S23 Ultra vs S24 Plus

Bütçe
40000-550000

x_mege

Hectopat
Daha fazla  
Bütçe sıkıntı değil her iki cihaz içinde bütçem yeterli. Almışken uzun ömürlü ve stabil şekilde çalışacak bir cihaz olsun istiyorum. Kamera, S Pen bunlar önemli değil sadece tek korkum S24 Plus da Exynos 2400 çipi olması şahsen testlerde SD 8gen2'den iyi 8gen3 ile kapışıyor ama Snapdragon kadar uzun ömürlü olur mu eğer 2-3 sene sonra Exynos çöp bir işlemciye dönüşecekse 7 sene güncelleme desteğinin hiçbir mantığı olmaz. Bana da bira pazarlama hilesi gibi geliyor. Kısaca uzun ömürlü olsun 3-4 sene sonrasında beni pişman ettirmeyecek stabil çalışacak bir cihaz arıyorum. S23 Ultra da S24 Plus ile aynı kullanım sürelerini verirse eğer direk onu alırım. Sizin tavsiyeleriniz nelerdir?

Sizin yerinizde olsam S24 Ultra'yı seçerdim, birçok yönden öne geçiyor. Uzun ömürlü cihaz olur ve iPhone'a çok güzel bir rakip. :)

2400 gen 2 den daha iyi bir işlemci her türlü. S23 ultranın en önemli artısı kamera ama zaten önemli değil demişsiniz. Bence 24+ almaniz daha mantıklı olur

Exynos işlemcilerin eksi yanı batarya optimizasyonu ve ısınma osrunları. Ben olsam S23 Ultra alırdım.

Sizin yerinizde olsam S24 Ultra'yı seçerdim, birçok yönden öne geçiyor. Uzun ömürlü cihaz olur ve IPhone'a çok güzel bir rakip. :)

Ben şahsen S24 Ultra da 60bin lira verilebilecek değişiklikler göremedim lansmanını falan da izledim sürekli yapay zeka dediler ama aynı yapay zeka S23 serisine de geldi. Sadece işlemci farkı için o kadar fark vermem herhalde ya.

2400 gen 2'den daha iyi bir işlemci her türlü. S23 ultranın en önemli artısı kamera ama zaten önemli değil demişsiniz. Bence 24+ almaniz daha mantıklı olur.

Exynos 2400 evet güzel bir işlemci ama 2-3 sene sonra kötü bir işlemci olmayacağının garantisi yok eski Exynos işlemciler bataryayı çok çabuk öldürüyordu. Bu işlemci güçlü falan ama bir tık ısınıyor bu ısınma işlemci ömründen kısar mı acaba?

Tasarımı hoşunuza gidiyorsa S23 Ultra alınabilir. Açıkçası avantajlı olduğu bazı durumların sizin için önemli olmadığını söylemişsiniz. Kamera, S Pen ve kişiden kişiye değişmekle beraber tasarımı avantajlı olduğu kısımlar. Exynos 2400 her ne kadar 8 Gen 3 gücünde olsa da ısınma ve batarya süresi olarak Gen 3 kadar iyi değil.

Exynos işlemcilerin eksi yanı batarya optimizasyonu ve ısınma osrunları. Ben olsam S23 Ultra alırdım.

Benim de gönlüm S23 ultradan yana ama Android 17 ile son sistem güncellemesini alacak tabi 8gen2 iyi bir işlemci güncelleme desteği bitse bile hala stabil bir şekilde devam edebilir gibime geliyor.

Garanti ile derdiniz yok ise S24 Ultra yurt dışı. Eğer biraz bekleyip yurt dışı alırım derseniz de S25 Ultra yurt dışı alabilirsiniz. Şunu da dipnot olarak düşeyim. Sızıntılarda S25 serisinin tamamının Snapdragon ile çıkacağını söylüyorlar. Yani yurt dışı olmasa bile şu an kullandığınız telefonu siz ocağa kadar idare ederseniz düz S25 bile alsanız makbul olur. Şu an S23 Ultra yurt dışı tarafında bedava rakamlara satılıyor. 25-26 bin civarında kayıtsızlar 29-30 civarında da kayıtlılar dolanıyor.

Tasarımı hoşunuza gidiyorsa S23 Ultra alınabilir. Açıkçası avantajlı olduğu bazı durumların sizin için önemli olmadığını söylemişsiniz. Kamera, S Pen ve kişiden kişiye değişmekle beraber tasarımı avantajlı olduğu kısımlar. Exynos 2400 her ne kadar 8 gen 3 gücünde olsa da ısınma ve batarya süresi olarak gen 3 kadar iyi değil.

Ben düşük ve orta segment Android'lerden çok çektim şöyle üst segment bir Android alıp uzun süreler kullanmak istiyorum. Yani S23 ultranın o dikdörtgen tasarımın dezavantajları beni çok etkilemez uzun ömürlü olsun 2-3 sene sonra kasma yapmasın benim için yeterli.

Benim de gönlüm S23 ultradan yana ama Android 17 ile son sistem güncellemesini alacak tabii 8gen2 iyi bir işlemci güncelleme desteği bitse bile hala stabil bir şekilde devam edebilir gibime geliyor.

Hala aşırı güçlü bir telefon. Şu an Snapdragon 8xx serisi telefonlar bile hala cayır cayır çalışıyor. O kadar da sene geçti.

Tasarımı hoşunuza gidiyorsa S23 Ultra alınabilir.

Hocam malzeme ve ekran tasarımı dışında aman aman bir farkı yok ki. Bana kalırsa 23 Ultra tasarımı daha iyi. Tutuşu çok güzel. 24 Ultra tutarken pek iyi hissettirmiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı