Saç dökülmesi ve folat eksikliği

Yukarıda yazdıklarımı okumuyorsun galiba tahlilerine bakması gerektiğini söylüyorum ekstradan eksik çıkması halinde vitaminlerini 6ay ve 1 yıl arası kadar düzenli kullanması gerektiğini söylüyorum vitamin eksikliği yüzünden dökülüyorsa saçını 0 vurmak genetik değilse dökülme işe yarar beslenen saç eski haline daha hızlı döner uzun saçlara nazaran deneyimim ve doktorumun söyledikleri bunlar ve önerdiğim kafeinli şampuanın yağlı, kuru, kepekli neredeyse her saç tipi için şampuanları mevcut ki normal bir kafa derisine de kafein zarar vermez özel hastalıklar yoksa saçlı derisinde başvurduğum 5 deramtologdan 2'si kafeinli şampuan önerdi ve herhangi bir sorun olmayacağını belirtti ki devlet hastanelerinde bile Viapecianın kafeinli şampuanını önermişti doktor bu bakış açınızla konu sahibi suyla yıkaması lazım sadece.

Okuyorum ve hala yanlış vitaminlerin türlerine göre kullanım süresi verilir ve dozlarına göre
Saçını 0'a vurması hiçbir işe yaramaz sadece saçları komple gider yeni oluşucak kıl kökleri daha sağlıklı olacaktır zaten eksikliği var olup alırsa yeni kıl kökleri iyi olacaktır eskileri kesmek hiçbir işe yaramaz
Hastanede önerdiler diye size yarayan şampuan o arkadaş için iyi olmıyabilir.

Okuyorum ve hala yanlış vitaminlerin türlerine göre kullanım süresi verilir ve dozlarına göre.
Saçını 0'a vurması hiçbir işe yaramaz sadece saçları komple gider yeni oluşucak kıl kökleri daha sağlıklı olacaktır zaten eksikliği var olup alırsa yeni kıl kökleri iyi olacaktır eskileri kesmek hiçbir işe yaramaz.
Hastanede önerdiler diye size yarayan şampuan o arkadaş için iyi olmıyabilir.

Daha fazla uğraşmayacağım arkadaş ister sizin önerdiğiniz yağları kafasına sürer ister benim dediğimi yapar siz Google'dan topladığınız bilgileri sundunuz ben de 13 farklı doktor 15 farklı tahlilden edindiğim bilgi ve tecrübe ettiğim durumu anlattım aşağıya bırakıyorum bazı tahlilerimi arkadaşa daha fazla yardımcı olacaktır ilacı kullanım bıraktığımda ki düşüşü ve ilacın ilk kutusu bittikten sonra tekrar yazdırıp haftada 1 veya 2 defa alarak devam ettirdiğim yıllar var.

Dosya Ekleri

• 1734797846691.png
    1734797846691.png
    22,4 KB · Görüntüleme: 24
  • 1734797865993.png
    1734797865993.png
    19,7 KB · Görüntüleme: 18
  • 1734797905605.png
    1734797905605.png
    22,2 KB · Görüntüleme: 20
Konuyu tartışmaya bağlayarak bir yere varamayız arkadaşlarım. Ben, bana bi şampuan önerin onunla kafamı yıkayayım diye konu açmadım rahatsızlığımı belirttim bunu yaşayan bilgisi olan var mı diye sordum buna dayanarak arkadaşda kendi yaşadıklarını ve izlediği yolu anlatıyor tabi ki de onda işe yaradı diye herkes aynısını yapmayacak öncelikle doktora gidilmeli bende gittim fakat biraz da araştırmak istedim ama hiç böyle bir konuya rastlamadım ben açmak istedim boş düşüncelere kapılmaktansa insanlar bi çözümü olduğunu görebilir. Ben de tahlil sonuçlarımı ekledim genel olarak sınırlara yakınım Folat düşük..

1-saçlarınızı 0'a vurmak uzamasına veya daha sağlıklı oluşmasına bir katkısı yoktur.

2-istediğiniz kadar vitamin ve mineral alabilirsiniz saçlarınızın genetiğinizde bulunan kalınlığı rengi vb. gibi şeyleri değiştiremezsiniz.

3-kafeinli şampuanlar saç köklerinde yabancı madde birikimine neden olarak köklerin zayıflamasına ve dökülmesine neden olabilir?

Cidden işe yarayan methodlar:

1- doğru şampuan ve hareketler.
Şampuan kimyasal veya doğal olabilir 2sinin arasında bir fark göz edilemez içeriğine bakınız ve şampuanlarken nazik davranınız.

2-sağlıklı beslenme.
Vitamin mineral protein gibi ihtiyaçlarınızı aldığınız sürece saçlarınız verebiliceği en iyi performansı verecektir.

3-sigara ve alkol.
Uyuşturucu maddeler süreci yavaşlatabilir.

4-stres
Fazla stresli bir hayatınız varsa uzak durmaya çalışınız stres saç dökebilir veya beyazlatabilir.

5-uyku
Yeterli uyku almanız gerekir almadığınız takdirde saçlarda dahil olmak üzere çoğu fonksiyonunuz bozukluk gösterebilir.

6-yağ bakımı.
Bazı yağ çeşitleri saça bakım yapılması için uygundur bu size daha parlak ve güzel bir saç verebilir.
  • Badem yağı.
  • Hindistan cevizi yağı.
  • Zeytinyağı
  • Argan yağı.
Yazdığın yağların hepsini kullandım düzenli olarak ama inan o yağları sürerken bile ellerim saç doluyor bu yüzden psikolojik olarak uzun süre devam edemedim saçımın dökülmesi için dokunmam yetiyor.

Dosya Ekleri

• asd.png
    asd.png
    27,6 KB · Görüntüleme: 21
Konuyu tartışmaya bağlayarak bir yere varamayız arkadaşlarım. Ben, bana bir şampuan önerin onunla kafamı yıkayayım diye konu açmadım rahatsızlığımı belirttim bunu yaşayan bilgisi olan var mı diye sordum buna dayanarak arkadaşta kendi yaşadıklarını ve izlediği yolu anlatıyor tabii ki de onda işe yaradı diye herkes aynısını yapmayacak öncelikle doktora gidilmeli bende gittim fakat biraz da araştırmak istedim ama hiç böyle bir konuya rastlamadım ben açmak istedim boş düşüncelere kapılmaktansa insanlar bir çözümü olduğunu görebilir. Ben de tahlil sonuçlarımı ekledim genel olarak sınırlara yakınım folat düşük.

Yazdığın yağların hepsini kullandım düzenli olarak ama inan o yağları sürerken bile ellerim saç doluyor bu yüzden psikolojik olarak uzun süre devam edemedim saçımın dökülmesi için dokunmam yetiyor.

Bu attığınız tahlil sonuçları B12 de düşük olduğunu gösteriyor referans değerine çok yakın doktordan B12 isteyebilirsiniz büyük ihtimalle o döküyordur saçlarınızı.

@Vyndc Merhaba sorununu çözebildin mi?
Hayır saçlarım hala dökülüyor tepede kellik gözükmeye başladı bir kaç farklı doktora daha gittim fakat onlarda el ile muayne yapıp test dahi yapmadan şampuan yazıyorlar sanırım tek çaremiz saç ekim merkezlerinin özel doktorları. Bilindik bir marka ile görüştüm özel doktorlarının olduğunu önce doktor muaynesi, teşhis daha sonra saç tedavisi yaptıklarını direkt saç ekimi yapmadıklarını söylediler yani saç dökülme sebebini bulup ona göre tedavi süreci başlatıyorlar.

Cildiyeye gittiğinde kan tahlili yaptırıp uydurma bir şampuan verecekler elinde 2-3 ilaç ile. Eğer benimki gibi ciddili bir dökülmeden bahsediyorsan 3 sene boyu düzenli yağ da sürsen, minoxidil de kullansan iş yapmıyor. En rahat çözüm direkt olarak saç ektirmek. Vaktin bolsa ve kendine vakit de ayırabiliyorsan yağ-minoxidil-folat ilaçları vb. deneyebilirsin ama uzun bir süreç, belirteyim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı