Sabertooth 990FX Donma Sorunu

Serg

Hectopat
Katılım
5 Haziran 2012
Mesajlar
74
Arkadaşlar merhaba,

Daha önce birçok başlık açtım ama tavsiyeleri uygulayamadım, teknik serviste yaparlar diye düşündüm.Ama malesef 2 kere vatan servise gitmesine rağmen bilgisayarım tamir edilemedi. Hem de bu süreçte işlemcim 2 sefer Ram 1 sefer değiştirildi. Vatan servisin bu işi beceremeyeceğini anladım ve bu yüzden sizlerden yardım istiyorum. Sorun çok uzun süredir yaşanıyor artık düzeltmek ve yazın rahatça okul yüzünden oynayamadığım oyunları oynamak istiyorum. Lütfen yardım edin!

Öncelikle sistemim şu:


  • İşlemci: AMD X8 8120 Soket AM3+ 3.1Ghz 16MB Cache 32nm
  • Anakart: Asus Sabertooth 990FX AMD 990FX/SB950 AM3+ DDR3 1866Mhz SATA 3.0
  • Ram:Gskill 8GB(2x4GB) RipjawsX DDR3 1866Mhz CL9 1.5V Dual Kit ( 2. serviste Ram değiştirildi ve 2 tane yerine 1 tane Ram verilmiş ama aynı 8 GB)
  • Hard Disk: Seagate 3,5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64Mb Cache 7200rpm
  • Ekran Kartı: Asus GTX560 Ti DirectCU II TOP GDDR5 1GB 256 Bit Nvidia Geforce DX11
  • Psu:cooler master gx 650w bronze ( Kasayla birlikte gelmişti)

Sorun bilgisayar donması arkadaşlar. Ama çok ilginç. Örneğin bilgisayar her açıldığında 3 dakikasında donuyor falan değil. Bazen 2. dakikada bazen 30. dakikada oluyor ama mutlaka oluyor. Reset attığımda sorun bazen düzeliyor bazen düzelmiyor. Zaten açmaya korkuyorum reset atmaktan hiç yoktan bir sorun yaratacağım yakında. Minidump son baktığımda boştu. Servisten getirdiğimde bi oyun yükleyeyip test edeyim o sırada oyun açılırken sorun verdi minidumpa kaydedilecek dedi yani bi oyun hatası var başka birşey yok. Tavsiyelerinizi bekliyorum ve bire bir uygulayacağım lütfen yardım edin sorun artık düzelsin istiyorum! İyi forumlar.
 
Arkadaşım ben 2. servis zamanında baya belirttim anakart olabilir diye bilmiyorum iki sefer de servise gitmiş ama sorun yok denilip dönmüş.Ama dediğiniz gibi bizden daha iyi anlayanlar değerlendirsinler. Bu arada hiç exper kullanmadım arkadaşım bahsettiğin kişi olduğumu sanmıyorum.
 
Öncelikle tüm sürücüler güncel mi, yazılımsal olarak her şeyi tak ise donanımlarda bir arıza var diyebiliriz.

Eğer sorunlu bir parça var ise bunu deneme yanılma yöntemi ile bulabilirsin.

Adam akıllı bir bakkala git ve aynı soket tipindeki başka bir anakart-CPU-GPU-RAM-PSU ile test et.
Ayriyetten işlemciye OC işlemi uygulardın mı ? Voltaj verdiğin oldu mu hiç ?
 
Sürücüler büyük ihtimalle güncel değil ve OC denemedim.Ve deneme yanılmayı nerede yapabilirim bilmiyorum. Recep abi güç kaynağını denemem için yeni bir güç kaynağı satın almam gerekiyor galiba. Vatan deneme yanılma ve güç kaynağı denemesi yapar mı kasayı götürsem? Kullandığım 3 ay boyunca sorun vermedi sonradan ortaya çıktı bu sorun.
 
Vatan'dakilerin kendine hayrı yok ki sana olsun :D

Tanıdık veya o bölgedeki bir bilgisayarcıdan sağlam olduğuna emin olduğun bir PSU'yu ödünç al. Ve montaj yapmadan, sadece gerekli kabloları ilgili donanımlara tak ve dene birkaç saat, aynı olayı yaşatıyor mu diye bak ve kontrol et.

Eğer ben kabloları falan takamam dersen bilgisayarcıya ver, ama güvenilirliğinden ve bilgisinden kuşku etmeyeceğin birine ver. O halletsin ve sen de dene.
Mahalle arasındaki bir bakkala verirsen sağlam şeyi de bozar, sana bakkal ürünleri kakalamaya çalışır. Bakkal bu, her şey beklenir.
 
Satın aldığım yere götüreyim onlar sorumlu demiştim.Hem sanırım Çizgi Elektronik İstanbulda ben İzmirdeyim.Küçükpark'da dediğiniz gibi iyi ve güvenilir bir yer gidiyorum oradaki yetkiliyle beraber yaparız. Peki sorun olmazsa ne yapacağız?
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı