Saçları şampuansız yıkamak mantıklı mı?

Saçı her gün yıkamak kesinlikle yanlıştır. Şampuan değil de sabunla yıkıyorum ben, sabunumu kendim üretiyorum hatta bazen satıyorum. Saçı sıcak suyla yıkamak saçı yıpratmaz ama saça şekil verilmesini zorlaştırır. Çok soğuk suyla yıkamak ise saçı yıpratır. Saçların canlı görünmesi için ılığın bir ton soğuğu ile yıkayın.
Genellikle okul spor va yaptıgim icin her gün yıkıyorum

Genellikle okul spor va yaptıgim icin her gün yıkıyorum

He olursa olsun yanlış. Saçın kendi yağına da ihtiyacı var. Saçını her gün yıkayanların hepsi ileride saç yağlanma sorunu çekiyorlar, yıkadıktan bir kaç saat sonra saçın yağlanıyor😄

Normalde ben sacımi her gün yıkayan ve temiz biriyim ama kaşınıyor ve sacimi cırpın ca beyaz tozlar geliyor hafif.
Seboreik dermatit olabilir. Doktor tanı koyup seboreik dermatit derse ondan sonra medikal şampuan ve yanında çözelti verirse onu kullanın. Buraya da tekrar yazın medikal şampuanı az kullanacağınız için yanında kullanması gereken şampuanı önerelim.

Çok fazla şampuan ve sıcak su saçları yıpratır ve kurumaya neden olur. Mutlaka saçınızı orta ısıda aşırı sıcak ve aşırı soğuk olmayacak derecede yıkayın. Ben saçlarımı şampuansız yıkadığımda daha güzel şekil alıyor mesela.

Hocam şampuan kullanmak en mantıklısı. Saç her türlü kiri toplayabilir. Toz, yağ, kepek... Her şey çıkabilir saçta. Ben Show haberde gördüm bu konuyu. Bence boş şey. Düzgün şampuan kullanırsanız çok bir şey olmaz. Çok sıcak suda yıkamayın. Ben genelde ılık sudan bir tık sıcakta yıkıyorum. Her gün de yıkamayın. Saçlarınız zayıflar. Yağa ihtiyacı var saçın, hem uzamak hem de yerinde kalmak için. Ben genelde 2-3 günde bir yıkıyorum yazın. Kışın ise haftada 2 defa, belki 3 defa. Bir de saçınızı güzel yıkayın, bakımına önem verin. Benim amcam küçükken gür saçlı, yakışıklı çocukmuş. Şuan adam neredeyse kel.

Hocam şampuan kullanmak en mantıklısı. Saç her türlü kiri toplayabilir. Toz, yağ, kepek... Her şey çıkabilir saçta. Ben Show haberde gördüm bu konuyu. Bence boş şey. Düzgün şampuan kullanırsanız çok bir şey olmaz. Çok sıcak suda yıkamayın. Ben genelde ılık sudan bir tık sıcakta yıkıyorum. Her gün de yıkamayın. Saçlarınız zayıflar. Yağa ihtiyacı var saçın, hem uzamak hem de yerinde kalmak için. Ben genelde 2-3 günde bir yıkıyorum yazın. Kışın ise haftada 2 defa, belki 3 defa. Bir de saçınızı güzel yıkayın, bakımına önem verin. Benim amcam küçükken gür saçlı, yakışıklı çocukmuş. Şuan adam neredeyse kel.
Doğal içeriklerle evde şampuan yapmak da mantıklı oluyor. Rehber yapacağım yakında :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı