- Makaleler
- 6
Daha fazla
İnsanlar Sırf isimden dolayı Samsung alıyor, Xiaomi'nin bu algıyı biraz daha kırması lazım.
16 GB var sanıyordum yurt dışındaki arkadaşa söylemiştim gelirken getir diye bugün baktım 12 dışında yokmuş.![]()
Aslına bakarsak forumda genel açıdan bir Xiaomi düşmanlığı yok. Sonuçta ben tanımam etmem Xiaomi ceosudur falanı, yani Xiaomi yargısı algı değil Xiaomi'nin yapamadığı çok büyük sorunlar var.
-Optimizasyon
-Pil yönetimi
-Isı yönetimi
-Güncelleme dengesi
-Yazılım stabilitesi
-Kısa sürede işlemci yorgunluğunu önlemek.
Keşke donanıma abandığı kadar yazılıma abansa. Satışları 2ye katlanırdı. Yazılımı en kötü Çin markalarından biri Xiao midir hatta belki de en kötüsü yine de sadece donanımı fulleyerek buraya kadar geldi ama buradan sonrası donanımı doldurup döşeyip berbat yazılımla olmaz. Örneğin adamlar Mi 14U gibi donanım harikası cihazı yazılımından dolayı çöp ettiler. 5bin mAh, SDG3 kullanılmasına rağmen pil süresi S24 Ultradır, IP15PM'dir geçtim Vivo-OnePlus ile kapıştıramadılar. Isı testlerinde en çok ısınan cihazlardan oluyor. Stabillik bakımından ısındığı için tam gücünü bastırarak üstünlük kuramıyor. Üstelik bu anormal yazılım yükü işlemciye işkence eder. Yaşlanır işlemci.
Mi 14U test ettiğim ve testleri izlediğim zaman gerçekten ilk dediğim şey acaba bu donanıma bir One UI, magic OS, ColorOS, OxygenOS, iOS kalitesinde yazılım ve Samsung-Apple inceliğinde ek donanım girse diğer markalar hâla satabilir mi?
Belki en az 4 yıl sonra gerçekleşme ihtimali olan bir şey tabii o zamana Xiaomi kalırsa.