Sabah kalkmakta zorlanmak

Furkann368

Centipat
Daha fazla  
Dostlar sabah okul için uyanmaya çok zorlanıyorum. İster çok uyuyayım ister az uyuyayım her gün aynısı oluyor, derslere geç kalıyorum ve derslere odaklanamıyorum. Çözüm öneriniz var mıdır?

Kendi uyku saatini bulmalısın. Kaç saat uyuduğunda kendini daha iyi hissediyorsun bunu ancak sen bilebilirsin. Yatağın yastığın her şeyin uygun olmalı yani seni rahatsız edecek bir şey olmamalı. Geç saatlerde kahve içiyorsan içme, yemek yiyorsan yemeyebilirsin. Kafanı kurcalayan başka şeyler varsa onları çözmeye çalışabilirsin.

Dengesiz uyku da insanı halsiz düşürür. Bu yüzden aynı saatte kalkıyorsan aynı saatlerde yatmaya çalış.

Belki gidip bir kan testi de yaptırabilirsin. B12, D vitamini gibi bazı kan değerlerine bakılabilir.

Ne zaman başladı? Bu da önemli. Önceden bu sorun yoktu ise birden nasıl ortaya çıktı hayatında ne değişti?

gibi bir çok soru geliyor aklımıza. Yani çok genel yazdığın için detay vermeden çözmekte mümkün değil.

Kendi uyku saatini bulmalısın. Kaç saat uyuduğunda kendini daha iyi hissediyorsun bunu ancak sen bilebilirsin. Yatağın yastığın her şeyin uygun olmalı yani seni rahatsız edecek bir şey olmamalı. Geç saatlerde kahve içiyorsan içme, yemek yiyorsan yemeyebilirsin. Kafanı kurcalayan başka şeyler varsa onları çözmeye çalışabilirsin.

Dengesiz uyku da insanı halsiz düşürür. Bu yüzden aynı saatte kalkıyorsan aynı saatlerde yatmaya çalış.

Belki gidip bir kan testi de yaptırabilirsin. B12, D vitamini gibi bazı kan değerlerine bakılabilir.

Ne zaman başladı? Bu da önemli. Önceden bu sorun yoktu ise birden nasıl ortaya çıktı hayatında ne değişti?

Gibi birçok soru geliyor aklımıza. Yani çok genel yazdığın için detay vermeden çözmekte mümkün değil.

Okullar açıldığından beri böyleyim neredeyse her gün geç kalıyorum. Okul saatleri aşırı erken olduğundan dolayı da olabilir, 1. ders 7.10'da başlıyor. Ekran başında fazla kaldığından dolayı diyor ailemde. Ama önceden kalkardım yazın tüm uyku düzenimi mahvettim gece 5'te yatıp öğlen 3 kalkmalar falan.

Dostlar sabah okul için uyanmaya çok zorlanıyorum. İster çok uyuyayım ister az uyuyayım her gün aynısı oluyor, derslere geç kalıyorum ve derslere odaklanamıyorum. Çözüm öneriniz var mıdır?

Uyumadan 8 saat önce kafein içeren herhangi bir şeyi almayı bırak ayrıca eczaneden magnezyum tablette alabilirsin derin uykuya daha hızlı dalmanı sağlar.

Okullar açıldığından beri böyleyim neredeyse her gün geç kalıyorum. Okul saatleri aşırı erken olduğundan dolayı da olabilir, 1. ders 7.10'da başlıyor. Ekran başında fazla kaldığından dolayı diyor ailemde. Ama önceden kalkardım yazın tüm uyku düzenimi mahvettim gece 5'te yatıp öğlen 3 kalkmalar falan.
İşte seni bozan şeyi kendin biliyorsun zaten. Sabah 5 de yatıp öğlen 3 de uyanmak adamı bitirir. Hayatta her şeyin bir dengesi var. Bu dengeyi bozduğunda iyi şeylerin olmasını bekleme ve uzun süre bozulan şeyin tamiratı da çok daha zor oluyor.

Saatler erken değil biz buna alışkın değiliz. Şehir hayatı ve özellikle teknoloji insanları geç yatmaya itiyor. Bu yüzden ailelerin çok dikkat etmesi gerekiyor ama çocukları kontrol etmek çok daha zor. Bunun için tüm aile de erken yatmalı. Çocuk geç yatan aile gördüğünde o da geç yatmaya istekli oluyor.

Tatil zamanları da biraz olsun buna uymak lazım hadi 1 2 saat toleranslar olabilir. Ancak tatil zamanı geç yatıp geç kalkıldığında sonraki gün veya iş okul günü uyumak zor oluyor bu seferde az uyku uyunduğunda tüm gün uykusuzlukla geçirmek hiç hoş olmuyor.

Gibi birçok soru geliyor aklımıza. Yani çok genel yazdığın için detay vermeden çözmekte mümkün değil.

Vitamin çok önemli bir etken gerekli vitaminleri uzun süredir alıyorum her gün 12 gibi yatar 6.30 kendim uyanırım saate ihtiyaç kalmadan ve doğal olarak da zinde uyanirim okul zamanlarım bende uyanamazdim 7.30 ayarlardim 8 olurdu gözlerim açılmazdı tabii ekran süresi gibi etkenler de var gece yatmadan 2 saat öncesinde mavi ışığa bakmaması lazım.

aaa boşversene aynı şey bende de var. potasyum ne magnezyumun düşmüş. 2 muz yeee, üzerine 1 şişe sade soda iç içinede limon ve tuz koy. 2 gün yap sabahları normal uyanacaksın.

Hocam size verebileceğim tavsiyeler şöyle bunları alışkanlık haline getirin.

1. Erken yatın. 11i asla geçmesin yatağa gitme zamanınız. Mümkünse 9da yatın.

2. Uykudan 3 saat önce bütün ekranları kesin. Telefon, televizyon, bilgisayar vb.

3. Uyumadan önce zihninizi rahatlatın. Kitap okuyun, meditasyon yapın vb.

4. Yattığınız odaya asla elektronik cihaz sokmayın. Özellikle telefonu asla.

5. Yatmadan önce tualete gidin ve dişlerinizi fırçalayın çünkü eğer alışkanlık olduysa ve bırakırsanız gece aklınıza takılabilir fark etmeden kalitesini sarsabilir.

6. Her gün aynı saatte uyuyup uyanın.

7. Youtube'dan hızlıca uykuya dalmak için yöntemleri araştırabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı