S24 FE vs S25 FE

Omen_80

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600h-RX6500M-16gb ram-512gb ssd-144hz ekran-hp victus 15 fb0015nt
Selam arkadaşlar,
Yeni telefon almayı düşünüyorum ve iki seçenek arasında kaldım: S24 FE mi yoksa S25 FE mi?
Fiyatlar şu an yaklaşık:

S24 FE → ~27.500 TL.

S25 FE → ~33.500 TL.

Kullanım sürem en az 5–6 yıl olacak. Oyun, sosyal medya, fotoğraf ve genel kullanım için alıyorum.
Düşündüğüm noktalar:

S24 FE: Exynos 2400e işlemci.

S25 FE: Exynos 2400 tam sürüm + buhar odası (soğutma) iyileştirmesi + tasarım olarak daha ince ve hafif.

Performans farkı tahminimce %10-15 civarı; günlük kullanımda çok büyük fark hissedilmeyebilir ama uzun vadede ısınma ve stabilite açısından fark olabilir.

Sorum:
S25 FE'e aradaki ~6.000 TL fark verilir mi?
Ve ayrıca S25 FE'i daha uygun fiyata almak mümkün mü? Örneğin yaklaşan 11.11 indirimleri, kampanyalar, takas-sertifikalı cihaz seçenekleri gibi yöntemlerle fiyat aşağı düşer mi sizce?
Uzun ömür ve performans açısından hangisi sizin gözünüzde daha mantıklı olur? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
S25 FE daha iyi de çok bir farkları da yok. 6 bin de çok büyük bir meblağ değil, 5 6 yıl için. S25 FE alabilirsin bence, ikisi de alınır. S25 fenin arka kapağı değişik biraz, çok kayıyor. Ondan çok da premium diyemem. Kamerası hem canlı hem gerçekçi, onu da beğendim. Ekranı da çok güzel.

2-3 yıl kullanacak olsanız S24 FE alın geçin derdim ama 5-6 yıl kullanmayı düşünüyorsanız her ne kadar aradaki fiyat farkı değmeyecek olsa da S25 FE almanız daha iyi olabilir. Aynı işlemciyi kullanıyor sayılırlar ama Samsung S25 FE daha güncel diye ileride bazı AI özelliklerini S25 FE'ye verirken S24 FE'ye vermeyebilir. Ek olarak S25 FE biraz daha premium hissettiriyor. Vapor chamber'ın büyümüş olması telefonu çok zorlamıyorsanız çok da önemli değil. Exynos 2400 öyle çok ısınan bir işlemci değil S24 FE'de vapor chamber soğutma sistemine sahip ve telefon büyük olduğu için aşırı ısınma olmaz. Ama dediğim gibi 5-6 yıl kullanım senaryosunda S25 FE daha mantıklı duruyor. Aynı fiyata S24'de var ben iki FE modeli yerine düz S24 modelini tercih ederdim ama pil ömrü açısından daha kötü. Ve tabii daha küçük bir ekrana sahip.

S25 FE daha iyi de çok bir farkları da yok. 6 bin de çok büyük bir meblağ değil, 5 6 yıl için. S25 FE alabilirsin bence, ikisi de alınır. S25 fenin arka kapağı değişik biraz, çok kayıyor. Ondan çok da premium diyemem. Kamerası hem canlı hem gerçekçi, onu da beğendim. Ekranı da çok güzel.

Bencede ama parasını ben vermiyorum vpben versem düşünmeden alırdım ama para babamdan çıkıyor ondan böyle 6KDA olsa önemli fakat beni uzun sürede götürsün istiyorum zamanında S3 Neo almıştım o bile 5 yıl götürmustu hatta halen sağlam daha geçen Android 13 attım arada bir bakıyorum neyse bunu neden dedim almışken iyisini alım uzun yıllar gitsin diye premiumluktan karşımda görünüş.

Bencede ama parasını ben vermiyorum vpben versem düşünmeden alırdım ama para babamdan çıkıyor ondan böyle 6KDA olsa önemli fakat beni uzun sürede götürsün istiyorum zamanında S3 Neo almıştım o bile 5 yıl götürmustu hatta halen sağlam daha geçen Android 13 attım arada bir bakıyorum neyse bunu neden dedim almışken iyisini alım uzun yıllar gitsin diye premiumluktan karşımda görünüş.

Görünüş şahane bence. Yapay zeka veya güncellik konusunu o kadar takmıyorsan S24 FE alabilirsin.

2-3 yıl kullanacak olsanız S24 FE alın geçin derdim ama 5-6 yıl kullanmayı düşünüyorsanız her ne kadar aradaki fiyat farkı değmeyecek olsa da S25 FE almanız daha iyi olabilir. Aynı işlemciyi kullanıyor sayılırlar ama Samsung S25 FE daha güncel diye ileride bazı AI özelliklerini S25 FE'ye verirken S24 FE'ye vermeyebilir. Ek olarak S25 FE biraz daha premium hissettiriyor. Vapor Chamber'ın büyümüş olması telefonu çok zorlamıyorsanız çok da önemli değil. Exynos 2400 öyle çok ısınan bir işlemci değil S24 FE'de Vapor chamber soğutma sistemine sahip ve telefon büyük olduğu için aşırı ısınma olmaz. Ama dediğim gibi 5-6 yıl kullanım senaryosunda S25 FE daha mantıklı duruyor. Aynı fiyata S24'te var ben iki FE modeli yerine düz S24 modelini tercih ederdim ama pil ömrü açısından daha kötü. Ve tabii daha küçük bir ekrana sahip.

Vallahi hocam teşekkürler yorumunuz için yukarıda genel olarak açıkladım ama Vapor chakber ne yalan söyleyeyim onemli ya genel olarak oyun oynayan birisiyim çokça isinmasin istiyorum elimde S24 FE var yani ailemde var ama ısınıyor.

Görünüş şahane bence. Yapay zeka veya güncellik konusunu o kadar takmıyorsan S24 FE alabilirsin.

Görünüşüne lafım yok ikisi de güzel gerçekten ama güncellik önemli ya uzun süre kullanacağım yapay zeka bilemiyorum işe yarar herhalde ama fark bir tık var ya.

Vallahi hocam teşekkürler yorumunuz için yukarıda genel olarak açıkladım ama Vapor chakber ne yalan söyleyeyim onemli ya genel olarak oyun oynayan birisiyim çokça isinmasin istiyorum elimde S24 FE var yani ailemde var ama ısınıyor.
Her telefon ısınır da S24 FE'nin fazla ısındığını söyleyenleri ben de duydum. Ben S24 kullanıyorum soğutma bloğu benzer boylarda ama benim telefonum daha küçük. Isınıyor ama olması gerektiği gibi ısınıyor. rahatsız edici bir ısınma olmuyor çok zorlamazsam. Ki vapor chamber ısının daha hızlı dışarı atılmasını sağlıyor. Belki bu yüzden de fazla ısınıyor gibi gelmiştir.

Her telefon ısınır da S24 FE'nin fazla ısındığını söyleyenleri ben de duydum. Ben S24 kullanıyorum soğutma bloğu benzer boylarda ama benim telefonum daha küçük. Isınıyor ama olması gerektiği gibi ısınıyor. Rahatsız edici bir ısınma olmuyor çok zorlamazsam. Ki Vapor chamber ısının daha hızlı dışarı atılmasını sağlıyor. Belki bu yüzden de fazla ısınıyor gibi gelmiştir.

Olabilir bilmiyorum hocam peki S24 FEden bağımsız S25 FE in şu anki fiyatı nasıl ve sizce 11.11 de düşer mi daha da.

Görünüşüne lafım yok ikisi de güzel gerçekten ama güncellik önemli ya uzun süre kullanacağım yapay zeka bilemiyorum işe yarar herhalde ama fark bir tık var ya.

Hocam o zaman az fiyat farkına, S24 FE yerine S24 öneririm ben. Boyut sorun değilse. Kamera ve işlemci konularında daha iyi, malzeme kalitesi gibi konularda da daha iyi.

Hocam o zaman az fiyat farkına, S24 FE yerine S24 öneririm ben. Boyut sorun değilse. Kamera ve işlemci konularında daha iyi, malzeme kalitesi gibi konularda da daha iyi.

Hocam yani boyut önemli ya yoksa düşünmeden S24 alabilirdim ama dediğim gibi önemli ya.

Hocam peki sizce S24 FEden bağımsız olarak S25 FE fiyatı nasıl alınır mı?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı