Sabit Disk ve SSD Performansları

ION

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Programcısı
Arkadaşlar uzun süredir yaşadığım ve kafamı sürekli kurcalayan birşey var. Yaklaşık 2 yıldır windows8 & 8.1 kullanmaktayım. Dün itibari ile windows 10' a geçtim. Sorunum şu; Windows 7 kullanırken hiç karşılaşmadığım disk sorununu Windows 8 ve üzeri sistemlerde yaşıyorum.Windows 8-8.1 - 10 işletim sistemlerinde bazen boştayken bazen de en ufak bir setup çalışırken, kopyalama işlemleri yaparken diskimi %100 kullanıyor.Bu sorunla çok mücadele ettim. Yük altındayken sorun olmuyordu idare ediyordum.Ancak boştayken bile böyle disk kullanımı sorunlarını gidermekten bıktım.

Sürekli programlama üzerinde, render işlemleri ve grafiksel çalışmalar yapan birisiyim ve bu sorun beni oldukça sinir ediyor. Sata kablolarımı değiştirdim. WD' nin 1TB Blue serisinden aldım. Ancak sonuç yine aynı. En basit bir setup çalıştırsam dahi diski %100 kullanıyor ve takılmalar yaşanıyor.Bunun önüne geçmek için galiba SSD almak şart. Yani demek istediğim arkadaşlar Windows 8 kullanmak için SSD Şart mı ? Yani 7200 rpm değerindeki sabit diskler windows 8 de performans vermiyor mu ? Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim arkadaşlar. Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
Not: Herzaman ACHI modda UEFI Kurulum yaparım.​
Donanım:

-İntel Core i5 3550 3.30 GHZ
-8 GB DDR3 1333Mhz RAM
-Nvidia GTX 650 128 Bit ekran kartı
-1 TB WD BLue HDD

/ Yardım edecek kimse yok sanırım.

Son düzenleme:
Müstahak evet :) Ancak normal durumlarda da yaşanması normal mi ? Soruma tam olarak cevap vermediniz :)

Windows'um zaten temiz lisanslıdır. Yeni disk ve sata kablosu almama rağmen sorun Windows 10' da dahi devam etmektedir. Windows 8 ile gelen birçok laptop da aynı sorunu yaşamaktadır.

Şunlar kullanıyor genelde:
  • -Hizmet Ana Bilgisayarı
  • -Antimalware Service Executable (yani Windows Defender)
  • -Windows Module İnstaller
Şunu söylemem gerekir ki ufak veya büyük hatalarda ,sistem çökmelerinde, Boot, UEFI hatalarında format atmakdan ziyade çözüm arar ve sistemi kurtarırım. Kendimi büyük göstermek gibi olmasın asla en sevmediğim şeydir ancak tecrübeli bir kullancıyımdır. Bu sorun beni gerçekten sinir etmeye başladı :(

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani bu sebebden ötürü Windows 8 ve üzeri için SSD ile daha stabil ve sorunsuz bir Windows deneyimi yaşarız. Şu SSD' deki değerler fiyatına göre oldukça yeterli geldi bana.Siz nasıl düşünürsünüz ?
Link

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı