Made In Turkey
Hectopat
- Makaleler
- 2
Daha fazla
İlla saçı kafana takıyorsan DHT hormonunu bloke etmen ve ölmemiş kökleri uyararak tekrar uzama fazına geçirtmen lazım. Zaten androgenetik alopesi genel olarak saç döngüsünün yetersiz beslenme (DHT saçların beslendiği kılcal damarları daralttığı için saç kökleri yeteri kadar beslenemiyor) sonucu bozulması, uzama fazının çok kısalması ve kökün dinlenme fazında kalması sonucu oluşur. Bunlar bir tavsiye değildir ancak illa dökülmesin her türlü riski alırım diyorsan Finasteride/Dutasteride ile 5 Alfa Redüktaz'ı inhibe edip DHT'yi engellemekten ve minoksidil kullanıp ölmemiş kökleri uyararak daralmış olan damarları genişletmekten başka çaren yok. Ayrıca Ketakonazol de kullanabilirsin. Kepek dışında bir yan etkisi yok sanırım ve kafa derisindeki DHT'yi baskılar.Benim baba tarafım 13. yüzyıldan beri aynı bölgede yaşayan Çepni Türkleri. Sürekli de komşu köylerden gelin alıp vermişler. Babam 50 yaşına doğru geliyor halen fırça gibi saçları var. Amcalarım ve Dedem de aynı şekilde. Babannemde dahi dökülme yok. Ancak anne tarafım Türkmen. Türkmenler birçok farklı coğrafyada yaşamış sürekli göçmenlerden olduğu için birçok ırkın kanlarını taşıyorlar. Bu yüzden dayılarımın yarısı kel, yarısı da aşırı ince saçlı ama dökülmesi yok. Ben 2 yıldır saç dökülmesi yaşıyorum. Bunun başlangıcı aşırı derecede stres ve B12 eksikliğiydi. İlk önce aşırı derecede saçlarım inceldi. Şekil veremiyordum ve sabit tutamıyordum. Daha sonra tepe bölgesinde kellik başladı ve öne doğru yayıldı. Şuan ise üst kısım aşırı derecede incelmiş hatta arka taraf kelleşmiş durumda. Dibi dahi görünüyor, öyle söyleyeyim. Vallahi de billahi de çok güzel saçlarım vardı. Ne olduysa son 2 yılda oldu. Dodex kullanıyordum ama Ramazan ayında bırakmak zorunda kaldım. Aylardır da B12 ölçümü yani kan tahlili yaptırmadım fakat düzenli olarak her gün yoğurt yiyorum. Hatta Dodex'i bana uygulayacak kişi ortaokuldan kız arkadaşım (sağlık meslek lisesinden hemşire yardımcısı olmuş) olduğu için hastanede yaptıracağım diyip evde kendim YouTube'dan izlediğim videolarla kalçaya uyguluyordum utancımdan. Saçlarım bende öylesine özgüven düşüklüğü oluşturdu ki asosyal biri oldum. Anksiyete ne bilmezdim ama her gün bununla uğraşıyorum. Örneğin birisi bana teşekkür ettiğinde nadiren anksiyetem yüksekken çok heyecanlanıyorum bazen rica ederim demek yerine teşekkür ederim diyorum. Bu yüzden duygularımı ve heyecanımı maruz görüp rica etsem tam olarak neyi nasıl yapacağımı, ne dozda alacağımı vs. erkekliğimi kaybetmeden ama ele gelir olabildiğince dolgun saçlarıma kavuşmamın yolunu detaylarıyla yeniden anlatır mısınız? Vallahi gezmediğim forum kalmadı.