Merhaba...
6 ay kadar önce bir workstation topladım. Bileşenler şu şekilde:
- -240 GB Hyperx Savage SSD
- -8 x 2 HyperX fury DDR4 2133 GHz RAM
- -6700k i7 işlemci
- -750 Watt Thermaltake PSU
- -Thermaltake Tower Heat Sink
- -FirePro W5100 ekrankartı
6 ay önce bileşenleri sipariş ettik geldi bilgisayarı topladık. Ekran kartını takmadan önce on board görüntü alabiliyor muyuz denemek istedim, ama alamadık. Daha sonra ekran kartını takıp görüntü aldıktan sonra rahatladım... O ay iş yükümüz çok fazla olduğundan bilgisayarı hemen tamire yollamak istemedim... Daha sonra ASUS'u aradım güney çipi arızası dolayısıyla kartı yenisiyle değiştirdiler.
Yeni kart geldiğinde RAM'ler A1 B1 slotlarında cevap vermedi. A2 B2'ye taktığımda on board görüntü alabildim... Daha sonra ekran kartını bağladım ve bu şekilde 3 ay kullandım... 3 ay sonra render sırasında ekran 5 dakika süreyle dondu... REnder aldığından kapatmak istemedim ve 5 dakika sonra bilgisayar kendine geldi... Render bitti ve bilgisayar mavi ekran verdi.
Format atmak için BIOS'a girmeye çalıştım ancak bir türklü giremedim...
Daha sonra BIOS'u sıfırladım (battery method) ve bilgisayar hiç açılmadı... Standart prosedür işlemci hariç bütün bileşenleri söktüm tek RAM ile önce A1 sora B1 sonra A2 slotlarını gezdim ve görüntü alabildim... ama aldığım görüntü yanıp sönüyordu... Yani açılış ekranından Windows'a kadar ve Windows kullanırken komple kararan ve geri gelen bir görüntü...
Daha sonra dedim komple toplıyayım bilgisayarı götürüp hangi bileşen arızalıysa o firmanın kapısının önünde yakayım...
RAM'lari çalışmayan A1, B1 slotlarına taktım ekran kartını bağladım ve son kez düğmeye bastım...
Bu durumdan beri ne format attım ne başka bir şey 1 haftadır bilgisayar çalışıyor... İş yükünden dolayı bilgisayara kıyıpta yakamıyorum ama içim burkuk... Her render alışında acaba çatlayacak mı diyorum ama şimdilik bı sıkıntı yok... Çalışmayan RAM slotları çalışıyor kafama göre BIOS'a girip çıkıyorum ama on board görüntü hala göz kırpıyor...
Sizce ne yapmak lazım...