Çözüldü S8+ Hızlı şarjda %92'den %100'e 19 dakikada dolma problemi

• Konuyu başlatan Silinen üye 164587
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 403
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
S

Silinen üye 164587

Ziyaretçi
Selamlar,

Elimde S8+ bir cihaz var, şarj adaptörü ve kablosu orijinal Samsung. Servis noktasından alındı. %90'dan %100'e 19 dakikada hızlı şarj ile dolacağını söylüyor cihaz. Bu değer normal midir?

Çözüm
Tüm firmalar son yüzdelerde bataryanın sağlığından düşürmemek için hızlı şarj özelliğini kapatıyorlar çoğu üretici zaten tanıtımlarda 50 dakikada %60, 70 dakikada %80 gibi değerler kullanıyorlar çünkü sonrasında hızlı şarj kapanıyor aslında devre içinde.

AccuBattery programı ile %50'de verilen mA değeri ile %90 sonrası verilen mA değerini karşılaştır istersen.

Aynı şey balanslı LiPo şarj aletinde de var kullanıyorken araştırmıştım.
Tüm firmalar son yüzdelerde bataryanın sağlığından düşürmemek için hızlı şarj özelliğini kapatıyorlar çoğu üretici zaten tanıtımlarda 50 dakikada %60, 70 dakikada %80 gibi değerler kullanıyorlar çünkü sonrasında hızlı şarj kapanıyor aslında devre içinde.

AccuBattery programı ile %50'de verilen mA değeri ile %90 sonrası verilen mA değerini karşılaştır istersen.

Aynı şey balanslı LiPo şarj aletinde de var kullanıyorken araştırmıştım.

Çözüm
Selamlar,

Elimde S8+ bir cihaz var, şarj adaptörü ve kablosu orijinal Samsung. Servis noktasından alındı. %90'dan %100'e 19 dakikada hızlı şarj ile dolacağını söylüyor cihaz. Bu değer normal midir?
%85'den sonra daha yavaş doluyor diye biliyorum.

%80den sonra hızlı şarj otomatikman kapatılır. Bu bataryanın sağlığı içindir. %20 ve %80 arasında bulundurun şarjınızı her zaman. Eğer sağlıklı batarya istiyorsanız tabi.

Silinen üye 164587, sorunuza verilen bir cevabı çözüm olarak işaretlemişsiniz, gerekirse bu seçimi değiştirebilir veya iptal edebilirsiniz.
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı