Sabah uyanınca ağzın aşırı kuru olması

874396

Picopat
Arkadaşlar güzel bir uyku uyusam bile sabah kalktığımda sanki günlerce susuz kalmışım gibi ağzım kuruyor. Odayi da yatmadan önce havalandiriyorum. Peteğin yanına suda koyuyorum ama hep böyle oluyor. Neden?

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkeste olan bir şey gayet normal bende de oluyor. Uyuduğun zaman haliyle ortalama 8 9 saat gibi vücut sussuz kalabiliyor. Örnek veriyorum aralıksız uyursan yani tam 9 saat uyudun diyelim bunun olması gayet normal. Ama ara ara kalkıp su içersen pek problem olmaz.

Bazen bende de olan ancak benim için çok da bir şikayete sebep vermeyen bir durum. Geceleri AÄız KuruluÄu Semptomları, Nedenleri ve Tedavisi | Oral-B
Buradaki tavsiyeleri deneyebilirsiniz. Gün içinde bolca su içmeyi de deneyebilirsiniz ancak mümkünse uykunuz kesilmeyecek, aralıksız uyuyacağınız bir davranış biçiminde olun.

Bu şikayetiniz var diye kendinizi uyku aralarında uyandırmayın veya akşamları idrar için lavaboya çıkmanıza sebep olacak kadar suyu yatmadan önce içmeyin. Doktorum aralıklı/kesintili uyumanın kalpte ritim bozukluğuna (çünkü uyurken ritim yavaşlıyor, uyandığımızda hızlanıyor) sebep vereceğinden bağışıklığı güçsüzleştireceğini söylemişti. Dolayısıyla bu hususa dikkat etmenizi öneririm. (Başka bir kaynak)

Öncesinden su içip uzanmanın/uyumanın beyne zararlı olduğu gibisinden bir video görmüştüm ancak şimdi araştırırken öyle bir şey olmadığını öğrendim.

Bazen bende de olan ancak benim için çok da bir şikayete sebep vermeyen bir durum. Geceleri AÄız KuruluÄu Semptomları, Nedenleri ve Tedavisi | Oral-B
Buradaki tavsiyeleri deneyebilirsiniz. Gün içinde bolca su içmeyi de deneyebilirsiniz ancak mümkünse uykunuz kesilmeyecek, aralıksız uyuyacağınız bir davranış biçiminde olun.

Bu şikayetiniz var diye kendinizi uyku aralarında uyandırmayın veya akşamları idrar için lavaboya çıkmanıza sebep olacak kadar suyu yatmadan önce içmeyin. Doktorum aralıklı/kesintili uyumanın kalpte ritim bozukluğuna (çünkü uyurken ritim yavaşlıyor, uyandığımızda hızlanıyor) sebep vereceğinden bağışıklığı güçsüzleştireceğini söylemişti. Dolayısıyla bu hususa dikkat etmenizi öneririm. (Başka bir kaynak)

Öncesinden su içip uzanmanın/uyumanın beyne zararlı olduğu gibisinden bir video görmüştüm ancak şimdi araştırırken öyle bir şey olmadığını öğrendim.

Her zaman düzenli su tüketmeye özen gösteririm. Günde hemen hemen 5L'ye yakın sü tüketirim. Size de tavsiye ederim.

Her zaman düzenli su tüketmeye özen gösteririm. Günde hemen hemen 5L'ye yakın sü tüketirim. Size de tavsiye ederim.

Aslında belli bir litre hedefi ile değil de ihtiyacımız kadar tüketmemiz daha önemli. Eğer bu tüketim çok sık lavaboya çıkmanıza sebep oluyor ve idrarınız da saydam renge yakınsa bu çok su içtiğiniz ve böbreklerinizin çok çalıştığı ve sodyum/potasyum dengesinin bozulduğu anlamına gelir.

Sağlıklı bir bireyde (yani başkaca bir hastalığı, ilacı, doktor tavsiyesi yoksa) idrar renginin saman sarısı olduğu renk tonu ne ise o düzeyde su içmesi tavsiye ediliyor. (okumak isterseniz kaynaklar: 1 ve 2)

Uyurken ağzından nefes alıyor olabilirsin, eğer burnun tıklıysa uyurken tek delik yetmediğinden ağzından nefes alırsın. Belki çoktan alıştığınızdan burnunuz tıkalı olmasa da ağzınızdan nefes alıyorsunuzdur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı