S26 Ultra vs 17 Pro Max

Favianobi

Decapat
Daha fazla  
Merhaba herkese, öncelikle Android'den geçiş yapmış olan arkadaşlar olmak üzeren hepinizden objektif bir yorum talep edeceğim.

Ben 5 yıldır A52 kullanıyorum ve artık ömrünü çoktan tükettiğim için bir amiral gemisine geçiş yapacağım. Geçiş yapacağım cihaz ya 17 Pro Max olacak ya da Samsung S26 Ultra (ortalama sızıntılara göre az çok belli cihaz) olacak.

İyi bir teknoloji okuruyum yani telefonlar arasındaki teknik farklara vesaire hakimim, ben tek öğrenmek istediğim IPhone'a Android'den geçiş yapan arkadaşlar veya iki sisteme de hakim olan arkadaşlar bu geçişten sonra nasıl hissettiler, kullanım alışkanlıklarına iPhone uydu mu? Bu çok geniş bir yelpaze farkındayım ama örnek olarak ben 5 yıllık telefonla bile arka planda bir süreci bırakıp farklı bir uygulamaya geçebiliyorum. Bu tarz multi-taskingler cidden IPhone'da yok mu ve yoksa bu bir noktadan sonra rahatsız ediyor mu? Bu gibi soruların cevabını arıyorum aslında.

Kullanım alışkanlıklarım olarak arayüz özelleştirmeyi, yapay zeka kullanmayı, telefonda tabiri caizse at koşturmayı seven biriyim. Ayrıca merak ettiğim husus alüminyumdan dolayı kılıf olduğu halde kasa eğiliyor veya hemen çiziliyor vesaire gibi yorumlar doğru mu bunu da öğrenmek isterim.

Herhangi bir tarafın savunucusu vesaire değilim sadece iPad hariç hiç Apple ürünü kullanmamış biri olarak ortalama deneyimimin nasıl olacağını kestirmeye çalışıyorum, bu anlattıklarımdan sonra sana iPhone gitmez sen Android al dostum da diyebilirsiniz yani şaşırmam.

Ayrıca 2. el ortalaması nasıl şu an cihazların bunu da öğrenmek istiyorum. Yani şu an 120kya alınan cihazı bundan 4 5 ay sonra alışamayıp satmak istersem ortalama ne kadara gidecektir. Geçmiş yıllara göre bunu da öngörebilecek arkadaşlar vardır diye düşünüyorum.

Standlarda yaptığım testlerde bence 17 Pro Max kamerası S25 Ultra'dan daha iyi, S26 Ultra'nın da temelde aynı kamerayla ufak geliştirmeyle geleceğini düşünürsek kamera konusunda ben 17 Pro Max önde gibi düşünüyorum fakat kamera benim için telefon konusunda 1. sırada değil, yukarıda saydığım durumlar daha öncelikli.

Biraz uzun oldu ama bayağıdır aklımda tilkiler dolanıyor en mantıklı cevabı burada bulabileceğimi düşündüm. Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler şimdiden.

Kankam ben Redmi Note 9sten 16 Pro Max'e geçtim geçen yaz. Kendimce iphonea geçme sebebim Android telefonlardaki UI'ların ucuz dandik hissettirmesiydi ve iOS benim gözüme bayağı bir hitap ediyordu. Standart bir kullanıcıysan düz 17 almanı öneririm. Kamera incelemelerini seyredersen 17 pro max ile 13 pro max arasında bile bence çok zor fark edilen kamera kalitesi farkı var günlük hayatta işlemci farklarını anlamazsın bile.

Standlarda yaptığım testlerde bence 17 Pro Max kamerası S25 Ultra'dan daha iyi, S26 Ultra'nın da temelde aynı kamerayla ufak geliştirmeyle geleceğini düşünürsek kamera konusunda ben 17 Pro Max önde gibi düşünüyorum
17 PM modeli de Periscope telephoto ve ön kamera dışında önceki modellerle aynı kamera altyapısına sahip. 17 PM modelinin main kamerası, 14 PM ile aynı. 17 PM'nin UW kamerası 16 PM ile aynı.

Eğer mağazada olmayan ve senin için vazgeçilmez olan bir uygulamanın apksini indirip kullanmıyorsan, telefona root atayım da resmi olmayan şekilde kullanayım gibi kaygın yoksa iphone'a geçince rahat ediyorsun. Her iki telefon da premium hissiyatı veriyor. Her iki telefon da uzun yıllar güncel kalacak. Kamerada video kısmında sınıf atlatır iPhone.

17 PM modeli de Periscope telephoto ve ön kamera dışında önceki modellerle aynı kamera altyapısına sahip. 17 PM modelinin main kamerası, 14 PM ile aynı. 17 PM'nin UW kamerası 16 PM ile aynı.

Katılmıyorum. 17 Pro Max’in ana kamerası 14 Pro Max ile çözünürlük olarak benzer olsa da donanım ve işleme tarafında farklılıklar var, tamamen aynı değil. Telefoto ve ön kamera daha yeni ve daha gelişmiş. Ana kamerada da düşük ışık, detay ve odaklama gibi iyileştirmeler var.

Kankam ben Redmi Note 9sten 16 Pro Max'e geçtim geçen yaz. Kendimce iphonea geçme sebebim Android telefonlardaki UI'ların ucuz dandik hissettirmesiydi ve iOS benim gözüme bayağı bir hitap ediyordu. Standart bir kullanıcıysan düz 17 almanı öneririm. Kamera incelemelerini seyredersen 17 pro max ile 13 pro max arasında bile bence çok zor fark edilen kamera kalitesi farkı var günlük hayatta işlemci farklarını anlamazsın bile.
17 Plus olsa onu koyardım bu seçeneğe fakat 17 ekranı benim için çok küçük maalesef.
Doğrudur hocam dediğim apple tarafında detaylı bir takibim yok dediğim gibi yıllardır android kullanıyorum ve aslında gönlüm de S26 Ultradan yana, sadece arkadaşlarımın cihazlarından ve mağazadaki yaptığım kıyaslamalara göre 17 Pro Max kamerası (açıkçası arka kamerada aman aman bir fark sezemedim fakat özellikle ön kamera) bana daha iyi geldi. Aslında benim bu konuyu açmamın amacı s26 Ultra alırsam eğer keşke önce bi Iphone deneseydim der miyim bunu merak ediyorum. Bir düşmanlığım yok yani applea eğer memnun olacağımdan emin olsam onu da alır kullanırım.
Eğer mağazada olmayan ve senin için vazgeçilmez olan bir uygulamanın apksini indirip kullanmıyorsan, telefona root atayım da resmi olmayan şekilde kullanayım gibi kaygın yoksa iphone'a geçince rahat ediyorsun. Her iki telefon da premium hissiyatı veriyor. Her iki telefon da uzun yıllar güncel kalacak. Kamerada video kısmında sınıf atlatır iPhone.

Apk indirip kurmuşluğum tabii ki var ama inanılmaz sık değil tabii, root da eski cihazıma atmıştım ama aynı şekilde o da arayacağım bir durum değil, sadece Iphone cihazlarda arkaplanda uygulama çalışmadığını okudum bu doğru mu? Yani ben gemini'a bir prompt atıp cevabı beklerken youtubea geçsem o işlem duruyor mu cidden, veya ne bileyim bir dosya taşıma, silme, google drivea dosya yükleme kısmında cidden o ekranda mı beklemek zorundayım, beni asıl düşündüren bu. Çünkü 3 yıldır aktif kullandığım Ipad cihazımda benzer durumlar yaşıyorum, anlayabilmek adına soruyorum.

Apk indirip kurmuşluğum tabii ki var ama inanılmaz sık değil tabii, root da eski cihazıma atmıştım ama aynı şekilde o da arayacağım bir durum değil, sadece Iphone cihazlarda arkaplanda uygulama çalışmadığını okudum bu doğru mu? Yani ben gemini'a bir prompt atıp cevabı beklerken youtubea geçsem o işlem duruyor mu cidden, veya ne bileyim bir dosya taşıma, silme, google drivea dosya yükleme kısmında cidden o ekranda mı beklemek zorundayım, beni asıl düşündüren bu. Çünkü 3 yıldır aktif kullandığım Ipad cihazımda benzer durumlar yaşıyorum, anlayabilmek adına soruyorum.
Ipad kullanıyorsanız aşağı yukarı benzer bir deneyim alıyorsunuz. Ipadler macbook ile iPhone arasında bir deneyim sunuyor. Arkaplanda çalışma olayı doğru.

Ipad kullanıyorsanız aşağı yukarı benzer bir deneyim alıyorsunuz. Ipadler macbook ile iPhone arasında bir deneyim sunuyor. Arkaplanda çalışma olayı doğru.
Anladım teşekkür ederim, deneyimin Ipad'e benzemesi hakkındaki bilgiyi almam iyi oldu kafamda daha rahat konumlandırabilirim gibi. Genel Ipad deneyimimde memnunum çünkü böyle bazı ufak durumlar haricinde. Hatta ben telefonda sürekli samsung iphone arası geçiş yapabilirim bu koymaz fakat tablet konusunda hele IpadOs 26'dan sonra Ipad vazgeçilmez sanırım gözümde.

IPhone'da kullandım, 2 kere sıfır çıktığında aldım. Şu an S24 Ultra kullanıyorum. S24 Ultra almadan önce 15 Pro Max almaya gittim. İnceledim baktım, yanımdaki arkadaşta da 13 Pro Max vardı. İkisini de aldım elime, kurcaladım kaydırdım vs. aynı telefonmuş gibi. Samsung'la kıyaslayınca da özellik olarak geriydi.

Sonra Samsung standına gittim, telefonu elime aldım, kurcaladım, kamera yapay zeka vs. sonrasında inceleme videolarını izledim, 7 yıl güncelleme desteği ve Samsung yerel fiyatlandırma, takas desteği vs hepsi beni Samsung almaya itti. 90bin TL'ye 15 Pro Max alacağıma, 56.500₺ ye orijinal şarj aletiyle Samsung aldım. Çok memnunum, ekran kalitesi, şarjı, kamerası, hızlı şarj, yapay zeka, özellikleri.

Katılmıyorum. 17 Pro Max’in ana kamerası 14 Pro Max ile çözünürlük olarak benzer olsa da donanım ve işleme tarafında farklılıklar var, tamamen aynı değil.
Biliyoruz herhalde sensör olarak aynı dedik. Sensör olarak aynı olması kamera olarak aynı olacağı anlamına gelmiyor. Dediğim bu değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı