S4 Mini Root, CWM ve ROM Önerisi

Ekara

Hectopat
Katılım
4 Şubat 2017
Mesajlar
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bende bir adet Samsung Galaxy S4 Mini (I-9190) var. Kendisi şu anda Android 4.4.2 Kitkat çalıştırıyor. Ben telefonuma şimdiye kadar hiçbir şekilde ROOT atmadım, ROM yüklemedim. Ama aranızda kullananlar varsa 4.4.2 hiç güzel görünen bir Android sürümü değil. Ben de telefonumu ROOT'layıp, ClockWorkMod yükleyip sonra da CyanogenMod 14 veya 14.1 kurmayı düşünüyorum. Fakat ben internette Türkçe veya İngilizce okuduğum kaynaklardan sadece 4.2.2 çalıştıran telefonlar için dosyaları görebiliyorum. Ya da girdiğim sitelerde CyanogenMod'un kendi sitesine yönlendiriyorlar beni. Fakat ben o sitelere girmeye çalıştığım zaman Hata veriyor, girilmiyor, bu siteye ait DNS sunucusu bulunmamaktadır falan gibi şeyler söylüyor. Ayrıca ClockWorkMod'un sitesinden ROM Manager kısmına geldiğimde beni bir Google Play Store sayfasına yönlendiriyor. Benim okuduğum kaynaklar bir dosya olarak bilgisayarımıza indirip oradan ODIN ile telefona kurulacağını söylüyor. Aranızdan S4 Mini kullanan ve telefonu 4.4.2 çalıştırırken ClockWorkMod ve CyanogenMod kuran varsa bana bir yol göstersin. Biliyorum biraz yakınıyor gibi oldu ama... Ayrıca daha önce dediğim gibi telefonum şu anda ROOT'lu değil. Ve eğer benim telefonumda CyanogenMod 14/14.1 kaldıracak RAM yoksa -ki 1.5 GB RAM var- hangi CyanogenMod sürümünü (ve tabii ki de o sürümün Android sürümü olarak karşılığını) kaldırabileceğini söylerseniz ve bana link verip detaylı bir şekilde anlatabilirseniz iyi olur. Şimdiden teşekkürler.

Ha bir de bana telefonumun şu anki ROM'unu nasıl yedekleyebileceğimi söyler misiniz?

Aslında az önce bunları yazdıktan sonra forumun Android kısmında gezinirken bir yöntem buldum bir arkadaş nasıl yapıldığını anlatmış fakat ROM olarak S5 ROM'u olması lazım bir ROM vermiş ben CyanogenMod Rom'u istiyorum. Ayrıca siz gene bana da anlatın bir en baştan nasıl ROOT atılıp, CWM kurulup ROM yükleneceğini. Ve linkleri paylaşırsanız sevinirim. :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Root atmanıza gerek yok. Odin'i ilk olarak buradan indirin. Son sürüm Samsung USB Driver paketini buradan indirip kurun. Cihazınız için uygun olan TWRP yani custom recovery dosyasını buradan indirin. Size önerdiğim MIUI romu da buradan indirin. Gerçekten stabil bir rom. Rom dosyasını hafıza kartına atın. Odin programını açın. Telefonunuzu ilk olarak kapatın. Ses kısma + Orta tuş+ Açma/Kapama tuşuna sırasıyla basın ve elinizi hiçbirinden çekmeyin. Download Mode açılacaktır. Ses açma tuşuna basın. Ekranda "Downloading" diye bir şey göreceksiniz.Telefonu sağlam bir USB kablo ile bilgisayarınıza bağlayın. Eğer Odin programında COM:x (değişken) diye bir şey gördüyseniz diğer adımlara geçebiliriz. Odin'den AP diğer adı ile PDA kısmına tıklayın ve recovery dosyanızı gösterin. Odin'de sadece "auto resart" ve " f-reset time" seçeneklerinin işaretli olduğuna emin olun ve işlemi başlatın. İşlem hemen bitecektir. Tamamlandıktan sonra Telefonunuzu kapatıp bu sefer Ses Açma + Orta Tuş+ Açma/Kapama tuşuna sırayla elinizi hiç birinden çekmeden basılı tutun. "Wipe" kısmına tıklayın. Advanced Wipe'ye tıklayıp USB ve Micro SD Card haricindeki her şeye tıklayın. Bu işlem telefonunuzdaki her şeyi siler. Kaydırın ve işlemi tamamlayın. Sonra ana menüden "Install" kısmına gelin. Buradan select stroge den micro sd kartınızı seçin. Rom dosyasının üzerine tıklayın. Kaydırın ve kurulumun tamamlanmasını bekleyin. Sonra telefonunuzu yeniden başlatın. İlk açılış uzun sürer. Bekleyin. Sonra telefonunuzu güle güle kullanın.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı