S24 hangi işlemci ile çıkacak?

Exynos'lu Samsung almaktansa iPhone 15 256 GB almak ne kadar mantıklı peki? Malum S23 çıkalı 1 sene geçmiş oluyor yılbaşından sonra.

@429065 evet bunları bende gördüm. Isınma olmadıkça sorun yok. OneUI 7 ile Pixel gibi AI'a odaklanacaklar. Bu yüzden yanlışım yoksa AI konusunda 17 kat daha güçlü gibi bir şey gördüm. S23 den geçilmez bence.

Exynos'lu Samsung almaktansa iPhone 15 256 GB almak ne kadar mantıklı peki? Malum S23 çıkalı 1 sene geçmiş oluyor yılbaşından sonra.
Ön yargı ile yaklaşmamak gerekli ancak S23U bile alınabilir. Tercih meselesi bence.

Zannetmiyorum ama leakler şu yönde:
Eki Görüntüle 1979843

S926B: Exynos
S926U: Snapdragon
Yani yüksek ihtimalle yine Snapdragon daha güçlü olacak.

GPU'da fark daha düşük.
8 Gen 3:
Eki Görüntüle 1979849
Exynos 2400:
Eki Görüntüle 1979852
Burada kazanmış gibi duruyor.
Eki Görüntüle 1979851
Xclipse 940; Adreno 740 ve Mali G715 Immortalis'i GPU'da geride bırakıyor. Adreno 750, 740'a göre %40 daha güçlü olacak. Yani GPU'da ne olacağı belirsiz. Umarım devasa farklar oluşmaz.

Bir de 10 çekirdekli CPU + Xclipse 940 ne kadar verimli olur bilemeyeceğim.

Samsung bu sefer yapmış gibi 10 çekirdekte fena durmuyor. Snapdragon'u geçecek mi merak ediyorum. Eğer ki geçerse Exynos için yapılan ön yargılar kalkmış olur belki.

Xclipse 940 kesinlikle varyantına göre güçlü olacak, 2 compute unitten 12'ye geçtiler, güçsüz olması beklenemez. Ayrıca prime çekirdeğini Cortex-X3 bekliyordum ancak Cortex-X4 kullanmışlar, CPU konusunda da bariz bir şekilde 2200'e göre daha verimli olacak, sırf fazladan 2 core yüzünden güç verimsizliği problemleri yaşanmaz. Tabii bu işin mimari kısmı, üretim kısmına değinecek olursak 4LPE'den 4LPP+ veya 4HPC'ye geçecekler, bu da doğrudan garanti bir şekilde verim ve güç artışı demek. NPU kısmından da beklentim çok, leaklere göre bu konuda 8 Gen 3'den 16 TOPS geri kalıyor ancak 2200'e göre 14,7 kat daha hızlı. ISP noktasında epey geliştirmeler var, örneğin 8K 60 FPS desteği (S22 serisinde 8K 30 FPS kullanılacakken Exynos 2200'ün maksimum 8K 24 FPS desteklemesi nedeniyle kullanamadılar), LPDDR5X RAM desteği ve 320 MP desteği eklenmiş. Göreceğiz, benim beklentim yüksek.

Son düzenleme:
Türkiyeye üvey evlat muamelesi yapabilirler o yüzden exynos ile gelebilir. Fakat telefonların git gide performanslı olması karşısındaki ben normal insanların pek performans ihtiyacı duyacak bir işlem yaptığını görmedim. Cidden performans isteyen işlemler yapmıcaksanız exynos da sizi hiç üzmez. Bu dereceden sonra bence diğer bileşenlere daha çok dikkat edilmeli. Mesela kamera.
Aslında ısınma ve batarya konusu ana sıkıntı Exynos işlemcilerde hâlâ. Bunun ana sebebi işlemcinin diğer konuları değil de Samsung'un üretim süreci ama. Bunu 8 Gen 1'de de gördük. Değişimin bu kadar iyi olacağını kimse beklemiyordu, başka etkenlerin de olduğunu düşünüyordu çoğunluk ama değişince gördük. Düzeltilme konusunda hala ön planda aynı şeyler var. Kamera konusu zaten karışık oluyor. Bazı konularda Exynos, bazı konularda Snapdragon olanlar daha iyi oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı