Sabır Nedir?

Herkesin sürekli karşısındakinden ilk öncelik olarak istediği şeydir, bir ülkeyi yönetenlerin yönetilenlerden sürekli o durumunda kalmasını veya olmasını sürekli istediği somut bir olgudur. Sabır acıdır, ancak meyvesi her zaman tatlıdır. Sabırın ilacı ise bazen kendi kendine telkin, bazen de yerine göre dua etmek şeklinde de olabilir, bu çözüm durumu kişiden kişiye değişebilir. Birisine sinirlenip kavga etmemek için kendi kendinize telkine örneğin başvurursunuz, deprem, tsunami, vb. doğal afetlerde ise elinizden birşey gelemediği ve çok aciz kaldığınız bazı olağanüstü durumlarda sabretmek için Mevla'ya sığınıp dua edebilirsiiz, bu konuda verilebilecek bazı örnekleri olarak.

Örneğin yazı yazdığım forumda bana değer veren ve çok sevdiğim bir bir üye forumda bana yöneltilen eleştirilere soğukkanlı (kayıtsız) kalabilmeme karşılık bana; "Doğrusu bu sabrınıza hayranım!" şeklinde iltifatta bile bulunabilmiştir, bu gerçektir. Sabredilmesi çok gerekli olan yerlerde eğer insanoğlu sebat gösterip sabrederse kendi kazanır, sabredemezse ziyana uğrayan da yine kendisi olur.

Ne açıdan bakılırsa bakılsın sabır insana çoğu zaman hep kazandırır, sabredememek, sinirlerine hakim olamamak, vb. kişisel saldırılarında ve çıkışlarında ise her zaman kaybettirir.

Maliyede aracım fenni muayeneye girecekti, "borcu yoktur kağıdı"nı 2007'da almaya çalışırken hiç ummadığım bir yerden
bir trafik cezası çıktı ve ben de sesimi çok yükseltip bağırmaya, çağırmaya başladım, bu ulu orta yerde, bu resmi binada. Maliyede çalışan bir şef bana şöyle seslenmişti; (aslında iyi bir tavsiyede bulunabilmişti!) Böyle bağrıp çağırmayla yüksekten atmayla işinizi hem yaptıramazsınız hem de çok zaman kaybedersiniz, burada sabırlı olmanız gerekiyordu!" demişti.

Birisi birisinin sabrını tam olarak test etmek isteyip zorlarsa eğer karşısındaki ona: " Sabrımı çok zorluyorsun, bu şansını istersen hiç deneme!" türünden bazı sert uyarılarda bile bulunabilir. Bunları bir birey olarak yaşamak ve görmek her zaman da mümkündür. Kolay gelsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı