S24 FE fazla ısınıyor

O menüde kapat , yeniden başlat , acil arama ve tıbbi bilgi menüleri çıkıyor. Buradan nasıl sıfırlabilirim ki telefonu?
Telefonu komple kapatın.
Telefonu kapalı bir şekilde bilgisayara bağlayın.
Telefonun ses açma ve güç tuşuna basılı tutun.
Samsung logosu görünce güç tusundan elinizi çekin.
Ses açmaya basılı tutun.
Android recovery mode açılacak.
Oradan factory reset ve wipe cache seçeneklerine gelin ve silin.
Dikkat tüm verileriniz silinecek.
Ardindan Reboot System secenegi ile telefonu yeniden başlatın.

S24 FE kullanıyorum normal kullanımda cihazda ısınma olmuyor. Oyun veya yük altına sokacak işlemler yapınca ısınma olur bilgisayarlar da öyle zaten.

Telefona hard reset atmanızı tavsiye ederim.

Telefonu nasıl kullanmanıza bağlı bu da. S23 kullanan akrabam hard reset atmak zorunda kaldık. Benim S24 FE'de gerek duymadım.

Her büyük güncelleme sonrası hard reset nihai önerimdir.

Telefon temiz kullanıyorsan, kullandığın uygulama yoğunluğa ve ayarlarına bağlı bu durum. Genelde zor durum olmadığı sürece önermem. Bir süre sonra telefon kendisi oturmaya başlıyor. Sürekli yeniden başlatmayın güncelleme harici yeniden başlatmıyorum.

Telefonda Instagram yüklü ise bu da sebep olmuş olabilir.

Aldım alalı her cihaza yüklü.

S24 FE kullanıyorum normal kullanımda cihazda ısınma olmuyor. Oyun veya yük altına sokacak işlemler yapınca ısınma olur bilgisayarlar da öyle zaten.

Telefonu nasıl kullanmanıza bağlı bu da. S23 kullanan akrabam hard reset atmak zorunda kaldık. Benim S24 FE'de gerek duymadım.

Telefon temiz kullanıyorsan, kullandığın uygulama yoğunluğa ve ayarlarına bağlı bu durum. Genelde zor durum olmadığı sürece önermem. Bir süre sonra telefon kendisi oturmaya başlıyor. Sürekli yeniden başlatmayın güncelleme harici yeniden başlatmıyorum.

Aldım alalı her cihaza yüklü.
Oyun falan oynamıyorum Instagram YouTube arası geziyorum başka bir şey yok. Bu sorun markalara yazar bilerek kalitesiz telefon ve ömrü kısa parçalar üretiyorlar ki tüketim artsın yapacak bir şey yok.

Oyun falan oynamıyorum Instagram YouTube arası geziyorum başka bir şey yok. Bu sorun markalara yazar bilerek kalitesiz telefon ve ömrü kısa parçalar üretiyorlar ki tüketim artsın yapacak bir şey yok.
Instagram uygulaması yakın zamanda Google tarafından bile mimlendi ve uygulamayı kullanan kullanıcıların en son sürüme güncelleme yapması tavsiye edildi. Instagram uygulaması da bu ısınma sorununa neden olmuş olabilir.

Alakası yok. Majör güncellemeler sistem dosyalarını değiştirdiği için çakışmalara neden oluyor. Hatta bundan çok uzak olmayan bir geçmişte Samsung bile kendi yazılım güncellemesinin notlarında ekran kilidi gibi basit bir güvenlik önleminizi bile kaldırmasını tavsiye etmişti kullanıcılarına zaman zaman.

Ez keza manuel olarak güncelleme yapmak yani ODIN ya da Kies kullanmak da tavsiye edilen yöntemlerdendi uzun zaman boyunca.

Daha gecen hafta yaptigim deneyde sıfır bir Galaxy S5'i Android 4'den Android 6'ya kadar OTA üzerinden güncelledim, telefonda bariz ısınma ve donmalar başlayınca cihaza hard reset attım ve düzeldi. Keza bu şeyin aynısını modern cihazlarımda da yaşadım UI 5'den UI 6.1'e OTA ile yükseltme yaptığım telefonumda da aynı şeyi yaşadım. Bakın iki cihazda da sadece üretici yazılımı yüklüydü. Yani ben zarar vermiş olamam.

Yeniden başlatmak zararlı değildir. Keza üreticim de aynı tavsiyeyi veriyor bana. Telefonu aç kapa yapmak zararlı değilse gün aşırı yeniden başlatmak da zararlı değildir elbette.

Screenshot_20250605_155455_Device care.jpg
Screenshot_2025-06-02-23-31-14.png

Son düzenleme:
Instagram uygulaması yakın zamanda Google tarafından bile mimlendi ve uygulamayı kullanan kullanıcıların en son sürüme güncelleme yapması tavsiye edildi. Instagram uygulaması da bu ısınma sorununa neden olmuş olabilir.

Alakası yok. Majör güncellemeler sistem dosyalarını değiştirdiği için çakışmalara neden oluyor. Hatta bundan çok uzak olmayan bir geçmişte Samsung bile kendi yazılım güncellemesinin notlarında ekran kilidi gibi basit bir güvenlik önleminizi bile kaldırmasını tavsiye etmişti kullanıcılarına zaman zaman.

Ez keza manuel olarak güncelleme yapmak yani ODIN ya da Kies kullanmak da tavsiye edilen yöntemlerdendi uzun zaman boyunca.

Daha gecen hafta yaptigim deneyde sıfır bir Galaxy S5'i Android 4'den Android 6'ya kadar OTA üzerinden güncelledim, telefonda bariz ısınma ve donmalar başlayınca cihaza hard reset attım ve düzeldi. Keza bu şeyin aynısını modern cihazlarımda da yaşadım UI 5'den UI 6.1'e OTA ile yükseltme yaptığım telefonumda da aynı şeyi yaşadım. Bakın iki cihazda da sadece üretici yazılımı yüklüydü. Yani ben zarar vermiş olamam.

Yeniden başlatmak zararlı değildir. Keza üreticim de aynı tavsiyeyi veriyor bana. Telefonu aç kapa yapmak zararlı değilse gün aşırı yeniden başlatmak da zararlı değildir elbette.

Eki Görüntüle 2505852Eki Görüntüle 2505853
Gerektiğinde yeniden başlat ayarını kendi cihazımda açtım. İşe yarar gibi duruyor.

@Sakuya Izayoi yenilerde bunlara gerek yok.

Sürekli önbellek silip yazıyor nasıl değil? Cihaz ısınma yaşıyor bu sırada. Sürekli format atmak gibi bir şey sistemin otursun oturunca zaten biraz zaman sonra hızlanıyor cihaz. Yeniden başlatmaya bile gerek kalmıyor. Gidip bilgisayar gibi sistemi etkileyecek yazılım yüklemiyorsun ne gerek var yeniden başlatmaya. Şunu fark ettim yeniden başlatmaya uzun süre yapmayınca şarj daha uzun süre diyor. Telefon ısınmıyor ısınsa da daha az ısınıyor. Donanımsal bir problem yoksa hiçbir güncelleme ile cihaz ısınma problemi yaşamaz aynı şekilde şarj sorunu da yaşamaz. Senin kurduğum bir uygulama yüzünden sorun yaşamış olur sende sıfırlayarak kurduğun uygulama ve ayarlar silinip sıfırılıyor rahatlıyor cihazda. Windows'un Update büyük güncellemesinde bile sorun yaşamadım. Sistem bir süre sonra oturuyor alışıyor. Nasıl 2 hafta şarjı ve ısınma sorunu düzeliyor diyorsak bu da öyle.

Gerektiğinde yeniden başlat ayarını kendi cihazımda açtım. İşe yarar gibi duruyor.

Hiçbir işe yaramıyor 1 ay yeniden başlatmadım yeniden başlatma gereği duymadı. Bizim cihazlar güçlü, hafızada yüksekse sorun olmuyor. Sonu güncelleme gelince yeniden başlatmıştım. Babamın telefonda açık bu ayar A25 kullanıyor telefon ağırlaşmış yeniden başlatmıyor kendim yeniden başlatmıştım.

Keza üreticim de aynı tavsiyeyi veriyor bana. Telefonu aç kapa yapmak zararlı değilse gün aşırı yeniden başlatmak da zararlı değildir elbette.

Bırak üreticiyi. Ben kendim yazılım attım sorun çözülmedi diyorum üreticiye gitti üreticide aynısı yapıp geri gönderiyordu şaka gibi. Klasik şeyler format atmak. Yazılım sorunu çok nadir rastlanan şeyler. Genelde donanımsal sorunlar varsa istediğin kadar yazılım at çözülmüyor. Serviste bir şey yok deyip inatla değişim de sağlamıyordu. Ancak telefon kullanılmaz hale gelecek, ekran gidecek, açılmayacak veya her zaman donup kalacak sorunlarda donanımlara müdahale ediyorlar. Video da bile sorun göstersen video da biz sorun görmedik deyip yazılım atıp geri gönderiyorlar.

En son S23 FE'de ısınma, şarj erken bitme ve ekran uyandığında hızlıcana animasyon takılma ya da ekran yanıp sönme oluyordu. Bunu video ile gösterdiğim halde sorun yazılımsal diye geri gönderiyorlardı. Kurtuldum sonunda S24 FE de inşallah aynı şeyleri yaşamam diyordum çok şükür yaşamadım. S23 FE bile kasma hissiyatı vardı 120Hz değil 60Hz gibi geliyordu animasyonları. meğerse telefon da sıkıntı varmış ama kendi kullandıkları yazılım testinde sorun yok görünmüyordu ama vardı başka S23 FE de yaşadıklarımı yaşayan yoktu.

Son düzenleme:
2009'dan beri Android kullanıyorum. Customer ROM'da stock ROM da her türlüsünü kullandım dediklerinize katılmıyorum.

Biz ne kullandık 🥲 2015 de katılım var, 2008 de DH'de katılım var bizde hani eskileriyiz buraların bir şey deneyimledikde konuşuyoruz bizde. Katılırsın katılmazsın. Tablet ve bir çok Android cihazlarına Custom ROM ve Root atıp kullandım. Sorunlu kronik telefonlar cihazlar kullandım. Üretici tarafından hata varsa zaten genelinde sorun olur geri çekilir. Temiz kurulum niye öneriyoruz içerinde uygulamalar ve yaptığın ayardan dolayı sorun yaşama diye. Sorunlu güncellemeyse ona yapacak bir şey yok.

Biz ne kullandık 🥲 2015 de katılım var, 2008 de DH'de katılım var bizde hani eskileriyiz buraların bir şey deneyimledikde konuşuyoruz bizde. Katılırsın katılmazsın.
Önbellek şiştikçe hizlanan telefonunuz ile size iyi sanslar diliyorum o halde.
Dalvik cache yüzünden eriyip giden pil ömrünü, ART kaynaklı sorunları ne çabuk unutmuşsunuz. Tabi sistem belleği arttı henüz fark etmemiş olabilirsiniz.
UI6.1'den UI7'ye geçirince zaten ana sürüm artıyor cihazda nasıl etkilenmiyor acaba merak ettim. Windows 10'dan 11'e geçince sistem sağı solu dağıtıyor da insanlara temiz kurulum yapın diye çağrı yapıyoruz her yerde sanal bir ortam üzerinde çalışan Android mi sorun çıkarmıyor, gayet de güzel çıkartıyor.

Yukarıda hiçbir yazılım yüklemediğim telefonda da aynı şeyi yaşadım diyorum ama siz okumamayı tercih ettiniz sanırım keyfiniz bilir.

DH'de de pek farkli insanlar yoktu. Bir doneme kadar insanlar hiç bir neden ortada yokken root atıyordu cihazına sırf bir üyenin yarım yamalak yaptığı çalıntı bir rehber sonucu. Ama orada da yapmayın dediğimizde bizi tınlayan çıkmıyordu. Üyelik tarihi herşey mi? Bazı insanlar için belki. Zaten yerli siteleri sevememin sebebi de bu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı