S23 vs S24FE vs mi 13T Pro

S23 neredeyse 2 sene olacağından pek sıcak bakamıyorum, diğer 2 telefon arasında kaldım. Şu an iPhone 11 kullanıyorum ve yazılım her ne kadar sorunsuz dense de artık takılma donma RAM yetersizliği gibi sorunlar yaşıyorum. Mi 13T Pro içime çok siniyor özellikle 120W şarj benim işime bayağı yarayacak bir şey fakat yazılımından korkuyorum. Samsung'ta iste S24 FE ile S23 arasındayım, acaba S23 alsam mi 13T Pro almadım diye pişmanlık yaşar mıyım diye düşünüyorum. Amiral gemisi, küçük ekran, harika çerçeveler ve aşırı rahat ve seri bir cihaz s23.
Çok kararsız kaldım telefon konusunda, beni uzun süre memnun bir şekilde götürecek bir telefon istiyorum. Hangi modeli almalıyım?

S24FE alırsan artıları;
-Daha büyük ekran.
-Daha büyük pil.
-Daha uzun süre güncelleme.
-Yarıyolda bırakmayacak bir işlemci.
Eksileri;
-Exynos işlemcilerde ısınma sorunu var deniliyor ama S24FE'de bulunan Exynos 2400e hakkına tam bir bilgim yok.
-İleride Custom ROM kurmak istersen Exynos işlemciler AOSP ROM'larda sıkıntılı.
S23 alırsan artıları;
-Daha küçük ve ele daha çok oturan bir ekran.
-Daha güçlü işlemci (S24FE'ye göre)
-Custom ROM kurmak istediğinde daha çok uyumluluk.
Eksileri;
-Kötü olmayan yine iyi denebilecek bir pil fakat S24FE veya mi 13T Pro kadar uzun süre gitmez.
-S24FE'den daha az güncelleme alacak.
Mi 13T Pro alırsan artıları;
-Daha büyük ekran (S23'e göre)
-Daha iyi pil (hem S23 hem S24FE'ye göre)
-Daha güçlü işlemci (yalnızca S24FE'den daha iyi oyun performansı, S23 ile neredeyse aynı güçte)
-Daha hızlı şarj.
Eksileri;
-120W şarj ne kadar hızlı bile olsa pilin sağlığını uzun vadede etkileyebilir (ablamda Redmi Note 13 Pro+ var o da 120W ile şarj oluyor, daha alalı 4-5 ay anca oldu, pil performansında azalma olduğunu söylüyor)
-Daha kötü yazılım (arayüz görüntüsünde belki daha iyi olabilir ancak yine de performans olarak daha kötü One UI'a göre)
-Daha az güncelleme (hem S23 hem S24FE daha çok güncelleme alacağı söyleniyor)

Bunların hepsini göz önünde bulundurursak ben şahsen S23 almaya gayret gösterirdim. Çünkü hem yapay zeka özelliklerinin tamamına sahip hem de Custom ROM ve oyun performansında daha iyi.

Plus modeline çıkabilirsem onu alacağım, çıkamazsam tekrar mağazaya gidip düz modellere bakıp ona göre karar vereceğim. :D FE'ye pek sıcak bakmıyorum premium cihazlar varken ama kararsızım.

S23'ten S24FE gectim ve sizin tabirinizle ultrasonik parmak izi haric hiçbir şekilde "premiumsuzluk" hissetmedim arka camin parmak izi tutmasini sayarsaniz ancak oradan ve parmak izinden puan kirilir. S23FE bariz bir alt model ama 24FE icin aynisi geçerli değil. AnTuTu'da S24'ten daha yüksek puan alan bir cihaz kendisi. Büyük gövdesi sayesinde S24'un aksine isinmiyor. Hatta S23'ten bile soguk calisiyor. Batarya ömrü olarak da S23'te 6saat sot alirken bunda 9 saat aliyorum. 25klik FE yerine 40klik Plus almak icin yeterli bir sebep olduğunu düşünmüyorum.

S24FE eksileri:
Victus 2 yerine Victus+ kullaniyor.
Arka cam parmak izi tutuyor.
Ultrasonik parmak izi sensörü yok.

Artıları:
25k fiyat bandinda büyük ekran sunmasi.
Duz modele kiyasla daha uzun batarya ömrü.
S24'ten yüksek S24plusa yakin AnTuTu puani.
6.1inchlik modellerden az ısınması.

S24FE alırsan artıları;
-Daha büyük ekran.
-Daha büyük pil.
-Daha uzun süre güncelleme.
-Yarıyolda bırakmayacak bir işlemci.
Eksileri;
-Exynos işlemcilerde ısınma sorunu var deniliyor ama S24FE'de bulunan Exynos 2400e hakkına tam bir bilgim yok.
-İleride Custom ROM kurmak istersen Exynos işlemciler AOSP ROM'larda sıkıntılı.
S23 alırsan artıları;
-Daha küçük ve ele daha çok oturan bir ekran.
-Daha güçlü işlemci (S24FE'ye göre)
-Custom ROM kurmak istediğinde daha çok uyumluluk.
Eksileri;
-Kötü olmayan yine iyi denebilecek bir pil fakat S24FE veya mi 13T Pro kadar uzun süre gitmez.
-S24FE'den daha az güncelleme alacak.
Mi 13T Pro alırsan artıları;
-Daha büyük ekran (S23'e göre)
-Daha iyi pil (hem S23 hem S24FE'ye göre)
-Daha güçlü işlemci (yalnızca S24FE'den daha iyi oyun performansı, S23 ile neredeyse aynı güçte)
-Daha hızlı şarj.
Eksileri;
-120W şarj ne kadar hızlı bile olsa pilin sağlığını uzun vadede etkileyebilir (ablamda Redmi Note 13 Pro+ var o da 120W ile şarj oluyor, daha alalı 4-5 ay anca oldu, pil performansında azalma olduğunu söylüyor)
-Daha kötü yazılım (arayüz görüntüsünde belki daha iyi olabilir ancak yine de performans olarak daha kötü One UI'a göre)
-Daha az güncelleme (hem S23 hem S24FE daha çok güncelleme alacağı söyleniyor)

Bunların hepsini göz önünde bulundurursak ben şahsen S23 almaya gayret gösterirdim. Çünkü hem yapay zeka özelliklerinin tamamına sahip hem de Custom ROM ve oyun performansında daha iyi.
2400 serisi s24de isinmadan kisitlanip s23 seviyesinde güç sagliyor. Plusda tam gücünü sağlıyor fe de 3.2 yerine 3.1le hafif kisilmis bicimde yine tam gücüne yakin bir guc sergiliyor.

S23'ten S24FE gectim ve sizin tabirinizle ultrasonik parmak izi haric hiçbir şekilde "premiumsuzluk" hissetmedim arka camin parmak izi tutmasini sayarsaniz ancak oradan ve parmak izinden puan kirilir. S23FE bariz bir alt model ama 24FE icin aynisi geçerli değil. AnTuTu'da S24'ten daha yüksek puan alan bir cihaz kendisi. Büyük gövdesi sayesinde S24'un aksine isinmiyor. Hatta S23'ten bile soguk calisiyor. Batarya ömrü olarak da S23'te 6saat sot alirken bunda 9 saat aliyorum. 25klik FE yerine 40klik Plus almak icin yeterli bir sebep olduğunu düşünmüyorum.

S24FE eksileri:
Victus 2 yerine Victus+ kullaniyor.
Arka cam parmak izi tutuyor.
Ultrasonik parmak izi sensörü yok.

Artıları:
25k fiyat bandinda büyük ekran sunmasi.
Duz modele kiyasla daha uzun batarya ömrü.
S24'ten yüksek S24plusa yakin AnTuTu puani.
6.1inchlik modellerden az ısınması.

2400 serisi s24de isinmadan kisitlanip s23 seviyesinde güç sagliyor. Plusda tam gücünü sağlıyor fe de 3.2 yerine 3.1le hafif kisilmis bicimde yine tam gücüne yakin bir guc sergiliyor.
Eğer zorlamaya gerek yok dersen senin tercihin arkadaşın dediği gibi s24 fe alıp yanına saat veya kulaklık alıp ekosistem yapabilirsin.

Eğer zorlamaya gerek yok dersen senin tercihin arkadaşın dediği gibi s24 fe alıp yanına saat veya kulaklık alıp ekosistem yapabilirsin.
Kulaklığım var Buds FE almıştım, ama telefonda FE beni ne kadar uzun süre götürür bilmiyorum. Bir de nedense bana küçük telefonlar sanki daha performanslıymış gibi geliyor ama psikolojik bu. :D

Kulaklığım var Buds FE almıştım, ama telefonda FE beni ne kadar uzun süre götürür bilmiyorum. Bir de nedense bana küçük telefonlar sanki daha performanslıymış gibi geliyor ama psikolojik bu. :D
Ben de s24 alacaktım ilk baş küçük ekran kullanmak için, ama dedim ekran kalitesi batarya önemli ultraya baktım çok kaba durduğu için s24+ a yöneldim. Zevk meselesi s24 fe de alsan düz model de alsan plusta alsan seni idare edip bu zamanın teknolojisine göre seni asla üzmeyecek telefonlar.

FE götürmeye götürür yine de muzikde kaliteyi onemsiyorsaniz 2Pro cidden feden ses olarak cok üstün. Ha oyle bir takintiniz yoksa surekli sarki dinlemiyorsaniz bos yere 4K para vermeye gerek yok orasi ayri.

Ben de S24 alacaktım ilk baş küçük ekran kullanmak için, ama dedim ekran kalitesi batarya önemli ultraya baktım çok kaba durduğu için S24+ a yöneldim. Zevk meselesi S24 FE de alsan düz model de alsan Plus'ta alsan seni idare edip bu zamanın teknolojisine göre seni asla üzmeyecek telefonlar.

Evet kesinlikle bu cihazlardan hicbiri uzmeyecektir.

S24 FE'nin Piksel Yoğunluğu ve ekran çözünürlüğü S24+'tan çok düşük ve düz S24 ile aynı olsada boyuttan dolayı daha bulanık gözüküyor galiba. Bu özellikler çok fark ettirir mi?
S24+, QHD+ ekrana sahip yani onun farkı olur. S24 FE ile s24 de kesinlikle o kadar fark ettirmez. Yani sana bulanık göstermez, 2 telefonda piksel çözünürlük olarak aynı. S24 FE sadece ekran gövde oranında daha düşük yani s24 %90 iken s24 FE %88. Bu da sana farkettirmez bile. Birinin çerçevesi diğerine göre daha kalın. Hepsi bu

S24 FE'nin piksel yoğunluğu ve ekran çözünürlüğü S24+'tan çok düşük ve düz S24 ile aynı olsa da boyuttan dolayı daha bulanık gözüküyor galiba. Bu özellikler çok fark ettirir mi?

Ben de S24FE ile S24+ arasında kalmıştım. Evet S24+ ekranındaki piksel yoğunluğu daha fazla ama fiziksel mağazada karşılaştırdığımda kendi açımdan çok da cezbedici bir fark göremedim. Genel olarak sosyal medya ve müzik uygulamalarını kullanıyorum ara sıra da fotoğraf. Bu bağlamda baktığım zaman iki telefon da eşit sosyal platformlar açısından. Kamera tarafında ise yine aşırı fazla fark yok. Gündelik bir kullanıcıysanız S24FE de S24+ da S24u da hemen hemen aynı hissiyatı verir zaten. Ekran farkları hakkında ufak bir görsel de paylaşayım:

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-12-30 202818.png
    Ekran görüntüsü 2024-12-30 202818.png
    279,1 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı