Sabertooth Z170 ve FirePro W5100 Mavi Ekran

ametemre

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba...

6 ay kadar önce bir workstation topladım. Bileşenler şu şekilde:
  • -240 GB Hyperx Savage SSD
  • -8 x 2 HyperX fury DDR4 2133 GHz RAM
  • -6700k i7 işlemci
  • -750 Watt Thermaltake PSU
  • -Thermaltake Tower Heat Sink
  • -FirePro W5100 ekrankartı
6 ay önce bileşenleri sipariş ettik geldi bilgisayarı topladık. Ekran kartını takmadan önce on board görüntü alabiliyor muyuz denemek istedim, ama alamadık. Daha sonra ekran kartını takıp görüntü aldıktan sonra rahatladım... O ay iş yükümüz çok fazla olduğundan bilgisayarı hemen tamire yollamak istemedim... Daha sonra ASUS'u aradım güney çipi arızası dolayısıyla kartı yenisiyle değiştirdiler.

Yeni kart geldiğinde RAM'ler A1 B1 slotlarında cevap vermedi. A2 B2'ye taktığımda on board görüntü alabildim... Daha sonra ekran kartını bağladım ve bu şekilde 3 ay kullandım... 3 ay sonra render sırasında ekran 5 dakika süreyle dondu... REnder aldığından kapatmak istemedim ve 5 dakika sonra bilgisayar kendine geldi... Render bitti ve bilgisayar mavi ekran verdi.
Format atmak için BIOS'a girmeye çalıştım ancak bir türklü giremedim...

Daha sonra BIOS'u sıfırladım (battery method) ve bilgisayar hiç açılmadı... Standart prosedür işlemci hariç bütün bileşenleri söktüm tek RAM ile önce A1 sora B1 sonra A2 slotlarını gezdim ve görüntü alabildim... ama aldığım görüntü yanıp sönüyordu... Yani açılış ekranından Windows'a kadar ve Windows kullanırken komple kararan ve geri gelen bir görüntü...

Daha sonra dedim komple toplıyayım bilgisayarı götürüp hangi bileşen arızalıysa o firmanın kapısının önünde yakayım...

RAM'lari çalışmayan A1, B1 slotlarına taktım ekran kartını bağladım ve son kez düğmeye bastım...
Bu durumdan beri ne format attım ne başka bir şey 1 haftadır bilgisayar çalışıyor... İş yükünden dolayı bilgisayara kıyıpta yakamıyorum ama içim burkuk... Her render alışında acaba çatlayacak mı diyorum ama şimdilik bı sıkıntı yok... Çalışmayan RAM slotları çalışıyor kafama göre BIOS'a girip çıkıyorum ama on board görüntü hala göz kırpıyor...

Sizce ne yapmak lazım...

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni kart geldiğinde RAM'ler A1 B1 slotlarında cevap vermedi. A2 B2'ye taktığımda on board görüntü alabildim...
Dual Channel konfigürasyonunda belleklerin A2 ve B2 slotlarına takılması şart. Burada bir sorun yok.
Dosyaları gönderin inceleyelim:

Minidump Dosyalarını Upload Etme | Technopat Sosyal

https://1drv.ms/u/s!AkIQp7tcb1qshWEFibtkQlaVJj1G

Dosyalar burda Mikail Bey, 3dsmax in dmp dosyalarınıda koydum...
Şimdiden çok teşekkür ederim, nasıl büyük bi dertten kurtardınız beni bilemezsiniz...

https://drive.google.com/open?id=0Bz2tyhFa7a5MOW1mNXBUODRBUDQ

Merhaba Mikail Bey;

Amd ile iletişime geçtim ve size anlattığım gibi durumu bir maille anlattım. Bana bu durumun ekran kartından kaynaklanabileceğini ve müşteri memnuniyeti kapsamında değiştirileceğini söylediler. Ancak anakartın akıbeti hakkında her hangi bir bilgi vermediler. Daha önce güney çipi arızası sebebiyle asus anakartı değiştirmişti şimdi amd ekrankartının arızalı olduğunu ve bunun ana karta hasarvermiş olabileceğini söylüyor.
Tekniker seviyesinde eğitimim ve az da olsa tecrübem var, ama bu tür bir kaosla ilkdefa tekbaşıma yüzleşiyorum. Bir pentium muhasebe bilgisayarımız daha var kullanmadığımız kartı o bilgisayarın üstünde deneyip o kartıda bozuyormu diye deneyelimmi ? Çaresizliğimi anladığınıza inanıyor ve cevabınızı heyecanla bekliyorum...

Sizce ne yapmalıyım ?

İlk olarak sürücü problemlerin çok var. Memtest yapın sonucunu paylaşın. İmzamdan Aida64 sonucunu paylaşın.
Deepfreze kaldır, Bitdefender kaldır, Cfosspeed kaldır, Realtek sürücülerini kaldır, DDU rehberine göre yeşilleri takip et ve güncel AMD sürücünü yükle, Usb 3.0 sürücünü güncele başarabilirsen, Ethernet sürücünü güncelle.

Merhaba Murat Bey;

Dediklerinizi yaptım. Yalnız görüntü driver'ını format attığım sebebiyle normal yoldan güncelledim.

https://1drv.ms/u/s!AkIQp7tcb1qshWKZkMfEoIsCl0_g

https://drive.google.com/open?id=0Bz2tyhFa7a5MaGtNYU5RMDFmdnM

Deepfreeze oraya nasıl girdi bilmiyorum bende sayenizde farkettim.
Bütün sürücüler kendi sitesinden en güncel haliyle indirildi kuruldu.
Mavi ekran probleminin çözüldüğüne inanıyorum, daha temiz bir kurulum oldu.
Firmware'ler aynı şekilde duruyor, onlarada girersek bios update de yapacağım.

Problem şu:

-Bilgisayarı topladık bir sebebden onboard görüntü almaya çalıştık alamadık
-Güney çipi arızası sebebiyle anakart asus tarafından değiştirildi
-Ikinci anakart sorunsuz iken ekran kartını taktıktan ve çıkardıktan sonra(bir kaç ay sonra)
ekran gönderdiğim videoda olduğu gibi göz kırpmaya başladı.
-Ekran kartı takılıyken problem yok ama çıkarınca bu problem var.

Bu komponentlerden biri arızalı yada firmware hatası var ama hangisi ?
Arızalı bileşen ekran kartı ise yada ihtimal dahili asus 2. seferdede zayıf bi anakart yolladıysa izlenmesi gereken yol nedir ?

Şimdiden teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

"memtest" hiçbir hata bulamadı 4 saat çalıştı.
"mdsched" hiçbir hata bulamadı.

"memtest" hiçbir hata bulamadı 4 saat çalıştı.
Resmini atacaktınız. Tekrarlayın.

Bios'un güncel değil kesin güncelle:
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb...70_MARK1/SABERTOOTH-Z170-MARK-1-ASUS-2202.zip

C:\Program Files\ASUS\Turbo LAN\cFosSpeed.exe
Kaldırılmamış.

Sisteminde zararlılar var. Malwarebyte ile temizleyin.
Denetim masasında bunları bulabilirsen sil blamazsan malwarebyte kullan.
Ph
IPM_Installer
bl

SSD diskinde sorun var gözüküyor kaç yıl oldu alalı?

Sürücün güncel değil DDU ile dediklerimi yapın ve alttaki sürücüyle güncelleyin:
https://www2.ati.com/drivers/firepro/16.40.2715-beta-firepro-windows-retail.exe

Ethernet sürücünü güncelle ve bundan sonra aldığın dumpları paylaşın.

Merhaba Murat Bey;

SSD disk bilgisayarla birlikte yeni alındı, tüm dediklerinizi yaptım mavi ekran almıyorum ama max ile çalışırken yenilerde hata vermeye başladı. Dump dosyası :

3dsmax_minidump.dmp

Dediğim gibi bilgisayar alındığında bileşenlerden biri güney çipine yada aynı yonga kümesindeki başka bi elemana zarar veriyor gibi geliyor bana. Ekran kartı olduğundan şüpheleniyorum. Ayırdığınız zaman için minnettarım...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…