Sabit Diskten Silinen Bölümü Kurtarma

GLSCGN

Hectopat
Yer
İstanbul, Turkey
Bu sabah uyandığım da sevgili Windows 8'i çökmüş olarak buldum. Ve ben de Windows 7 format atarken yanlışlıkla depo olarak kullandığım 1 TB HDD'yi sildim ama sadece bölümü sildim. Yani biçimlendirme yapmadım.
Acaba şimdi ne yapmalıyım. 55 GB olan SSD ve sistem ona kurulu. Diğeri de 1 TB depo olarak kullandığım HDD. Benim sormak istediğim acaba dosyalarım kurtulur mu ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle şunu belirteyim. 1TB lık harddiske kesinlikle format atma. Sistemden tamamen çıkart. Önce windows'u diğer harddiske yükle ve 1 TB lık harddiskini devreye bağla. Eğer bu şekilde disk yönetiminden görebiliyorsan veri kurtarma yazılımları işe yarayabilir. Üzerine veri yazmadığın sürece daha fazla dosya kurtarma olasılığın vardır. Eğer mümkünse linux işletim sistemi de yüklemeni öneririm.

Elbette. Başka bir harddisk olmadan işler zor. Eğer içerde bulunan dosyalarının boyutu fazla değilse sistem harddiskini kullanabilirsin. Ama 1 TB lık harddiskte veri çok ise yine 1TB civarı bir HDD daha almalısın.

Daha önce bu olayın birebir aynısı başıma geldi. 300 GB'lık arşivimi bir arkadaş sağolsun uçurmuştu. Kurtarma işlemi saniyeler sürdü. Acronis Disk Director 11 Home kullandım. Programın içinde Recovery özelliği var. Silinen partition / bölümleri bulup geri getirebiliyor.

Windows'un SSD'de ise zaten işin çok daha kolay. İkinci bir diske gerek yok. Olur da bu program ile çözemezsen o zaman tavsiyem Restorer Ultimate olacaktır. Bu köpek bir harika dostum.

Uyarı! Bu konu 14 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı