Sabit Diskte Ayrı bir disk bölümü açma

Ercan Umut

Megapat
Makaleler
3
Arkadaşlar laptopuma format atacağım ama bazı dosyaların silinmemesi gerekiyor. Bende ayrı bir disk açmayı denedim ama 1,62GB lik disk açabildim. Resminide atıyorum bi yardımcı olabilirseniz çok iyi olur.

Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
1.6 GB boş yer varsa 1.6 GB'lık yer açabilirsiniz. Ha isterseniz Minitool PW ile sonraki iki bölümü de buna katarsınız ama kurtarma bölümünden feragat edersiniz o zaman.
Kurtarma bölümü gitse bir sorun olurmu ki? Zaten bilgisayara pek zarar verecek eylemlerde bulunmuyorum.

Yanlış anlamadıysam D sürücüsü gibi bir yedeklerini atmak için sürücü oluşturmak istiyorsun. Ayrılmamış alanı sağ tıkla ve yeni birim oluştur deyip yönergeleri izleyiniz.
Yalnız benim en az 10 GB'lık alana ihtiyacım var.

O halde C yi sağ tıklayıp birimi küçült demeniz gerekiyor. Oradan 10-15 gb lık küçültün o küçülttüğünüz alan ayrılmamış alanınıza eklenecektir.

Düzeltme;

Kurtarma alanınızı silin gitsin. Zaten sıfırdan işletim sistemi kuracakmışsınız.

O halde C yi sağ tıklayıp birimi küçült demeniz gerekiyor. Oradan 10-15 gb lık küçültün o küçülttüğünüz alan ayrılmamış alanınıza eklenecektir.

Zaten öyle yapmıştım ama 1,62GB lik alan verdi malesef :(

Ekleme ;

Cevaplar için Teşekkürler.

1.6 GB boş yer varsa 1.6 GB'lık yer açabilirsiniz. Ha isterseniz Minitool PW ile sonraki iki bölümü de buna katarsınız ama kurtarma bölümünden feragat edersiniz o zaman.

Burada tam olarak yapmam gereken nedir?
Biraz uğraştım mohvaldu diskler :) Hemen iptal ettim.

Tamamdır programı kullanmayı öğrendim ve yeni bir disk açtım. Cevaplar için teşekkürler.

Ekran Alıntısı.PNG

Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı