Sabunculuk mesleği yapılır mı?

Makaleler
56
Yer
İstanbul
Herkese selamlar.

Bizim aile 2-3 asırdır Ege'de. Zeytin bahçelerimiz vs var. Yıllardır sabunumuzu da kendimiz yaparız, ancak hep kişisel için yaptık. Ben mesleğim haline getirmeyi planlıyorum, sabun yapmayı kendim biliyorum yani sabunculuk yapmak istiyorum ama geleceği yok gibi geliyor bana, sizce yapılır mı?

Hocam neredeyse gittigim her sehirde"%100 dogal sabun" baslikli onlarca belki de yuzlerce magaza bulunuyor. Sayilarinin fazla olmasi belki sizin isinizi bir tik da olsa zorlastirabilir fakat yine de bence geleceginden ziyade onu acik olan bir meslek.

Bence öyle bir yapılır ki.. Bu aralar doğal ürünlere dönüş çok yaygın. Özellikle kadınlar doğal ürünlere, sabunlara yönelmeye başladı. Güzel bir pazarlama stratejisiyle, (mesela çeşitli şekillerde, kokularda ürün üreterek) gayet iş yapabilirsiniz. Fakat bunun işletme ve girişimcilik boyutu, kar zarar hesabı, riskleri nasıl olur bilemem.

Herkese selamlar.

Bizim aile 2-3 asırdır Ege'de. Zeytin bahçelerimiz vs var. Yıllardır sabunumuzu da kendimiz yaparız, ancak hep kişisel için yaptık. Ben mesleğim haline getirmeyi planlıyorum, sabun yapmayı kendim biliyorum yani sabunculuk yapmak istiyorum ama geleceği yok gibi geliyor bana, sizce yapılır mı?
Umarım bir gün bir uçuş yolcuğunda karşılaşırız hocam :)

Bence öyle bir yapılır ki.. Bu aralar doğal ürünlere dönüş çok yaygın. Özellikle kadınlar doğal ürünlere, sabunlara yönelmeye başladı. Güzel bir pazarlama stratejisiyle, (mesela çeşitli şekillerde, kokularda ürün üreterek) gayet iş yapabilirsiniz. Fakat bunun işletme ve girişimcilik boyutu, kar zarar hesabı, riskleri nasıl olur bilemem.
Kadın aromalı sabun. Kadın gibi kokmak isteyenlere.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı