S4 I9500 IMEI Silinme Sorunu

Berkay Aydın

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar nereden olduğunu bilmediğim ithal bir S4'e Türkiye 4.4.2 stock ROM'u yükledik fakat IMEI silindi. Tekrar geri getirmemiz ya da kullanmadığımız bir telefondan IMEI aktarmamız mümkün mü acaba?

Biz yüklemeden önce telefon 5.0.1'e güncellenmişti fakat bir güncellemeden sonra geri ve seçenekler tuşu bozuldu. Biz de ODIN'le Türkiye 4.4.2 sürümüne dönebileceğimizi düşündük.
Şimdi ise hem tuşlar çalışmıyor hem IMEI silindi.

Bu arada alakası var mı bilmiyorum ama sanal tuşları kullanmak için telefonu Root'ladık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Farklı bir cihazın IMEI'sini kullanmak yasa dışı işleme girer. Telefonun kutusunda IMEI yazan bir kağıt olur, IMEI'yi öğrenip kendi IMEI numarasını girin. IMEI girmek için Root'lu olması gerekiyor. XDA'da bulabilirsin.

Kendi IMEI'sini buldum fakat dünden beri araştırıyorum uygun modem dosyasını flashlarsan düzelir yazıyor her yerde. Uygun flash dosyasını nereden bulabilirim ya da tekrar Lollipop'a dönsem sorun düzelir mi?

Lollipop'tan KitKat'a dönüş sıkıntılı, belki yapamayacaksın zaten. Bu arada ithal demişsin, I9500 olduğuna eminsin değil mi? Lollipop I9500 modelinin ithal edilen ülke ROM'unu veya TR ROM'unu kur.
SamMobile'dan bulabilirsin ROM'u.

i9500 olduğundan eminim kitkat romu indirmeden önce defalarca kontrol ettim. Şu an Türkiye Lollipop sürümünü indiriyorum hangi ülkeden ithal edildiğini bilmiyorum ama telefon orijinal s4 onu biliyorum.

@alfonyonzo55 verdiğiniz linkteki yöntemi denemeye çalıştım daha önce fakat linkler kırık maalesef. Eğer sizde varsa paylaşırsanız çok sevinirim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı