S3 Mini Stock Rom Kurma Rehberi

Tamam şimdi anladım. S3 Mini'nin kendi klavyesi böyle. Ekran görüntüsü de attım. Onun dışında Play Store'dan klavyeler yükleyebilirsiniz.

Aradan fazla zaman geçti fakat bu klavye diğer cihazlarda var. Sadece tekrardan stock rom yüklenmiş cihazlarda yok sanırsam.
 
Aradan fazla zaman geçti fakat bu klavye diğer cihazlarda var. Sadece tekrardan stock rom yüklenmiş cihazlarda yok sanırsam.
Hocam ben telefona ROM atmadan 8 ay kullandım ve klavyesi hep böyleydi. Stock ROM yüklenince de telefon kutusundan çıktığı ilk halini alır. Ben telefonu 1 senedir kullanıyorum klavyesi hep böyleydi. Onun yerine Play Store'dan klavyeler bakabilirsiniz.
 
Çok uzun zaman geçti fakat bu olayın CSC ile ilgili olduğunu anladım. Forumlarda falan bakınca gördüm. Cihazı 4.1.1 e döndürüp CSC kodunu TUR (Türkiye) olarak değiştiriyormuşuz. Bu sorunda Multi CSC' den kaynaklanıyormuş. Yani o romun Hem Türkiye hemde Afrika için olduğundan böyle oluyormuş.
 
Çok uzun zaman geçti fakat bu olayın CSC ile ilgili olduğunu anladım. Forumlarda falan bakınca gördüm. Cihazı 4.1.1 e döndürüp CSC kodunu TUR (Türkiye) olarak değiştiriyormuşuz. Bu sorunda Multi CSC' den kaynaklanıyormuş. Yani o romun Hem Türkiye hemde Afrika için olduğundan böyle oluyormuş.
Hocam olayı çözdüm. İlk ayarlara girin daha sonra Dil ve Giriş menüsüne girin. Oradan üstte dili Türkçe yapın. Sonra Samsung Klavye'nin yanındaki ayar simgesine basın. Oradan da klavye türlerine girince klavye seçeneklerini göreceksiniz. Altta ekran görüntüleri var oradan bakabilirsiniz.
Screenshot_2014-11-27-14-53-56.png
Screenshot_2014-11-27-14-54-03.png
Screenshot_2014-11-27-14-54-09.png
 
Hocam bir sorum olacak. USB Hata Ayıklama falan her şey tamam. Recoveryde sırasıyla: Wipe Data/Factory Reset , Wipe Cache , Wipe Dalvik yapıyorum. Sorun Odinde mi yoksa Kieste mi bilmiyorum ama Odinde PDA dosyasını attıktan sonra bir süre bekliyor ve Com port numarası bulunamadı diyor. Var mı bir çare ? Cyanogenmod 4.4.2 bazen kendisi kapanıyor. Kapalıyken şarja takıyorum pil yüzdesini göstermek yerine telefonu açıyor. Bundan dolayı Cyanogenmod yerine stocka geri dönmek istiyorum. Bir de Kies telefonu görmüyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam CyanogenMod kurulu cihazı Kies görmez. Öncelikle Kies'i silip tekrar kurun. (Kies yükleyince Samsung USB Driver kurulmaktadır.) Bilgisayarın telefonu görmesi için Samsung USB Driver olması şart. Daha sonra Rehberdeki işlemleri yaparak Stock ROM yükleyebilirsiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kies ile birlikte Denetim Masasında "SAMSUNG USB Driver for Mobile Phones" zaten var. Ama deneyeceğim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese Merhaba. Sizlere S3 Mini (I8190) Stock ROM Kurmayı anlatacağım. Öncelikle şunları belirteyim;
  • Oluşacak sorunların vb. sorumlusu değilim, her şey sizin sorumluluğunuzdur.
  • Bu işlemleri dikkatli yaparsanız ve ROM kurulumu esnasında telefonun kablosunu bilgisayardan çekmezseniz bir sorun olmaz.
  • Bu işlemler esnasında bilgisayar ile telefonun bağlantısının kesilmemesi gerektiği için bu işlemleri mümkünse laptop ile yapınız. (Elektrik kesilme sorunu olmadığı için.)
  • Bu işlemleri mümkünse Orijinal USB Kablosu ile yapınız.
  • Telefonun şarjı %100 olmak zorunda değil ancak ne olur ne olmaz şarjı tam doldurmakta fayda var.
Download Modu: Ses kısma tuşu+Home (Orta tuş)+ Power (Kilit tuşu)
Recovery Menü: Ses açma tuşu+ Home (Orta tuş)+ Power (Kilit tuşu)

Linkler
CWM Recovery: recovery.tar.md5 — Yandex.Disk
Odin Programı: Odin 3.rar — Yandex.Disk
Samsung Sürücüleri (Kies'i kurunca sürücüler yüklenmektedir) Kies: Kies | DESTEK | SAMSUNG
SamMobile (Stock ROM indirmek için.) Firmwares | SamMobile

1. İlk başta üstte Linkler kısmındaki CWM Recovery ve Odin Programını indiriniz.
2. Stock ROM İndirmek içinm ilk başta SamMobile sitesine üye olmak gerekiyor. Register at SamMobile
3. Üye olduktan sonra Stock ROM'u indirmek gerekiyor. Firmwares | SamMobile (Bu link tüm i8190 S3 Mini Stock ROM'larını içermektedir.) Firmwares | SamMobile (Bu linkte ise S3 Mini i8190 Türkiye Stock ROM'u vardır.)
4. Samsung Sürücülerinin yüklenmesi için Kies'i yüklemek gerekiyor. Kies | Samsung TR
5. Eğer telefonunuzda Custom ROM kurulu ise ya da telefonunuz ROOT'lu ise Triangle Away Programı ile Download Sayacını Sıfırlayınız. [2014.01.15][ROOT] TriangleAway v3.26 | Samsung Galaxy S II I9100 | XDA Forums Programı indirdikten sonra sıfırlamak için şunları yapın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
(@Berkant Ayhan Karabudak'ın hazırladığı rehber.)
6. Telefonunuzu kapatınız ve CWM Recovery'i açınız. (Ses açma tuşu+Home tuşu+Kilit tuşu)
7. CWM Recovery'i açtıktan sonra sırasıyla Wipe data factory reset ve Wipe cache işlemlerini yapınız ve Reboot System Now deyiniz ancak telefon açılmadan bataryayı çıkartıp 10 saniye bekledikten sonra tekrar takınız.
8. Şimdi ise aşağıdaki işlemleri yapınız.
  1. Odin programını yönetici olarak çalıştırın.
  2. Programın option kısmında sadece "Auto Reboot" ve "F.Reset Time" işaretli olsun.
  3. PDA kısmına indirdiğiniz ROM dosyasını gösterin. (Program kasabilir, dokunmayın düzelecektir.)
  4. Telefonunuzu kapatıp Download Mode'da açın. (Ses kısma tuşu+Home yani ortadaki tuş +Power yani kilit tuşu) Bu tuşlara basılı tutarak Download Mode'a girebilirsiniz.
  5. Download Mode açıldıktan sonra bir kere ses açma tuşuna basın.
  6. Telefonu USB Kablosu ile bilgisayara bağlayın. (Mümkünse orijinal olsun.)
  7. Odin programının üst kısmında ID:COM bölümünde COM:3 ya da COM:4 yazacaktır. (3 ve 4 yerine 5,6 falan da yazabilir.)
  8. Yukarıdaki COM yazısı çıktığında Start'a basın. (Start'a bastıktan sonra USB kablosuna ve telefona çok dikkat edin, bağlantının kesilmemesi lazım.)
ROM kurma işi başlamıştır. Bu işlem sırasında bilgisayar ile başka işlem yapmayınız. ROM Kurulurken telefon ile bilgisayarın bağlantısının kesilmemesi lazım, kablonun çıkmaması lazım. ROM Yaklaşık 8 dakika içinde kurulur. ROM Kurulumu bittikten sonra Odin Programının üst kısmında PASS yazar ve siz bu PASS yazısını gördükten 10 saniye sonra telefonu bilgisayardan çıkarabilirsiniz.

ROM Kurulduktan sonra telefon kendini sürekli yeniden başlatıyorsa yapmanız gerekenler

Bataryayı çıkarın birkaç dakika bekleyin ve bataryayı takın.
  1. Telefonu Recovery Menü'de açın. (Ses açma+home tuşu+kilit tuşu)
  2. Wipe data/factory reset yapın.
  3. Wipe cache partition yapın.
  4. Reboot system now yapın.
Telefon açılacaktır.

ROM Kurulumu burada bitti. Hayırlı olsun, güle güle kullanın. :) Bu hazırladığım ilk rehberdi. Ben Technopat'a gelmeden önce ROM atma hakkında hiçbir şey bilmezdim, hatta telefonu Download Mode'da bile açmamıştım. :D Technopat'a geldikten sonra @Berkant Ayhan Karabudak sağ olsun bana çok yardım etti, kendisine çok sorular sordum hepsinde de çok güzel cevaplar vererek beni bilgilendirdi.
Buradan Technopat'a ve @Berkant Ayhan Karabudak 'a çok teşekkür ediyorum. :)

Rehberi bu şekilde düzenleyecektim ancak rehberde mesaj düzenleme butonu yok yardım edebilir misiniz?

Hocam onları kaldırıp tekrar kurun isterseniz çünkü bir ara Odin benim telefonumu görmemişti bu şekilde düzeltmiştim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı