Saç derisindeki yağ tabakası gitmiyor

PC den anlayan

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, 19 yaşlarında saçı uzattğım bir dönem (normalde uzatmam) saça iyi bakmamıştım. O zamandan yavaştan dölülme gözlemledim, çok fazla gelince moralim bozuldu. Kesilen ben bir daha uzatmam dedim, bahane de işte saç kısa olunca dökülmez zannetmek ki öyle bir şey yok herhalde. Neyse 21-22 yaşlarında bariz erkeksi açılmalar oldu ama çok belli değil, o saç uzatmasından beri kafamın üstünde bir yağ tabakası var, öyle illet bir şey ki gitmiyor. 2-3 kere yıkıyorum saçı, diplerine tırnağımla kazır gibi yapıyorum, böyle beyaz beyaz yağlar tırnağımın arasına toplanıyor. Kafamın her tarafında var ve yapıyorum hala oluyor, çok yapınca kafa derimi kapatıyorum aşırıya kaçınca.

Kaşıntı yok. Yağları temizleyip derken oluyor. Ama yağlar temizlesem bile 2-3 gün sonra yine oluşuyor o yağlar. Ve kafamın üstünde daha çok var ve çok dökülüyor saçlar. Acaba yağlar tabaka oluşturdu da saç dipleri nefes mi alamıyor, hava mı alamıyor. Her banyo yapışta elime çok fazla geliyor saç teli en az 20 kesin geliyor, ama demeyin, bu kadar saç dökülmesi normal falan diye, çünkü o elime gelenler yerine gelmiyor, gelse üst tarafta seyrekleşme olmazdı. Bu arada babamın kafasının üstü tamamen değil de kellik var. Saçımı önceden ne güzel tarardım, şimdi tarak değdirmeye korkuyorum dökülüyor, elime saç geliyor diye.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı