Saçlarım çok çabuk yağlanıyor

Kafanda büyük ihtimal benim gibi egzama var. Eğer egzama varsa geçmiş olsun bir çözümü yok. Bıhtım sabunu kullanıyorum ve saçım uzayınca saçımla oynayabiliyorum. Öncesinde elimi saçıma götüremiyordum bayağı yağlıydı. Saç dökülmesi ve kepeklenmeye çözüm bulamadım bunlar stres ve diğer etkenlerden dolayı şampuan falan dinlemeyip kuduruyor. Tavsiyem saçını hep kısa tut.
 
Sınıfta ya da herhangi bir yerde sürekli kapüşon takmak asosyallik belirtisi değildir. Ben de sürekli kapüşon takıyorum çünkü daha rahat hissediyorum. Kafalarda oluşmuş önyargıları kıralım!
 
2-3 günde bir yağlanması çok anormal değil. Yağlı bir saç tipiniz var demek ki. Yağlandıkça duş alabilirsiniz. Yağlı saçları azaltmak için duş alma sıklığını artırmakta sorun yok.

Çok kepek sorunu ve dökülme ise dermatoloji uzmanınızın önerdiği medikal şampuanlar ile çözülebilir. Önerdiğimiz ürünler ile her zaman sorununuz çözülecek değil. Bir uzmana görünmeniz daha doğru.
 
Yağlanma ve kepek konusunda bir şey diyemem yağlanma bende de var saçlarım ince telli şu yaşıma kadar çok çektim her gün yıkıyorum hatta akşam duş yapıp yatayım sabah kalktığımda hafif yağlanma oluyor mecburen yıkıyorum. Saç dökülmesinin birçok sebebi olabilir vitamin eksikliğide bunlardan bir tanesi. Şöyle bir şey de söyleyeyim yabancı bir forumda okumuştum şampuanların içerisinde "dimethicone" saç dökülmesi yapıyor diye, ne kadar doğru ne kadar yalan bilemem 😅 ama ben yıllardır şampuan alırken ona dikkat ederek alıyorum ve sık şampuan değiştirmeden saçıma uygun olanını alıyorum fön çekerken orta sıcaklık ve uzaktan yapıyorum. Wax, jole kullanmıyorum sprey de minimum düzeyde. Çok şükür saç dökülmesinden kurtuldum. Darısı başına 🙂
 
Merhabalar. Saçlarım her 2-3 günde bir yağlanıyor, kepek de aynı şekilde çok fazla ve dökülme de var. Bunları engellemenin çözümü var mı? Herhangi bir şampuan vs.

Ben bunu kullanıyorum.
 

Geri
Yukarı