Saç dökülmesi

Benim baba tarafım 13. yüzyıldan beri aynı bölgede yaşayan Çepni Türkleri. Sürekli de komşu köylerden gelin alıp vermişler. Babam 50 yaşına doğru geliyor halen fırça gibi saçları var. Amcalarım ve Dedem de aynı şekilde. Babannemde dahi dökülme yok. Ancak anne tarafım Türkmen. Türkmenler birçok farklı coğrafyada yaşamış sürekli göçmenlerden olduğu için birçok ırkın kanlarını taşıyorlar. Bu yüzden dayılarımın yarısı kel, yarısı da aşırı ince saçlı ama dökülmesi yok. Ben 2 yıldır saç dökülmesi yaşıyorum. Bunun başlangıcı aşırı derecede stres ve B12 eksikliğiydi. İlk önce aşırı derecede saçlarım inceldi. Şekil veremiyordum ve sabit tutamıyordum. Daha sonra tepe bölgesinde kellik başladı ve öne doğru yayıldı. Şuan ise üst kısım aşırı derecede incelmiş hatta arka taraf kelleşmiş durumda. Dibi dahi görünüyor, öyle söyleyeyim. Vallahi de billahi de çok güzel saçlarım vardı. Ne olduysa son 2 yılda oldu. Dodex kullanıyordum ama Ramazan ayında bırakmak zorunda kaldım. Aylardır da B12 ölçümü yani kan tahlili yaptırmadım fakat düzenli olarak her gün yoğurt yiyorum. Hatta Dodex'i bana uygulayacak kişi ortaokuldan kız arkadaşım (sağlık meslek lisesinden hemşire yardımcısı olmuş) olduğu için hastanede yaptıracağım diyip evde kendim YouTube'dan izlediğim videolarla kalçaya uyguluyordum utancımdan. Saçlarım bende öylesine özgüven düşüklüğü oluşturdu ki asosyal biri oldum. Anksiyete ne bilmezdim ama her gün bununla uğraşıyorum. Örneğin birisi bana teşekkür ettiğinde nadiren anksiyetem yüksekken çok heyecanlanıyorum bazen rica ederim demek yerine teşekkür ederim diyorum. Bu yüzden duygularımı ve heyecanımı maruz görüp rica etsem tam olarak neyi nasıl yapacağımı, ne dozda alacağımı vs. erkekliğimi kaybetmeden ama ele gelir olabildiğince dolgun saçlarıma kavuşmamın yolunu detaylarıyla yeniden anlatır mısınız? Vallahi gezmediğim forum kalmadı.
İlla saçı kafana takıyorsan DHT hormonunu bloke etmen ve ölmemiş kökleri uyararak tekrar uzama fazına geçirtmen lazım. Zaten androgenetik alopesi genel olarak saç döngüsünün yetersiz beslenme (DHT saçların beslendiği kılcal damarları daralttığı için saç kökleri yeteri kadar beslenemiyor) sonucu bozulması, uzama fazının çok kısalması ve kökün dinlenme fazında kalması sonucu oluşur. Bunlar bir tavsiye değildir ancak illa dökülmesin her türlü riski alırım diyorsan Finasteride/Dutasteride ile 5 Alfa Redüktaz'ı inhibe edip DHT'yi engellemekten ve minoksidil kullanıp ölmemiş kökleri uyararak daralmış olan damarları genişletmekten başka çaren yok. Ayrıca Ketakonazol de kullanabilirsin. Kepek dışında bir yan etkisi yok sanırım ve kafa derisindeki DHT'yi baskılar.

Benim baba tarafım 13. yüzyıldan beri aynı bölgede yaşayan çepni türkleri. Sürekli de komşu köylerden gelin alıp vermişler. Babam 50 yaşına doğru geliyor halen fırça gibi saçları var. Amcalarım ve dedem de aynı şekilde. Babannemde dahi dökülme yok. Ancak anne tarafım türkmen. Türkmenler birçok farklı coğrafyada yaşamış sürekli göçmenlerden olduğu için birçok ırkın kanlarını taşıyorlar. Bu yüzden dayılarımın yarısı kel, yarısı da aşırı ince saçlı ama dökülmesi yok. Ben 2 yıldır saç dökülmesi yaşıyorum. Bunun başlangıcı aşırı derecede stres ve B12 eksikliğiydi. İlk önce aşırı derecede saçlarım inceldi. Şekil veremiyordum ve sabit tutamıyordum. Daha sonra tepe bölgesinde kellik başladı ve öne doğru yayıldı. Şu an ise üst kısım aşırı derecede incelmiş hatta arka taraf kelleşmiş durumda. Dibi dahi görünüyor, öyle söyleyeyim. Vallahi de billahi de çok güzel saçlarım vardı. Ne olduysa son 2 yılda oldu. Dodex kullanıyordum ama ramazan ayında bırakmak zorunda kaldım. Aylardır da B12 ölçümü yani kan tahlili yaptırmadım fakat düzenli olarak her gün yoğurt yiyorum. Hatta Dodex'i bana uygulayacak kişi ortaokuldan kız arkadaşım (sağlık meslek lisesinden hemşire yardımcısı olmuş) olduğu için hastanede yaptıracağım deyip evde kendim YouTube'dan izlediğim videolarla kalçaya uyguluyordum utancımdan. Saçlarım bende öylesine öz güven düşüklüğü oluşturdu ki asosyal biri oldum. Anksiyete ne bilmezdim ama her gün bununla uğraşıyorum. Örneğin birisi bana teşekkür ettiğinde nadiren anksiyetem yüksekken çok heyecanlanıyorum bazen rica ederim demek yerine teşekkür ederim diyorum. Bu yüzden duygularımı ve heyecanımı maruz görüp rica etsem tam olarak neyi nasıl yapacağımı, ne dozda alacağımı vs. erkekliğimi kaybetmeden ama ele gelir olabildiğince dolgun saçlarıma kavuşmamın yolunu detaylarıyla yeniden anlatır mısınız? Vallahi gezmediğim forum kalmadı.

@SUAD @lyforeid tavsiye verir misiniz bende aynj sorun yaşıyorum.

Benim baba tarafım 13. yüzyıldan beri aynı bölgede yaşayan Çepni Türkleri. Sürekli de komşu köylerden gelin alıp vermişler. Babam 50 yaşına doğru geliyor halen fırça gibi saçları var. Amcalarım ve Dedem de aynı şekilde. Babannemde dahi dökülme yok. Ancak anne tarafım Türkmen. Türkmenler birçok farklı coğrafyada yaşamış sürekli göçmenlerden olduğu için birçok ırkın kanlarını taşıyorlar. Bu yüzden dayılarımın yarısı kel, yarısı da aşırı ince saçlı ama dökülmesi yok. Ben 2 yıldır saç dökülmesi yaşıyorum. Bunun başlangıcı aşırı derecede stres ve B12 eksikliğiydi. İlk önce aşırı derecede saçlarım inceldi. Şekil veremiyordum ve sabit tutamıyordum. Daha sonra tepe bölgesinde kellik başladı ve öne doğru yayıldı. Şuan ise üst kısım aşırı derecede incelmiş hatta arka taraf kelleşmiş durumda. Dibi dahi görünüyor, öyle söyleyeyim. Vallahi de billahi de çok güzel saçlarım vardı. Ne olduysa son 2 yılda oldu. Dodex kullanıyordum ama Ramazan ayında bırakmak zorunda kaldım. Aylardır da B12 ölçümü yani kan tahlili yaptırmadım fakat düzenli olarak her gün yoğurt yiyorum. Hatta Dodex'i bana uygulayacak kişi ortaokuldan kız arkadaşım (sağlık meslek lisesinden hemşire yardımcısı olmuş) olduğu için hastanede yaptıracağım diyip evde kendim YouTube'dan izlediğim videolarla kalçaya uyguluyordum utancımdan. Saçlarım bende öylesine özgüven düşüklüğü oluşturdu ki asosyal biri oldum. Anksiyete ne bilmezdim ama her gün bununla uğraşıyorum. Örneğin birisi bana teşekkür ettiğinde nadiren anksiyetem yüksekken çok heyecanlanıyorum bazen rica ederim demek yerine teşekkür ederim diyorum. Bu yüzden duygularımı ve heyecanımı maruz görüp rica etsem tam olarak neyi nasıl yapacağımı, ne dozda alacağımı vs. erkekliğimi kaybetmeden ama ele gelir olabildiğince dolgun saçlarıma kavuşmamın yolunu detaylarıyla yeniden anlatır mısınız? Vallahi gezmediğim forum kalmadı.
Saç dökülme dayilardanmi geçer?

Arkaşdalar merhaba. 15 yaşındayım. Daha önce hiçbir zaman saçım böyle dökülmedi hatta durmadan dakikalarca saçımla oynasam bile bir tel bile düşmezdi ama bir anda son iki aydır saçım dehşet dökülmeye başladı. Babam kel değil ama amcalarım bazıları kel. Bir de ondan mı değil mi bilmiyorum ama şampuanımı değiştirdim ondan olabilir mi acaba diye düşünüyorum bu arada bir de kepeklenmeye başladı keçen yıl bu zamanlarda böyle olmuştu ama o zaman sadece kepek vardı dökülme falan hiç yoktu. Stresde çok fazla yapiyorum. Ama stress her zaman vardı. Sizce neden olabilir?

Kardeşim ergenlik döneminden itibaren saçım çok fazla dökülüyordu sabah bir kalkıyordum yatak saç kılı tavsiyem eğer genitik bir şeyse yapacağın bir şey yok ama onun haricinde vitamin eksikliği stres kaygı anksiyete gibi durumlar saç dökülmesine yol açar.

Kardeşim ergenlik döneminden itibaren saçım çok fazla dökülüyordu sabah bir kalkıyordum yatak saç kılı tavsiyem eğer genitik bir şeyse yapacağın bir şey yok ama onun haricinde vitamin eksikliği stres kaygı anksiyete gibi durumlar saç dökülmesine yol açar.
Kanka benim yaşım şuan 14 10 güne 15 olacağım saçlarım her duşta 60-70 tel hafatada 2 kere saç yıkıyorum ve elledigimde 2-3tel her seferinde bıktım artık babam gür saçlı koyu tenli kalın saçlı abimuin saçı ona çekmiş ama benim saçım ince telli seyrek gibi yanu dayımın saçı gibi onunda saçı kumral ve beyaz tenli ama saçlarında bı sorun yok benim ise saçlarım kumral ince telli onunda öyle dökülme yok sıkıntı yok yani dayımda 2 dedemde kel değil benden iyi saçlılar ben ise artık kabullendim kel kalacağıma sence kel kalırmiyim 16 yaşında veya 17 de kesin olurum yani dimi? Saçlarımda belirgin seyreklik yok

@SUAD @lyforeid tavsiye verir misiniz bende aynj sorun yaşıyorum.

Çok önce yazmışsın görmemişim. Sorunu çözemedim aslında ben çok fazla uğraşmadım iki üç şampuan aldım ama durmadı hala deli gibi dökülüyor. Ama sana tavsiyem daha erkenken doktoran git en iyi çözümü o bulur. Ben gitmedim o yüzden şu an yanlar dehşet açıldı. Yok doktora gidemem diyorsan biberiye yağı falan kullan İnşAllah geçer.

Çok önce yazmışsın görmemişim. Sorunu çözemedim aslında ben çok fazla uğraşmadım iki üç şampuan aldım ama durmadı hala deli gibi dökülüyor. Ama sana tavsiyem daha erkenken doktoran git en iyi çözümü o bulur. Ben gitmedim o yüzden şu an yanlar dehşet açıldı. Yok doktora gidemem diyorsan biberiye yağı falan kullan İnşAllah geçer.
Kanka her duşta 60-70 doktora gitdim şampuan verdi 600 TL'lik aldım onu kullandım dün hayla dokuluyor du doktor mantarı ve büyüteçle kafama baktı kel mi kalcam dedim güldü hayır alakası yok stres den olabilir dedi dermatoluk hemde ama dokuluyor hayla moralim bozuldu babamda dedemde dayımda kuzenlerim büyük abim hiçbiri kel veya dökülmuyor bende dayıma benziyorum ondada bu sorun yok ama bende var ☹️🥲 yaşımda daha 14 10 güne 15 olacağım

Arkaşdalar merhaba. 15 yaşındayım. Daha önce hiçbir zaman saçım böyle dökülmedi hatta durmadan dakikalarca saçımla oynasam bile bir tel bile düşmezdi ama bir anda son iki aydır saçım dehşet dökülmeye başladı. Babam kel değil ama amcalarım bazıları kel. Bir de ondan mı değil mi bilmiyorum ama şampuanımı değiştirdim ondan olabilir mi acaba diye düşünüyorum bu arada bir de kepeklenmeye başladı keçen yıl bu zamanlarda böyle olmuştu ama o zaman sadece kepek vardı dökülme falan hiç yoktu. Stresde çok fazla yapiyorum. Ama stress her zaman vardı. Sizce neden olabilir?
Saçınız uzun mu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı