S24 FE neden One UI 7 güncellemesi almadı?

• Konuyu başlatan lieys
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 321
  • Görüntüleme 26.650
Beğenmedim emojisini atmamın sebebi "Fan Edition zaten" diyerek geç kalmasını normalleştirmenizdi. Yani cihazın adı S24, serinin parçası, donanımı da güçlü. S23'e gelmiş, S22'ye gelmiş, bu hâlâ bekliyor. Fan Edition diye bu gecikme bence normal değil. 1 hafta sonra gelecek olabilir ama mesele zaman değil, yaklaşım. O yüzden beğenmedim attım.

Bu mantıkla o zaman düz S24 serisine de güncelleme gelmemeli. Ultra veya Plus ekranı, bataryası ve kamerası gibi özellikler daha iyi öyle ayrım yapılmaya çalışılıyorsa.

Bu mantıkla o zaman düz S24 serisine de güncelleme gelmemeli. Ultra veya Plus ekranı, bataryası ve kamerası gibi özellikler daha iyi öyle ayrım yapılmaya çalışılıyorsa.

Eğer bu şekilde ayrım yapılıyorsa, bu çok saçma. Cihazın adında S24 yazıyor, seriye ait yani. Güncelleme sıralamasında da ona göre davranılmalı. FE ibaresi yüzünden geriye atılmaması lazım.

Eğer bu şekilde ayrım yapılıyorsa, bu çok saçma. Cihazın adında S24 yazıyor, seriye ait yani. Güncelleme sıralamasında da ona göre davranılmalı. FE ibaresi yüzünden geriye atılmaması lazım.
İnanın bana bu süreçteki tek sorun FE modellerine güncelleme sunulmayışı olmadı şahsen bütün bu sürece bakınca hiç anormal bulmuyorum bu durumu. Direkt sistematik olarak sorun var.

Ne desen haklısın ben bu telefonu yeni aldım çok da memnunum çok kaliteli bir telefon fakat bu One UI 7 bitirdi artık beni 7 Nisandan bu zamana kadar baktım en son Samsung'un kendi sitesi güncel miyizde 20-30 Nisan arası güncelleme gelecek yazıyor bugün 29 Nisan hala ses seda yok son çare yarın sabah da gelmezse sanırım bayağı zaman sonra gelecek bence S24 FE ye zaten güncelleme geldi Kore'de yayınlandı ve Avrupa ülkelerine de sunuldu sadece Türkiye kaldı ama hala ses seda yok son umudum ya bu gece ya da yarın sabahın ilk ışıkları ya da M15 ile beraber gelecek artık ne diyeyim Samsung One UI 7 de battı umarım aynı sorun One UI 8'de yaşanmaz.

Arkadaşlar kısaca özetlemek istiyorum
Apple bir yılda 3 model telefon piyasaya sürüyor (örneğin; 16,16 pro , 16 pro max)
Samsung ise bir yılda F,M,A,S ve Z serilerinde her birinden en az 3-4 model telefon üretiyor yani ortalama olarak 15-20 yeni telefon her yıl piyasaya sürülüyor.
Bu şirketlerin güncelleme garantisi minumum 4 sene dersek
Samsumg yeni çıkardığı güncellemeyi bir yıl içinde ortalama 80 model telefona dağıtması gerekiyor.
Bir yanda Apple her telefona zamanında güncelleme gönderiyor deniyor fakat Apple ürünleri Samsung ürünleri kadar kapsamlı değil. Çünkü Apple Samsung kadar çeşitli telefon üretmiyor.
Bu nedenle Samsung güncellemeleri server kapasitesi yettiğince parça parça yayınlıyor. Amaçları FE serisine güncelleme getirmemek değil zaten S24 Ultra ve S24+ varken onlardan önce gelmesi saçma olurdu.
Nitekim S24 FE için güncellemeler Kore'de Asya'da birçok ülkede yayınlandı.
Kore'de bugün S21 serisi için de yayınlandı.
Burada asıl dikkat çekilecek konu neden Avrupa'da ve Amerika'da hatta Malezya, Endonezya gibi ülkelerde bile dağıtılan güncelleme Türkiye'de henüz yok?
Samsung FE serilerini değil ülkelere ve piyasaya göre güncellemeleri dağıtıyor. Yani bugün güncellemeyi ilk alan S24 Ultra kullanıcıları seneye aynı duyguyu yaşadıklarında neden kaliteli hizmet alamadıklarını umarım anlayacaklar.

Samsung mükemmel cihazlar üretsede, One UI en iyi Android sürümü olsada; şu güncelleştirme politikasında cidden berbat.
Kendi resmi sitelerinde yayınladıkları takvime göre 20-30 Nisan arasında alacağı tahmin ediliyor.
1745978110879.png

Tüm cihazların yer aldığı takvime şurdan bakabilirsiniz hocam: https://www.guncelmiyiz.com/takvim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı