Instagram uygulaması yakın zamanda Google tarafından bile mimlendi ve uygulamayı kullanan kullanıcıların en son sürüme güncelleme yapması tavsiye edildi. Instagram uygulaması da bu ısınma sorununa neden olmuş olabilir.
Alakası yok. Majör güncellemeler sistem dosyalarını değiştirdiği için çakışmalara neden oluyor. Hatta bundan çok uzak olmayan bir geçmişte Samsung bile kendi yazılım güncellemesinin notlarında ekran kilidi gibi basit bir güvenlik önleminizi bile kaldırmasını tavsiye etmişti kullanıcılarına zaman zaman.
Ez keza manuel olarak güncelleme yapmak yani ODIN ya da Kies kullanmak da tavsiye edilen yöntemlerdendi uzun zaman boyunca.
Daha gecen hafta yaptigim deneyde sıfır bir Galaxy S5'i Android 4'den Android 6'ya kadar OTA üzerinden güncelledim, telefonda bariz ısınma ve donmalar başlayınca cihaza hard reset attım ve düzeldi. Keza bu şeyin aynısını modern cihazlarımda da yaşadım UI 5'den UI 6.1'e OTA ile yükseltme yaptığım telefonumda da aynı şeyi yaşadım. Bakın iki cihazda da sadece üretici yazılımı yüklüydü. Yani ben zarar vermiş olamam.
Yeniden başlatmak zararlı değildir. Keza üreticim de aynı tavsiyeyi veriyor bana. Telefonu aç kapa yapmak zararlı değilse gün aşırı yeniden başlatmak da zararlı değildir elbette.
Eki Görüntüle 2505852Eki Görüntüle 2505853