S23 vs S24 vs S24+

Xestra

Hectopat
Daha fazla  
Dostlar bütçeyi dibine kadar kullanıp S24+ alabilirim ancak S24 ile arasında buna değecek batarya dışında bir fark var mı bilmiyorum.
Ayrıca S24 ve S24+ modellerindeki Exynos işlemci epey korkutucu duruyor. Bu yüzden S23 de benim için bir seçenek.
Aslında bu bütçelerde iPhone 13 almayı planlıyordum lakin hiçbir şekilde düz iPhone alınmayacağı sonucuna vardım.
Yine de tavsiye eden olursa iPhone 13 de bir seçenek.
Ağır sayılabilecek oyunlar oynamayacağım (PUBG, genshin vs...) Zaten genelde bilgisayarda oynuyorum bu oyunları.
Çoğunlukla sosyal medya ve kamera kısmında takılacağım ve yoğun olarak dizi film izleyeceğim.
Exynos etkeni olmasa S24 alır geçerim ama bu etkenden dolayı S23 gibi bir seçenek eklemek zorunda kalıyorum.
Bataryası çok üzer derseniz direkt Plus modellerine yöneleceğim. (yoğun kullanımda 1 günü çıkarıyorsa sorun yok.)

Exynos eleştirenleri takma, birçoğu marka fanboyluğunda. Exynos 2400 her yönüyle daha iyi S8G2'den. 24'ler varken 23 alınmaz.
24 ve 24+ arasında ise sadece ekran boyu ve batarya farkı yok, 45W şarj var, 2K ekran var, 256 hafıza var, 12 RAM var. Aralarındaki farkı çıktığın sürece 24+ direkt olarak daha üst bir telefon, 24 kasasında Ultra gibi bir şey, ilk defa böyle bir fark yaptı Samsung + serisinde.
Evde hem 24 hem + var, ben + kullanıyorum. Bütçen elverdiği sürece tek geçebilirsin.

Galaxy S24'ün 256 GB versiyonu 35 binden satılmaya çalışılıyor ki bu tamamen komik bir fiyat. 35-36'lara çıkacak bütçeniz varsa zaten 37-38'lere S24+ bulunuyor. Galaxy S24+ 12 GB RAM'ıyla ve 2K çözünürlüklü ekranıyla birincil tercih nedenidir. Diğer detaylara bakarsak, daha yüksek sesli hoparlöre ve 4900 mAh pil kapasitesine sahip. Telefonu yoğun kullanmayacaksanız, Exynos 2400'lü S24+ her türlü işinizi görür.
Ben Galaxy S23 kullanıyorum ve S24 düz model arasında neredeyse hiç fark yok.

Fiyatlara biraz baktım ve çok garip. Eğer bug falan değilse şuanda S24 Plus, S24'den daha ucuz olarak Samsung'un kendi sitesinde 39.999 TL'ye satılıyor:

Samsung S24+ 12/256 GB 39.999TL

Düz S24'de biraz ısınma sorunu var diye biliyorum ama 128 GB'lık versiyonu 31.000 TL'ye satılıyor.

Hepsiburada Samsung Galaxy S24 8/128 GB 31.799 TL
Amazon Prime Samsung Galaxy S24 8/128 GB 31.678 TL

Bence düz S24 almak düz S23 almaktan daha mantıklı Exynos 2400 tamamen sorunsuz bir işlemci. S24+ ile S24 arasındaki fark ise daha büyük bataryaya, daha iyi soğutmaya sahip olması ve daha büyük olması.
Eğer 128 GB yetersiz gelecekse ki bence yetersiz çünkü yarısı dolunca istemeden yavaşlayacaktır telefon. 256 GB S24 alınmaz çünkü S24+ arasındaki fiyat farkı çok az. 128 GB yeter diyorsanız aşağıdakini alın yetmez diyorsanız üsttekini.

Dostlar bütçeyi dibine kadar kullanıp S24+ alabilirim ancak S24 ile arasında buna değecek batarya dışında bir fark var mı bilmiyorum.
Ayrıca S24 ve S24+ modellerindeki Exynos işlemci epey korkutucu duruyor. Bu yüzden S23 de benim için bir seçenek.
Aslında bu bütçelerde iPhone 13 almayı planlıyordum lakin hiçbir şekilde düz iPhone alınmayacağı sonucuna vardım.
Yine de tavsiye eden olursa iPhone 13 de bir seçenek.
Ağır sayılabilecek oyunlar oynamayacağım (PUBG, genshin vs...) Zaten genelde bilgisayarda oynuyorum bu oyunları.
Çoğunlukla sosyal medya ve kamera kısmında takılacağım ve yoğun olarak dizi film izleyeceğim.
Exynos etkeni olmasa S24 alır geçerim ama bu etkenden dolayı S23 gibi bir seçenek eklemek zorunda kalıyorum.
Bataryası çok üzer derseniz direkt Plus modellerine yöneleceğim. (yoğun kullanımda 1 günü çıkarıyorsa sorun yok.)
S24 alabilirsin, biraz daha iyi özellik açısından S24 plus, sana kalmış bir şey. Exynoslar eskisi gibi değiller. Gayet güzel batarya performansi verirler, ısınma 1,2 derece fazla olabilir SD li modellere göre ama sıkıntı yaratmaz. S23 batarya olarak zayıf.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı