S24 FE pili hızlı gittiğini söylüyorla bir de f/pdegil
S24 FE de Dolby Atmos ve dolb vision yok.
Bir de POCO F 7 Android 14 ile geliyor, S24 FE Android 14 le beraber geliyor.
@comatezze hocam selam, yorumundaki birkaç noktayı düzeltmek istedim, S24 FE'ye biraz haksızlık olmuş gibi geldi.
Pil konusuna girmiyorum bile, testlerde günü rahat çıkardığı ortada. Dolby Atmos da zaten yıllardır standart, o konuda bir yanlışlık var.
Asıl F/P ve POCO F7 ile kıyaslama konusuna gelelim. POCO F7'nin kağıt üstünde işlemcisi, şarj hızı falan çok güçlü görünüyor, doğru. Hatta bu sefer IP68 koyup metal çerçeve yapmışlar, takdir ettim. Ama F/P sadece AnTuTu skoru demek değil.
S24 FE'nin en büyük olayı net: 7 yıl güncelleme garantisi
. bu laf değil, Samsung'un resmi sözü. POCO'nun ise güncelleme politikası her zaman bir muamma. Kaç büyük güncelleme alacağı, ne zaman alacağı, alırken telefonun ne kadar Bug'a gireceği tamamen belirsiz. Kaldı ki Xiaomi'nin HyperOS'unun hala tam oturmadığını, bir sürü stabilite sorunu ve saçma sapan Bug'larla dolu olduğunu forumlarda herkes yazıyor
. bir yanda 7 yıl boyunca kafanın rahat edeceği, güvenli ve taş gibi stabil bir yazılım var; diğer yanda ise ne olacağı belirsiz, sorun çıkarma potansiyeli yüksek bir macera.
Üstelik S24 FE'nin artıları sadece yazılım değil. POCO'da olmayan 3X optik Zoom'lu gerçek bir telefoto kamera var. Bu, dijital Zoom ile çöp olan fotoğraflar yerine net, kaliteli yakın çekimler demek. Kablosuz şarj gibi bir premium özelliği ve telefonu resmen bir bilgisayara çeviren Samsung DeX'i saymıyorum bile. Bunlar, telefonu "kullanmayı" keyifli hale getiren, F/P'yi arşa çıkaran detaylar.
Kısacası, bir yanda 2 sene sonra ne olacağı belirsiz, yazılımı sorunlu ama gücü yüksek bir telefon var; diğer yanda ise her yönüyle dengeli, yıllarca ilk günkü gibi çalışacak, premium özelliklerle dolu ve en önemlisi üreticisinin 7 yıl boyunca arkasında durduğu bir cihaz.
Bence hangisinin gerçek F/P olduğu çok açık.