S3 Mini (I8190) Nordic Stock ROM'u Kurulum Ve İnceleme

Katılım
25 Nisan 2013
Mesajlar
3.555
Makaleler
18
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhabalar arkadaşlar, yine bir ROM rehberi ile karşınızdayım. Daha önce CM11 kurma rehberi yapmıştım, şimdi ise Stock ROM kuracağız.
Peki nedir bu Nordic Stock ROM?
Nordic Stock ROM, Nordic adlı bir yerde çıkan telefonun orijinal halidir. Ama çok daha güncel, yani S3 Mini Nordic adlı yerde, her ay güncelleme alıyor, bizde şimdi bunu yükleyeceğiz.

Bunu kurunca telefon garantiden çıkar mı?
Çıkacağını sanmıyorum çünkü orijinal Stock ROM çünkü. Çıkarsada çıksın, garantinin bir önemi yok, herşeye kullanıcı hatası diyorlar zaten.

Bu ROM'da gelen yenilikler nedir?
Öncelikle, görünüm ve sürüm değişmemiş aynı yani. Ama telefon çok daha stabil ve pili çook daha iyi gidiyor. Ve ROM bu ay çıkmış, yepyeni yani. Kurulumu anlattıktan sonra, bunları daha iyi açıklayacağım.

Şimdi kuruluma geçelim.

Gerekenler :
S3 Mini I8190
Orijinal USB kablosu
Odin
Nordic Stock ROM dosyası

Öncelikle Sanmobile adlı siteden üyelik alıyoruz : Register at SamMobile
Daha sonra aldığımız üyelik ile oturumumuzu açıyoruz ve verdiğim linkteki "download" yazısına basıp ROM'umuzu indiriyoruz. Firmwares | SamMobile İndirdikten sonra zip'ten çıkartıyoruz.

Bunu indirdikten sonra "Odin" adlı programımızı çalıştırıyoruz. PDA kısmına basıyoruz, ve indirdiğimiz Nordic Stock ROM'u gösteriyoruz. ROM'u seçtiğinizde Odin yanıt vermeyebilir, bekleyin kapatmayın düzeliyor kendisi.
(Ben Nordic'i attıktan sonra dosyayı sildim, o yüzden başka ROM dosyasını gösterdim. Siz indirdiğinizi göstereceksiniz.)
Ekran Alıntısı.JPG

Telefonumuzu kapatıyoruz ve ses açma + kilit tuşu + home tuşuna basılı tutarak recovery'e giriyoruz, ses kısma tuşu ile aşağı inerek "wipe daha and factory reset"e geliyoruz, sonrada kilit tuşuna basıyoruz, yine ses kısmayla aşağı inip "yes"in üstüne gelip kilit tuşuna basıyoruz. İşlem bitince ana ekrana geri dönüyor, bu sefer ise "wipe cache partition" yapıyoruz ve telefonun bataryasını çıkartıp 20 saniye kadar bekliyip takıyoruz. Şimdi ise telefonu ses kısma + kilit tuşu + home tuşlarına basılı tutarak download modda açıyoruz.
Bize bir soru soruyor, ses açma tuşuna basarak geçiyoruz bu soruyu.
Fotoğraf0362.jpg

Fotoğraf0363.jpg

Şimdi telefonumuzun orijinal USB kablosunu takarak bilgisayara bağlıyoruz, ve Odin'den start'a basıyoruz. ROM Yüklenirken bilgisayarınızda başka işlemler yapmayın, Odin bazen yanıt vermiyor sakın kapatmayın bekleyin sabırlı olun. En fazla 10 dakikada yükleniyor. Telefonun hoş geldiniz ekranı gelene kadar kabloyu çekmeyin. ROM Yüklendikten sonra telefon kendini yeniden başlatacak, ilk açılış olduğu için uzun sürecektir (10 dakika kadar), sabırlı olun. :)
Ve ROM'umuz kuruldu, şimdi incelemeye geçebiliriz.

Bu ROM'da şarj fazlasıyla uzun gidiyor, parlaklığı hep ortada tutun. :)
Screenshot_2014-10-28-11-04-23.png

Yeni bildirim sesleri gelmiş, veya vardı ama ben uzun süredir Stock ROM kullanmadığım için bilmiyorum.
Screenshot_2014-10-28-11-05-59.png

Kamera iyileştirmeleri olmuş, daha hızlı netliyor ve daha güzel çekiyor. :D Bilgisayarımda baya kirliymiş.
(Resim büyük boyutlu olduğu için Technopat Sosyal'e yüklenmedi.)
ctsphns.jpg


Stabillik konusuna gelirsek CM kullanan arkadaşlar bilir, gayet hızlı çalışıyordu telefon. Güvenin bana bu ROM'da çok daha hızlı çalışıyor, ve bu ROM'un hiçbir sorunu göremedim.
Belki bilmeyenler vardır (özelliklede kızlar bilmiyor, genelde çoğu aldığı gibi sim kartı takıp kullanıyor :D) uygulamaları gizlemeyi göstereceğim.
Öncelikle menüye giriyoruz, daha sonra telefonun sol tuşa dokunuyoruz. Açılan menüde aşağı iniyoruz ve uygulamaları gizle diyoruz. Burada menüde görmek istemediğiniz her uygulamayı gizleyebilirsiniz (özellikle samsung uygulamalarını gizlemenizi öneririm). Gizlediklerinizi geri getirmek için, yine menüye girip sol tuşa dokunun, aşağı inin ve gizlenen uygulamaları göster diyin.
Screenshot_2014-10-28-11-10-30.png

Screenshot_2014-10-28-11-10-39.png


ROM'un Tek kötü yanı var, oda OTA'nın çalışmaması. OTA Ne derseniz, OTA ayarlardaki güncelleme kısmı. Dediğim gibi Nordic'de bizim telefon 1 veya 2 ayda bir her güncelleme alıyor, ama ayarlardaki güncellemelerde gözükmüyor güncelleme. O yüzden güncelleme çıkınca Sanmobileden bakıp, Odin'den atmanız gerek. Bu ROM'u herkese öneririm, yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim. Hoşçakalın! :D
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı