S24 Ultra 1 aylık deneyimim

Camera asistant ayarlarını kurcalaman gerek dostum. Bu ayarlar her telefonda farklı etki gösteriyor. Mesela S24 Ultra da yumuşatmayı açınca bebek poposu gibi yaparken S23 Ultra da çok garip hallere bürünüyor fotoğraf. Expert RAW ise fotoğrafları neredeyse yapay zeka müdahalesi olmadan çekmeni sağlıyor.

Sosyal medya performansları nasıl? Özellikle Instagram'da story attığınızda nasıl sonuçlar elde ediyorsunuz?
Hocam bir sıkıntı yaşamadım. Kalite düşüşü de olmadı. Tabii karşılaştırılamaz ancak önceki kullandığım cihaz S20 FE idi ve bu konuda kötüydü. S24 Ultra'da ise bir sıkıntı görmedim.

Samsung'un s serisi her zaman Apple'dan daha ucuz oluyordu fakat hep Apple tercih edildiğinden gölgede kalıyordu. FE serisi dışında bu serinin pek değeri bilinmiyor.

Açıkçası ben kumlanma olayını hiç fark etmedim bile. Ya benim cihazımda yok ya da o kadar az ki ben fark etmemiş veya umursamamışım. Yapay zeka konusunda ise daha geliştirilmesi gereken çok şey var. Öyle müthiş derecede şeyler yok fakat ilerisi için potansiyelli en azından. Nesne hareketini pek kullanmıyorum fakat işe yarar olduğu doğru.

Samsung'un s serisi her zaman Apple'dan daha ucuz oluyordu fakat hep Apple tercih edildiğinden gölgede kalıyordu. FE serisi dışında bu serinin pek değeri bilinmiyor.
Apple kullananları yargılamıyorum fakat birçoğu ne kaçırdıklarının farkında bile değil. Özellikle bir kesim var ki kendi eskide kalıp S24 serisinin yakında kasmaya başlayacağını iddaa edebiliyor. Ekosistem için kullananlara bir şey demem tabii. Canları ne istiyorsa onu yapsınlar.

Hocam şöyle bir durum var ben her iki ekosistemi de birlikte kullanıyorum ve bu yüzden her iki ekosistemi de artıları ve eksileriyle görebiliyorum. Mesela Apple alacak bir kişi eğer sadece iPhone alacaksa alma diyorum fakat yanında kulaklığı saati filan da alması gerek. Samsung'da da tam tersi durum söz konusu cihazların hepsi birbirinden bağımsız çalışıyor gibi. Bu konuda Samsung'u suçlamak zor, Android üzerine ekosistem kurmak çok ciddi emek istiyor ve şu ana kadar bunu başaran kimse olmadı.

Ben ayrı başlı başına bir cihaz olarak S24 ultrayı çok daha başarılı buluyorum. Gerek IPhone'un ısınması gerek de tasarım oalrak S24 Ultra çok daha fazla hoşuma gidiyor. Ama iş ekosistem ve aygıtların birbiri arasındaki iletişimine gelince Samsung sınıfa bile giremiyor.

Dosya Ekleri

• IMG_0263.PNG
    110,3 KB · Görüntüleme: 46
  • 1724222167898.png
    83,5 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleme:
Ufak bir güncelleme: Birkaç gün önce gelen yazılım güncellemesinden sonra bataryasında düşüş yaşandı. 12-13 saatlik ekran süresi 9-10 saate düşmüş durumda. Samsung cihazlarda bu durum arada yaşanabiliyor olsa da önceki cihazlarımda bu tarz düşüşler yaşanmamıştı. Aynı cihazı kullanan bir tanıdığımda da aynı durum mevcut. Umarım sonraki güncellemelerde düzelir. S24 Ultra için yetersiz bir süre bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…