Saç uzatmak mantıklı mı?

Bunun bilimsel bir geçerliliği var mı? Ben de saçımı uzatıyorum ve zamanında uzatmış akrabalarim da var hiçbirinde kellik yok şu ana kadar.

@Meroxy soruna gelince, uzatmaya baslayin eğer heves ettiyseniz. Belli bir uzunluğa geldiğinde kat attirabilirsiniz veya eşit uzunlukta kesersiniz, uzatmaya başlamak için illa üçe veya sıfıra vurmaniza gerek yok.
Yok ama çevremde çok gördüm ve ben de bir kısmını kaybettim. Oradan saç çıkmayacak derecede az ama bu durumu farkedince hemen sıfıra vurdum saçımı şu an çok gür yine lakin o kısımda seyrek saç çıkıyor. Saçım gür olduğu için sırıtmıyor fazla.

Erkeğin saç uzatması gelecekte kelliğe sebep olur ve askere gitmediysen gittiğinde istedesende istemsende keseceksin ve bu durum seni rahatsız edebilir uzatacaksan yılda birkaç kere usturaya vur ki saçların iyi beslensin.
20 yaşındayım, bu zamana kadar hiç kısa saçta kullanmadım. Nasıl kelliğe sebep oluyormuş? Bak sen Allah'ın işine...

Hayır yok, saç uzunlukla kelleşebilecek bir şey değildir. Vücutta ki hiçbir kıl öyle değildir. Eğer ailenizde varsa kaçınılmaz bir durum bu, ama uzunlukla alakalı değil.
Olabilir o zaman. Benim uzattığım zaman bir bölüm yavaş yavaş seyrekleşti. Farkettim ve kestirdim saçımı. Saçlarım aşırı gür olduğundan o kısım pek belli olmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fazla terlersin, göze alıyorsan uzat ama kötü bir görüntü çıkar ortaya. Yani pek bilgili değilim fazla terleme konusunda ama ben saçım uzadıkça daha çok terliyordum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı