Saça ara makas atmak zararlı mı?

Asıl sıkıntı şu konuda sorulan soru saça zarar veriyor mu ekstra dökülme yapar mı? Sorunun cevabı şu kendi deneyimim olarak ne ekstra saç dökülmesi ne de saça bir zararı yok.

Herkes farklı yaşamıştır, internette herkes tatmin olacak diye kaydı yok. Zaten Google amcaya sorduğunuz soru çok yerel, elalemin nasıl deneyim yaşadığını öğrenmeye gerek yok.

Ara makasını erkek berberleri genelde saçların uçlarına vurur, şekil verirken uçları kütük gibi durmasın diye. Komple saçı ara makasıyla kestirmek ile kısa kestirmek arasında bir fark yok, eğer ince saçlıysanız.

Zararı var mı bilmemde birkaç haftaya saçını 3'e vurmak zorunda kalacaksın.
İnternetteki yorumlar bazen abartılı olabiliyor. Ara makas kullanımı, saçın genel yapısını ve sağlığını olumsuz etkilemez. Saç dökülmesi genellikle genetik faktörler, hormonal değişiklikler, stres veya sağlık sorunları gibi nedenlerden kaynaklanır.

Ara makas kullanımı saçın sıfıra vurulmasına neden olacak bir durum yaratmaz. Saçın seyreltilmesi, daha hafif ve yönetilebilir olmasını sağlar ve bu süreçte saçın genel sağlığını olumsuz etkilemez. Şu an saçınızdan memnunsanız, endişelenmenize gerek yoktur. Ancak, saç bakımınıza özen göstermeye devam etmek önemlidir.

Ara makasını erkek berberleri genelde saçların uçlarına vurur, şekil verirken uçları kütük gibi durmasın diye. Komple saçı ara makasıyla kestirmek ile kısa kestirmek arasında bir fark yok, eğer ince saçlıysanız.
Kalın saçlıyım.

Bu kadar tahrik edici konuşulcak bir şey yoktu hocam sadece fikrini belirtmiş hatalı olabilmesi normal.
Bilmiyorum demiş sonra da sıfıra vurdurursun demiş bilmiyorsan ne konuşuyorsun ama değil mi?

İnternetteki yorumlar bazen abartılı olabiliyor. Ara makas kullanımı, saçın genel yapısını ve sağlığını olumsuz etkilemez. Saç dökülmesi genellikle genetik faktörler, hormonal değişiklikler, stres veya sağlık sorunları gibi nedenlerden kaynaklanır.

Ara makas kullanımı saçın sıfıra vurulmasına neden olacak bir durum yaratmaz. Saçın seyreltilmesi, daha hafif ve yönetilebilir olmasını sağlar ve bu süreçte saçın genel sağlığını olumsuz etkilemez. Şu an saçınızdan memnunsanız, endişelenmenize gerek yoktur. Ancak, saç bakımınıza özen göstermeye devam etmek önemlidir.
Bak insan gibi anlatacağım sana. Adam saçının 3/1'ini kesiyor ve biraz uzayınca o kesilen kısımda uzadığı için bir kısmı kısa diğer kısmı uzun kalıyor. Bağımlı hale geliyorsun bildiğin ara makasa. Yani bu kadar bilgiliysen fikir sorma arkadaşım.

Bilmiyorum demiş sonra da sıfıra vurdurursun demiş bilmiyorsan ne konuşuyorsun ama değil mi?
Zararından bahsediyorum ben. Saçına zarar vermez kötü görüntü oluşturur.

Bak insan gibi anlatacağım sana. Adam saçının 3/1'ini kesiyor ve biraz uzayınca o kesilen kısımda uzadığı için bir kısmı kısa diğer kısmı uzun kalıyor. Bağımlı hale geliyorsun bildiğin ara makasa. Yani bu kadar bilgiliysen fikir sorma arkadaşım.

Zararından bahsediyorum ben. Saçına zarar vermez kötü görüntü oluşturur.

Sen hiç attırdın mı ara makas?

Son düzenleyen: Moderatör:

Asıl sorduğun soru çok yerel internette abartılıdan ziyada yapan kişi cahil adamdır, fazla tecrübeli değildir ara makasta, adamda zaten tatmin olmadığını beyan eder. Bazı art niyetlilerde tatmin olsalar bile ara makas saçıma zarar verdi yazarlar. Yani yanlış algılara kapılmayın. İnternete sarılmayın.

Asıl sorduğun soru çok yerel internette abartılıdan ziyada yapan kişi cahil adamdır, fazla tecrübeli değildir ara makasta, adamda zaten tatmin olmadığını beyan eder. Bazı art niyetlilerde tatmin olsalar bile ara makas saçıma zarar verdi yazarlar. Yani yanlış algılara kapılmayın. İnternete sarılmayın.
Ben saçımdan şuan çok memnunum eski kıvırcık uzun kabarık saçlrımdan daha güzel. O zaman bir şey olmaz demi hocam. İlerde dökülmeler, daha çok kabarmalar yaşamam inşallah.
Birilerinin dediği gibi 3’e de vurdurmam inşallah.

Ben saçımdan şu an çok memnunum eski kıvırcık uzun kabarık saçlrımdan daha güzel. O zaman bir şey olmaz değil mi hocam. İleride dökülmeler, daha çok kabarmalar yaşamam inşallah.
Birilerinin dediği gibi 3'e de vurdurmam inşallah.

Kıvırcık saçlar çok özen istiyor bu yüzden gittiğin berberin tecrübesine bağlı. Ara makas konusunda pek bilgim yok, fakat dediğim gibi berberin ara makas tecrübesi, geçmişi olması gerekiyor. Ben olsam o saçları düzleştirirdim o da kolay bir arkadaşım berberde kestire kestire düzeltmişti. Ama benim tavsiyem değildir gidip de rencide etme kendini.

Kıvırcık saçlar çok sıkıntılı ama diyorsan ki ben halimden memnunum uğraşmaya gerek yok boşuna. Arkadaşların dedikleri hakkında bilgim yok tarafsızım bu konuda. Sonucu bir gör bakalım onda sonra yazarsın ona göre.

Boş yorumlara aldırma. Ara makasın hiçbir zararı yok dökülme için veya başka bir şey için. 3'e vurmak zorunda da kalmazsın. Keyfine göre kendine nasıl yakıştırıyorsan öyle tıraş ol. Hiçbir zararı yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı