Saç dökülmesi ve folat eksikliği

Okuyorum ve hala yanlış vitaminlerin türlerine göre kullanım süresi verilir ve dozlarına göre
Saçını 0'a vurması hiçbir işe yaramaz sadece saçları komple gider yeni oluşucak kıl kökleri daha sağlıklı olacaktır zaten eksikliği var olup alırsa yeni kıl kökleri iyi olacaktır eskileri kesmek hiçbir işe yaramaz
Hastanede önerdiler diye size yarayan şampuan o arkadaş için iyi olmıyabilir.

Daha fazla uğraşmayacağım arkadaş ister sizin önerdiğiniz yağları kafasına sürer ister benim dediğimi yapar siz Google'dan topladığınız bilgileri sundunuz ben de 13 farklı doktor 15 farklı tahlilden edindiğim bilgi ve tecrübe ettiğim durumu anlattım aşağıya bırakıyorum bazı tahlilerimi arkadaşa daha fazla yardımcı olacaktır ilacı kullanım bıraktığımda ki düşüşü ve ilacın ilk kutusu bittikten sonra tekrar yazdırıp haftada 1 veya 2 defa alarak devam ettirdiğim yıllar var.

Dosya Ekleri

• 1734797846691.png
    22,4 KB · Görüntüleme: 30
  • 1734797865993.png
    19,7 KB · Görüntüleme: 24
  • 1734797905605.png
    22,2 KB · Görüntüleme: 26
Konuyu tartışmaya bağlayarak bir yere varamayız arkadaşlarım. Ben, bana bi şampuan önerin onunla kafamı yıkayayım diye konu açmadım rahatsızlığımı belirttim bunu yaşayan bilgisi olan var mı diye sordum buna dayanarak arkadaşda kendi yaşadıklarını ve izlediği yolu anlatıyor tabi ki de onda işe yaradı diye herkes aynısını yapmayacak öncelikle doktora gidilmeli bende gittim fakat biraz da araştırmak istedim ama hiç böyle bir konuya rastlamadım ben açmak istedim boş düşüncelere kapılmaktansa insanlar bi çözümü olduğunu görebilir. Ben de tahlil sonuçlarımı ekledim genel olarak sınırlara yakınım Folat düşük..

Yazdığın yağların hepsini kullandım düzenli olarak ama inan o yağları sürerken bile ellerim saç doluyor bu yüzden psikolojik olarak uzun süre devam edemedim saçımın dökülmesi için dokunmam yetiyor.

Dosya Ekleri

• asd.png
    27,6 KB · Görüntüleme: 27

Bu attığınız tahlil sonuçları B12 de düşük olduğunu gösteriyor referans değerine çok yakın doktordan B12 isteyebilirsiniz büyük ihtimalle o döküyordur saçlarınızı.

@Vyndc Merhaba sorununu çözebildin mi?
Hayır saçlarım hala dökülüyor tepede kellik gözükmeye başladı bir kaç farklı doktora daha gittim fakat onlarda el ile muayne yapıp test dahi yapmadan şampuan yazıyorlar sanırım tek çaremiz saç ekim merkezlerinin özel doktorları. Bilindik bir marka ile görüştüm özel doktorlarının olduğunu önce doktor muaynesi, teşhis daha sonra saç tedavisi yaptıklarını direkt saç ekimi yapmadıklarını söylediler yani saç dökülme sebebini bulup ona göre tedavi süreci başlatıyorlar.

Cildiyeye gittiğinde kan tahlili yaptırıp uydurma bir şampuan verecekler elinde 2-3 ilaç ile. Eğer benimki gibi ciddili bir dökülmeden bahsediyorsan 3 sene boyu düzenli yağ da sürsen, minoxidil de kullansan iş yapmıyor. En rahat çözüm direkt olarak saç ektirmek. Vaktin bolsa ve kendine vakit de ayırabiliyorsan yağ-minoxidil-folat ilaçları vb. deneyebilirsin ama uzun bir süreç, belirteyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…