Saçlarım çok dökülüyor

Benim banyoda saçım 15-20 taneden fazla dökülüyor fakat hiç saçımda eksilme olmuyor, sanırım sizinki doktorluk. Bir doktora görünün.
 
Öncelikle tahlil yaptır, çıkacak sonuca göre çözümler var eğer genetik bir dökülme ise geçmiş olsun kel kalacaksın saç ektirme dışında bir çözümü yok öbür türlü belki b12 demir düşüktür hemoglobin düşüktür o yüzden olabilir inşallah o yüzdendir aksine kel olmak kaçınılmaz olacak. Benim tahminim genetik bir dökülme geçmiş olsun kardeşim benimde dökülüyor 20 yaşındayım senden daha kel gibiym 1 2 sene içinde net kel olacağım.
Ayrıca eskisi gibi olması çok zor saç ekimi de belli bir yere kadar sonuç verir sana tavsiyem o halinle barış sakal bıyık bırak vucüt yap bunlar senin kel halinin getirdiği kötü şeyleri götürür.
 
Bende de öyle. Saçımı şampuanlarken elime sürekli teker teker geliyor. Uzun ve düz saçlarım var. Dökülmesinden korkuyorum. Ne yapacağım ben de bilmiyorum.

1602406117010.png

Saçlarım bunun gibi fakat ne zaman yıkasam banyoda elime tel tel gelmesi beni korkutuyor.
 
Saçınızda seboerik dermatit (saç egzaması) olabilir. Ben de birkaç yıldır bu hastalıkla uğraşıyorum. Stresle gerçekten de doğru orantılı. Kış mevsiminde daha çok baş gösteriyor. Saçınızda dökülmeler, saç derinizde pullanmalar oluşturabiliyor.

Eğer hastalık gerçekten sizde varsa ardıç katranı sabunu ile saçınızı yıkamanızı öneririm, tabii bundan önce uzman bir cildiyeye gitmenizde fayda var.
 
Aynı şeyde bende var hocam. İki gün sonra kafamı sıfıra vurduracağım köklerin güçlenmesi için. İbrahim saraçoğlunun bir kürünü buldum. Onu denedim işe yaradı. Şampuanımıda değiştirdim aynı zamanda (bebek şampuanı kullanıyorum). Kel olduktan sonra bu kürü. güzelce deneyeceğim. Olmazsa son çare doktora gideceğim. Kepekte var ayrıca onu çözmüş olacağım. Siz en iyisi doktora gidin.
Kafanızı sıfıra vurdurmanız hiçbir işe yaramaz. Yanlış bir inanış.
 
Jilete vurmak yeni çıkan kökleri daha güçlü yapıyor. Bizzat kendi yaşadığım tecrübe ettiğim bir şey.
Kökleri güçlendirmez kırıklar gittiği için ve saç yeni yeni çıkmaya başladığından kökleri kalın gözükür sonradan sonraya yine incelir genetik bir dökülmede jilete vurmak kesin çözüm değil.Ama jilete vurmakta belli bir açıdan işe yarıyor. Mesela kırıklar gidiyor saç derisi hava alıyor daha iyi yıkanıyor vesaire. Ayrıca adı üstünde kök diyorsun kök saç derisinin altında sen jilete vurarak kökleri güçlendiremezsin kökleri güçlendirmen için derinin altına inmen lazım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı