Arkadaşlar normalde çok dikkat ederim ama yürek mi yedim ne yaptım lazim oldugu icin crackli bir uygulama indirdim (sözde güvenilir olan malum siteden) içindeki setupu çalıştırdım ve birkac saniye sonra sabsik. Fl. A! ML adli virüs ile wacatac. B! ML adlı virüsü Windows Defender algıladı karantinaya aldı. Bu sırada bir anda bilmediğim bir program ve Chrome falan açıldı direk bilgisayarı kasadaki tuşuna basarak kapattım ve internet kablosunu çıkardım, hatta modemi de kapattım.
Sonra tekrar açtım bilgisayari ve Defender ile tam tarama yaptırıyorum. Sonra Malwarebytes ile tarama yaptıracağım.
Bu aşamalardan sonra nasıl bir yol izlemeliyim biraz aydınlatırsanız sevinirim.
Arkadaşlar normalde çok dikkat ederim ama yürek mi yedim ne yaptım lazim oldugu icin crackli bir uygulama indirdim (sözde güvenilir olan malum siteden) içindeki setupu çalıştırdım ve birkac saniye sonra sabsik. Fl. A! ML adli virüs ile wacatac. B! ML adlı virüsü Windows Defender algıladı karantinaya aldı. Bu sırada bir anda bilmediğim bir program ve Chrome falan açıldı direk bilgisayarı kasadaki tuşuna basarak kapattım ve internet kablosunu çıkardım, hatta modemi de kapattım.
Sonra tekrar açtım bilgisayari ve Defender ile tam tarama yaptırıyorum. Sonra Malwarebytes ile tarama yaptıracağım.
Bu aşamalardan sonra nasıl bir yol izlemeliyim biraz aydınlatırsanız sevinirim.
Temiz format atabilirsiniz. Bu sayede virüs'ün kalıcılık riskini olabildiğince düşürürsünüz. Ayrıca anlık koruma sağlayan bir antivirüs de kullanmalısınız ki virüsler girmeden engelleyebilin.
Bağlayın, defender ile kaldırmışsınız risk taşıyan virüsü zaten, diğerleri artıkları veya ciddi risk taşımayan ama gizli olan virüsleri bulacaktır varsa.
Bağlayın, Defender ile kaldırmışsınız risk taşıyan virüsü zaten, diğerleri artıkları veya ciddi risk taşımayan ama gizli olan virüsleri bulacaktır varsa.
Kendim elimle programdata ve local klasorlerinde virusu yedigim saatte değiştirilme zamani olanları temizledim. Malwarebytes hiçbir şey bulamadi. Simdi Kaspersky tam tarama yaptiriyorum bitince yazacağım.
Bağlayın, defender ile kaldırmışsınız risk taşıyan virüsü zaten, diğerleri artıkları veya ciddi risk taşımayan ama gizli olan virüsleri bulacaktır varsa.
Hocam bir de bilgisayara TioApp adında bir program kuruldu. Program ekle ve kaldırı kullanarak silemiyorum bu yüklenen program aracılığıyla geldi sanırım virüsler.
Download Malwarebytes AdwCleaner 2025 for free to remove adware, bloatware, unwanted toolbars, and other potentially unwanted programs (PUPs) from your Windows PC. AdwCleaner destroys adware and restores your PC's performance.