Saç dökülmesi

İlla saçı kafana takıyorsan DHT hormonunu bloke etmen ve ölmemiş kökleri uyararak tekrar uzama fazına geçirtmen lazım. Zaten androgenetik alopesi genel olarak saç döngüsünün yetersiz beslenme (DHT saçların beslendiği kılcal damarları daralttığı için saç kökleri yeteri kadar beslenemiyor) sonucu bozulması, uzama fazının çok kısalması ve kökün dinlenme fazında kalması sonucu oluşur. Bunlar bir tavsiye değildir ancak illa dökülmesin her türlü riski alırım diyorsan Finasteride/Dutasteride ile 5 Alfa Redüktaz'ı inhibe edip DHT'yi engellemekten ve minoksidil kullanıp ölmemiş kökleri uyararak daralmış olan damarları genişletmekten başka çaren yok. Ayrıca Ketakonazol de kullanabilirsin. Kepek dışında bir yan etkisi yok sanırım ve kafa derisindeki DHT'yi baskılar.

@SUAD @lyforeid tavsiye verir misiniz bende aynj sorun yaşıyorum.

Saç dökülme dayilardanmi geçer?

Kardeşim ergenlik döneminden itibaren saçım çok fazla dökülüyordu sabah bir kalkıyordum yatak saç kılı tavsiyem eğer genitik bir şeyse yapacağın bir şey yok ama onun haricinde vitamin eksikliği stres kaygı anksiyete gibi durumlar saç dökülmesine yol açar.

Kanka benim yaşım şuan 14 10 güne 15 olacağım saçlarım her duşta 60-70 tel hafatada 2 kere saç yıkıyorum ve elledigimde 2-3tel her seferinde bıktım artık babam gür saçlı koyu tenli kalın saçlı abimuin saçı ona çekmiş ama benim saçım ince telli seyrek gibi yanu dayımın saçı gibi onunda saçı kumral ve beyaz tenli ama saçlarında bı sorun yok benim ise saçlarım kumral ince telli onunda öyle dökülme yok sıkıntı yok yani dayımda 2 dedemde kel değil benden iyi saçlılar ben ise artık kabullendim kel kalacağıma sence kel kalırmiyim 16 yaşında veya 17 de kesin olurum yani dimi? Saçlarımda belirgin seyreklik yok

@SUAD @lyforeid tavsiye verir misiniz bende aynj sorun yaşıyorum.

Çok önce yazmışsın görmemişim. Sorunu çözemedim aslında ben çok fazla uğraşmadım iki üç şampuan aldım ama durmadı hala deli gibi dökülüyor. Ama sana tavsiyem daha erkenken doktoran git en iyi çözümü o bulur. Ben gitmedim o yüzden şu an yanlar dehşet açıldı. Yok doktora gidemem diyorsan biberiye yağı falan kullan İnşAllah geçer.

Kanka her duşta 60-70 doktora gitdim şampuan verdi 600 TL'lik aldım onu kullandım dün hayla dokuluyor du doktor mantarı ve büyüteçle kafama baktı kel mi kalcam dedim güldü hayır alakası yok stres den olabilir dedi dermatoluk hemde ama dokuluyor hayla moralim bozuldu babamda dedemde dayımda kuzenlerim büyük abim hiçbiri kel veya dökülmuyor bende dayıma benziyorum ondada bu sorun yok ama bende var yaşımda daha 14 10 güne 15 olacağım

Saçınız uzun mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…