S24 vs S23 mü?

Hylex

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
İkisi arasında çok kaldım. Orta-düşük segmentten bıktım; 1 sene sonra çok yavaşlıyor, takılmalar oluyor ve sürekli yeni telefon alman gerekiyor. Ben de bir kere satın alıp yıllarca kullanacağım bir telefon istiyorum, aynı şu iPhone alıp 7-8 yıl kullananlar gibi. Bu yüzden S24 almaya karar verdim; 7 yıl güncelleme desteği olduğu için. Ama Exynos işlemcili olduğu için de içimden hiç alasım gelmiyor, sonuçta bunu yıllarca kullanacağım ve sorunlu bir telefon olsun istemiyorum. Zaten Qualcomm piyasada üstünlük sağladı; telefon marketinin NVIDIA'sı gibi oldu. Ondan Snapdragonlı bir telefona sahip olmayı da istiyorum. Çok kararsız kaldım; hem 7 yıl güncelleme desteği olan hem de Snapdragonlı telefon bir tek S24 Ultra var, o da bütçemi aşıyor. Amerika'da yaşayan tanıdığım da yok. S25'i mi beklemeliyim? Yardım ederseniz çok iyi olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
İkisi arasında çok kaldım. Orta-düşük segmentten bıktım; 1 sene sonra çok yavaşlıyor, takılmalar oluyor ve sürekli yeni telefon alman gerekiyor. Ben de bir kere satın alıp yıllarca kullanacağım bir telefon istiyorum, aynı şu iPhone alıp 7-8 yıl kullananlar gibi. Bu yüzden S24 almaya karar verdim; 7 yıl güncelleme desteği olduğu için. Ama Exynos işlemcili olduğu için de içimden hiç alasım gelmiyor, sonuçta bunu yıllarca kullanacağım ve sorunlu bir telefon olsun istemiyorum. Zaten Qualcomm piyasada üstünlük sağladı; telefon marketinin NVIDIA'sı gibi oldu. Ondan Snapdragonlı bir telefona sahip olmayı da istiyorum. Çok kararsız kaldım; hem 7 yıl güncelleme desteği olan hem de Snapdragonlı telefon bir tek S24 Ultra var, o da bütçemi aşıyor. Amerika'da yaşayan tanıdığım da yok. S25'i mi beklemeliyim? Yardım ederseniz çok iyi olur.
S23 alabilirsin çok yüksek beklentilerin yoksa.

S25'i bekleyebilirsiniz. Artık Exynos'lar o kadar kötü işlemciler değil ama gayet iyi işler başarıyor stres testlerinde.

İkisi arasında çok kaldım. Orta-düşük segmentten bıktım; 1 sene sonra çok yavaşlıyor, takılmalar oluyor ve sürekli yeni telefon alman gerekiyor. Ben de bir kere satın alıp yıllarca kullanacağım bir telefon istiyorum, aynı şu iPhone alıp 7-8 yıl kullananlar gibi. Bu yüzden S24 almaya karar verdim; 7 yıl güncelleme desteği olduğu için. Ama Exynos işlemcili olduğu için de içimden hiç alasım gelmiyor, sonuçta bunu yıllarca kullanacağım ve sorunlu bir telefon olsun istemiyorum. Zaten Qualcomm piyasada üstünlük sağladı; telefon marketinin NVIDIA'sı gibi oldu. Ondan Snapdragon'lı bir telefona sahip olmayı da istiyorum. Çok kararsız kaldım; hem 7 yıl güncelleme desteği olan hem de Snapdragon'lı telefon bir tek S24 Ultra var, o da bütçemi aşıyor. Amerika'da yaşayan tanıdığım da yok. S25'i mi beklemeliyim? Yardım ederseniz çok iyi olur.

S25 çıkana kadar fiyatlar uçar bence. Exynos 2400 her şekil Snapdragon 8 gen 2'den daha güçlü. Trk geri kaldığı nokta Exynos 2400 %12daha çok şarj yiyor ama o da zaten daha güçlü olduğu için. S24'ün ekranı daha iyi, güncelleme desteği mevcut. Exynos 2400ü yabancılar Snapdragon8gen3 ile karşılaştırıyorken hala 8gen2 ile karşılaştırılıyor bizim ülkede. Exynos 2400 neredeyse SD3 kadar güçlü(ama SD3 daha iyi) ama vence 10Temmuza kadar S24 FE bekle belki iyi bir şey ortaya çıkarsa onu tercih edersin.

Samsung ekosistemine daha yeni giriş yaptım Buds 2 aldım ve Galaxy Watch7'nin çıkmasını bekliyorum.

Konudan dışarı çıkıyorum ama benim tercihim S23 ile yakın fiyat bandına sahip olan iPhone 12 olurdu. Yıllarca Android ve iOS kullandım, şu andaki iOS işletim sistemi yeni gelecek iOS18 güncellemesiyle mükemmel bir şekil alacak.

S25 çıkana kadar fiyatlar uçar bence. Exynos 2400 her şekil Snapdragon 8 gen 2'den daha güçlü. Trk geri kaldığı nokta Exynos 2400 %12daha çok şarj yiyor ama o da zaten daha güçlü olduğu için. S24'ün ekranı daha iyi, güncelleme desteği mevcut. Exynos 2400ü yabancılar Snapdragon8gen3 ile karşılaştırıyorken hala 8gen2 ile karşılaştırılıyor bizim ülkede. Exynos 2400 neredeyse SD3 kadar güçlü(ama SD3 daha iyi) ama vence 10Temmuza kadar S24 FE bekle belki iyi bir şey ortaya çıkarsa onu tercih edersin.
Exynos işlemcilerin daha fazla ısındığı da bir gerçek.

Konudan dışarı çıkıyorum ama benim tercihim S23 ile yakın fiyat bandına sahip olan iPhone 12 olurdu. Yıllarca Android ve iOS kullandım, şu andaki iOS işletim sistemi yeni gelecek iOS18 güncellemesiyle mükemmel bir şekil alacak.

iPhone 12 deneyimledim hocam ama 23'ün çok gerisinde. S23 FE ile denk sayılır iPhone 12. hem zaten iPhone 12'de artık eskide kaldı.

Alınmaz kesinlikle alınmaz.
Çıkın artık şu küçük kadrandan ya.
Biraz gerçekçi olun görün.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı