Bazen bende de olan ancak benim için çok da bir şikayete sebep vermeyen bir durum. Geceleri AÄız KuruluÄu Semptomları, Nedenleri ve Tedavisi | Oral-B
Buradaki tavsiyeleri deneyebilirsiniz. Gün içinde bolca su içmeyi de deneyebilirsiniz ancak mümkünse uykunuz kesilmeyecek, aralıksız uyuyacağınız bir davranış biçiminde olun.
Bu şikayetiniz var diye kendinizi uyku aralarında uyandırmayın veya akşamları idrar için lavaboya çıkmanıza sebep olacak kadar suyu yatmadan önce içmeyin. Doktorum aralıklı/kesintili uyumanın kalpte ritim bozukluğuna (çünkü uyurken ritim yavaşlıyor, uyandığımızda hızlanıyor) sebep vereceğinden bağışıklığı güçsüzleştireceğini söylemişti. Dolayısıyla bu hususa dikkat etmenizi öneririm. (Başka bir kaynak)
Öncesinden su içip uzanmanın/uyumanın beyne zararlı olduğu gibisinden bir video görmüştüm ancak şimdi araştırırken öyle bir şey olmadığını öğrendim.
Her zaman düzenli su tüketmeye özen gösteririm. Günde hemen hemen 5L'ye yakın sü tüketirim. Size de tavsiye ederim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.