S24+ vs Xiaomi 14t Pro

Bütçe
50000
İnsanlar Sırf isimden dolayı Samsung alıyor, Xiaomi'nin bu algıyı biraz daha kırması lazım.
16 GB var sanıyordum yurt dışındaki arkadaşa söylemiştim gelirken getir diye bugün baktım 12 dışında yokmuş. :)

Aslına bakarsak forumda genel açıdan bir Xiaomi düşmanlığı yok. Sonuçta ben tanımam etmem Xiaomi ceosudur falanı, yani Xiaomi yargısı algı değil Xiaomi'nin yapamadığı çok büyük sorunlar var.
-Optimizasyon
-Pil yönetimi
-Isı yönetimi
-Güncelleme dengesi
-Yazılım stabilitesi
-Kısa sürede işlemci yorgunluğunu önlemek.

Keşke donanıma abandığı kadar yazılıma abansa. Satışları 2ye katlanırdı. Yazılımı en kötü Çin markalarından biri Xiao midir hatta belki de en kötüsü yine de sadece donanımı fulleyerek buraya kadar geldi ama buradan sonrası donanımı doldurup döşeyip berbat yazılımla olmaz. Örneğin adamlar Mi 14U gibi donanım harikası cihazı yazılımından dolayı çöp ettiler. 5bin mAh, SDG3 kullanılmasına rağmen pil süresi S24 Ultradır, IP15PM'dir geçtim Vivo-OnePlus ile kapıştıramadılar. Isı testlerinde en çok ısınan cihazlardan oluyor. Stabillik bakımından ısındığı için tam gücünü bastırarak üstünlük kuramıyor. Üstelik bu anormal yazılım yükü işlemciye işkence eder. Yaşlanır işlemci.
Mi 14U test ettiğim ve testleri izlediğim zaman gerçekten ilk dediğim şey acaba bu donanıma bir One UI, magic OS, ColorOS, OxygenOS, iOS kalitesinde yazılım ve Samsung-Apple inceliğinde ek donanım girse diğer markalar hâla satabilir mi?
Belki en az 4 yıl sonra gerçekleşme ihtimali olan bir şey tabii o zamana Xiaomi kalırsa.

İnsanlar Sırf isimden dolayı Samsung alıyor, Xiaomi'nin bu algıyı biraz daha kırması lazım.
16 GB var sanıyordum yurt dışındaki arkadaşa söylemiştim gelirken getir diye bugün baktım 12 dışında yokmuş. :)
Yok aynen. 12 gb ramde uzun süre idare eder fazla takmaya gerek yok zaten.

Aslına bakarsak forumda genel açıdan bir Xiaomi düşmanlığı yok. Sonuçta ben tanımam etmem Xiaomi ceosudur falanı, yani Xiaomi yargısı algı değil Xiaomi'nin yapamadığı çok büyük sorunlar var.
-Optimizasyon
-Pil yönetimi
-Isı yönetimi
-Güncelleme dengesi
-Yazılım stabilitesi

Keşke donanıma abandığı kadar yazılıma abansa. Satışları 2ye katlanırdı. Yazılımı en kötü Çin markalarından biri Xiao midir hatta belki de en kötüsü yine de sadece donanımı fulleyerek buraya kadar geldi ama buradan sonrası donanımı doldurup döşeyip berbat yazılımla olmaz. Örneğin adamlar Mi 14U gibi donanım harikası cihazı yazılımından dolayı çöp ettiler. 5bin mAh, SDG3 kullanılmasına rağmen pil süresi S24 Ultradır, IP15PM'dir geçtim Vivo-OnePlus ile kapıştıramadılar. Isı testlerinde en çok ısınan cihazlardan oluyor. Stabillik bakımından ısındığı için tam gücünü bastırarak üstünlük kuramıyor. Üstelik bu anormal yazılım yükü işlemciye işkence eder. Yaşlanır işlemci.
Mi 14U test ettiğim ve testleri izlediğim zaman gerçekten ilk dediğim şey acaba bu donanıma bir One UI, magic OS, ColorOS, OxygenOS, iOS kalitesinde yazılım ve Samsung-Apple inceliğinde ek donanım girse diğer markalar hâla satabilir mi?
Belki en az 4 yıl sonra gerçekleşme ihtimali olan bir şey tabii o zamana Xiaomi kalırsa.
Yazılımlık bir sıkıntı yok bana göre tekrardan dediğim gibi, amiral gemisi kullandığım için öyle geliyordur ama giriş, orta telefonlarınıda kullandım can sıkıcı sorunlarla karşılaşmadım hiç buda kullanıma bağlı olaraktan ortaya çıkan bir şey. Güncellemelerde ısınma ve pil sorunları iyi gideriliyor. O seviye telefonlarda fazla fark edilmez durum onlar, kullanımlarıda performans ve kamera odaklılar, tabi ki diğer işler içinde uygunlar. Ön yargıyla yaklaşılacak cihazları yok. Bu sorunlar hemen hemen her markada olan sorunlar zaten. Ben her telefonun üst ve amiral gemisine aşırı ilgi duyarım. Benim için baş tacılar. Samsung, Honor,Huawei,OnePlus,Xiaomi,Vivo yazılımlarıda ne iyi ne kötü. Apple kullanana göre iyidir de bana göre iyi değil, hiç kullanmadım kullanmamda, kamera olarak geride, batarya olarak beni memnun etmez diye düşünüyorum, ve o kadar paraya 2,3 amiral android alır kullanırım farklı farklı alanlarda şahsen, veya başka şeyler yapılır. Kötümü değil kötü tabi ama bana göre bir telefon değil. Android baş tacıdır.

Son düzenleme:
-Optimizasyon
-Pil yönetimi
-Isı yönetimi
-Güncelleme dengesi
-Yazılım stabilitesi

Ben kısa sürede bunları da aşacaklarını düşünüyorum. Açıkçası Apple-Samsung hegemonyasından kurtulduk. Adamlar şaka gibi 45W üzerine hala çıkamıyor diğer markalar 120W, 90W vs koymaya başladı.
Ayrıca sarı sitede 16 GB olarak satış yapmaya çalışan çok. 16/512, 16+16 diye. Nasıl oluyor bu? Acaba TR'de mi 12 olan satılıyor?

@VakumBalığı

Ben kısa sürede bunları da aşacaklarını düşünüyorum. Açıkçası Apple-Samsung hegemonyasından kurtulduk. Adamlar şaka gibi 45W üzerine hala çıkamıyor diğer markalar 120W, 90W vs koymaya başladı.
Ayrıca sarı sitede 16 GB olarak satış yapmaya çalışan çok. 16/512, 16+16 diye. Nasıl oluyor bu? Acaba TR'de mi 12 olan satılıyor?

@VakumBalığı
Onlar diğer ramı katarak diyorlar. Telefonun kendi arttırılabilen ramı. En fazla 4 veya 8 dir oda.

Onlar diğer ramı katarak diyorlar. Telefonun kendi arttırılabilen ramı. En fazla 4 veya 8 dir oda.
Pek bir şeyede yaramıyor arttıralabilen ram.

@VakumBalığı
Çıkarsalar iyi olur, batarya teknolojileri sağlam olduğu sürece diğer markalar gibi şarj esnasında ısınır bi, ondan sonra 5,10 dakika soğumaya bırakırsın telefonu. Acelene bağlı hızlı şarj olayı, işin varsa 20 dakikada doldur, yoksa kapat hızlı şarjı yavaşça dolsun bu kadar. Sorun teşkil etmiyorlar zaten şarjda kullanmadığın sürece, uzun bir süre kullanılır ama zırt pırt hızlı şarjla doldurmazsan tabi.

Son düzenleme:
Onlar diğer RAM'ı katarak diyorlar. Telefonun kendi arttırılabilen RAM'ı. En fazla 4 veya 8'dir oda.

Pek bir şeyede yaramıyor arttıralabilen RAM.

Çıkarsalar iyi olur, batarya teknolojileri sağlam olduğu sürece diğer markalar gibi şarj esnasında ısınır bir, ondan sonra 5,10 dakika soğumaya bırakırsın telefonu. Acelene bağlı hızlı şarj olayı, işin varsa 20 dakikada doldur, yoksa kapat hızlı şarjı yavaşça dolsun bu kadar. Sorun teşkil etmiyorlar zaten şarjda kullanmadığın sürece, uzun bir süre kullanılır ama zırt pırt hızlı şarjla doldurmazsan tabii.

Başkan öyle de kaynak bulamadım. Sadece 12 var diyen bir şey yok gidip tanıtım videosuna bakacağım az kaldı.
Xiaomi'nin cihazları ya çok az ısınıyor ya da aşırı ısınıyor. Bir arkadaşım çok severek aldığı 14 ultrayı satıp 16pm aldı. Fotoğraf kısmında 14Ultra daha iyi diyor, videoda 16pm iyi diyordu. Şarj kısmında deli gibi pişmanlık yaşıyordu. 16'da en rahatlatan kısım pilmiş zaten.

Başkan öyle de kaynak bulamadım. Sadece 12 var diyen bir şey yok gidip tanıtım videosuna bakacağım az kaldı.
Xiaomi'nin cihazları ya çok az ısınıyor ya da aşırı ısınıyor. Bir arkadaşım çok severek aldığı 14 ultrayı satıp 16pm aldı. Fotoğraf kısmında 14Ultra daha iyi diyor, videoda 16pm iyi diyordu. Şarj kısmında deli gibi pişmanlık yaşıyordu. 16'da en rahatlatan kısım pilmiş zaten.
Telefonun ayarlarından arttırıyorsun dediğim gibi 4 veya 8 gb ram artıyor diye biliyorum. Bunlar normal telefonun ramı kadar iyi değiller fazla ram dolmadıkça açılması önerilmez sanal ramleri.

Son düzenleme:
Evet video çekimde Iphone çok iyi diğer telefonlara karşı, ama fotoğraf kısmında 14 Ultra gibi optik lensli, büyük sensörlü cihazlar daha iyi iş çıkarıyor. Pil kısmında da 16 serisinde dediğin gibi düzelmeler oldu.

Hayır dostum 16 GB olan versiyonu varmış ama Asya ülkelerinde satılıyormuş. Globalde de her ülkede yokmuş sanırım.
Evet öyle olabilir arttırılan ramı diyorsan. Normal 16 gb ramli 14T proyuda diyorsan yurt dışında vardır.

-Optimizasyon
-Pil yönetimi.
-Isı yönetimi.
-Güncelleme dengesi.
-Yazılım stabilitesi.

Samsung gibi güncelle garantisi olsa bakılır bir dengesizlik var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı