S8 Instagram Hikaye Sorunu

Merhaba, aynı sorunu ben de yasiyuorum. S8 telefonumda hikayelerin soldan başı gözükmüyor. Sorununuz devam ediyor mu ya da düzeldi mi, düzeldiyse nasıl düzeldi?

Merhaba arkadaşlar, başlıkta da belirttiğim gibi Instagram'da hikayeler tam olarak gözükmüyor bu neyden kaynaklı acaba?
Hikayeyi yapan kişiyle alakali değil,bende S8 kullaniyorum S8'in yan taraflarının kavisli olmasından dolayı bu durum bede memnun değilim bu olaydan ama bi çözüm gelmesi lazım...
Merhaba arkadaşlar, başlıkta da belirttiğim gibi Instagram'da hikayeler tam olarak gözükmüyor bu neyden kaynaklı acaba?
Bir sayfada şöyle yazılmış ekran>tam ekran uygulamalar ve ordan uygulamaların boyutunu istediğimizi ayarlayabildiğimiz yazmış fakat o ayarlanabilir uygulamalarda instagram bulunmuyor ne yazıkki...

Son düzenleme:
S9 Plus ve Note 9 kullanıyoruz biz de de aynı problem var. Hikaye ekrana sağdan ve soldan sığmıyor, yazı olarak bir şey paylaşımlarda olunamıyor eksiklikten dolayı. Ekran görüntüsünü de yükleyim net anlaşılsın .

Dosya Ekleri

• 20190311_205457.jpg
    20190311_205457.jpg
    173,6 KB · Görüntüleme: 119
Androidler instagram uygulamasında çok kötü iPhone X'e geçtim rahatladım diyebilirim. Bırakın fotoğrafları yazıları yandan kırpmayı İnstagramın içerisinde ayrı portre modu var fotoğraf çekimi için. Ek olarak S8'imde ve diğer Androidler de fotoğraf-videoyu kamera uygulamasından değil de instagram hikayesinin kısmından çekerseniz kalite bayağı düşüyor.

Androidler instagram uygulamasında çok kötü iPhone X'e geçtim rahatladım diyebilirim. Bırakın fotoğrafları yazıları yandan kırpmayı İnstagramın içerisinde ayrı portre modu var fotoğraf çekimi için. Ek olarak S8'imde ve diğer Androidler de fotoğraf-videoyu kamera uygulamasından değil de instagram hikayesinin kısmından çekerseniz kalite bayağı düşüyor.
Ne kadar alakasız bir yorum. Bilmediğiniz şeyler için Android cihazlara sallamayı bırakın. Sorun Instagram uygulamasının kullandığı 16:9 formatından dolayı kaynaklanıyor. Bundan 2-3 yıl öncesine kadar bütün cihazlar 16:9 formatını kullanıyordu. Instagram'da hikayelerde 16:9 formatını ve ona yakın değerleri destekliyor. Şuanda son çıkan cihazlar 18:9 ekran formatını kullandığı için kenarlar görünmüyor. Burda Instagram'ın atılan gönderileri 18:9 formatına uygun şekilde düzeltmesi gerekiyor. Alt ve üstte boşluk kalacak şekilde ayarlanabilir. Yani sorun çözünürlük ve ekran formatı farkından dolayı kaynaklanıyor. Dünyada milyonlarca 18:9 formatına sahip telefonları kullanan kişi var. Artık fiziksel olarak cihaza müdahale edilemeyeceği için Instagram'ın bu işe el atması gerekiyor.

Bir de sanırım 18:9 oranlı cihazlarda uygulamaları 18:9 oranına zorlama gibi bir ayar var, ben o ayarlardan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Örnek olarak Youtube bu durumlar için videoda tam ekran iken büyütme özelliği koymuş fakat bu sefer 16:9 olan oranı 18:9 yaparken ortada yanlardan kırpma durumu söz konusu oluyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı