ARDACD
Hectopat
S23 neredeyse 2 sene olacağından pek sıcak bakamıyorum, diğer 2 telefon arasında kaldım. Şu an iPhone 11 kullanıyorum ve yazılım her ne kadar sorunsuz dense de artık takılma donma RAM yetersizliği gibi sorunlar yaşıyorum. Mi 13T Pro içime çok siniyor özellikle 120W şarj benim işime bayağı yarayacak bir şey fakat yazılımından korkuyorum. Samsung'ta iste S24 FE ile S23 arasındayım, acaba S23 alsam mi 13T Pro almadım diye pişmanlık yaşar mıyım diye düşünüyorum. Amiral gemisi, küçük ekran, harika çerçeveler ve aşırı rahat ve seri bir cihaz s23.
Çok kararsız kaldım telefon konusunda, beni uzun süre memnun bir şekilde götürecek bir telefon istiyorum. Hangi modeli almalıyım?
S24FE alırsan artıları;
-Daha büyük ekran.
-Daha büyük pil.
-Daha uzun süre güncelleme.
-Yarıyolda bırakmayacak bir işlemci.
Eksileri;
-Exynos işlemcilerde ısınma sorunu var deniliyor ama S24FE'de bulunan Exynos 2400e hakkına tam bir bilgim yok.
-İleride Custom ROM kurmak istersen Exynos işlemciler AOSP ROM'larda sıkıntılı.
S23 alırsan artıları;
-Daha küçük ve ele daha çok oturan bir ekran.
-Daha güçlü işlemci (S24FE'ye göre)
-Custom ROM kurmak istediğinde daha çok uyumluluk.
Eksileri;
-Kötü olmayan yine iyi denebilecek bir pil fakat S24FE veya mi 13T Pro kadar uzun süre gitmez.
-S24FE'den daha az güncelleme alacak.
Mi 13T Pro alırsan artıları;
-Daha büyük ekran (S23'e göre)
-Daha iyi pil (hem S23 hem S24FE'ye göre)
-Daha güçlü işlemci (yalnızca S24FE'den daha iyi oyun performansı, S23 ile neredeyse aynı güçte)
-Daha hızlı şarj.
Eksileri;
-120W şarj ne kadar hızlı bile olsa pilin sağlığını uzun vadede etkileyebilir (ablamda Redmi Note 13 Pro+ var o da 120W ile şarj oluyor, daha alalı 4-5 ay anca oldu, pil performansında azalma olduğunu söylüyor)
-Daha kötü yazılım (arayüz görüntüsünde belki daha iyi olabilir ancak yine de performans olarak daha kötü One UI'a göre)
-Daha az güncelleme (hem S23 hem S24FE daha çok güncelleme alacağı söyleniyor)
Bunların hepsini göz önünde bulundurursak ben şahsen S23 almaya gayret gösterirdim. Çünkü hem yapay zeka özelliklerinin tamamına sahip hem de Custom ROM ve oyun performansında daha iyi.