Saçta seyreklik var mıdır?

berke331

Femtopat
Daha fazla  
15 yaşındayım, saçımda seyreklik var mı? Bu aralar çok fazla dökülüyor, elimi atınca 2-3 tane geliyor. Moralim çok bozuldu.

20250712_185406.jpg

Dosya Ekleri

• 20250712_190057.jpg
    20250712_190057.jpg
    274,1 KB · Görüntüleme: 52
Şakaklarından saç çizgisi bozulmaya başlamış gibi.

Seyrek denilecek kadar bir açılma görünmüyor gayet normal görünüş olarak. 2-3 tel gelmesi normal her saç dökülür sonuçta, üstelik yaz aylarında artabilir bu durum. Kafaya takılacak bir şey göremedim ben.

Eğer dökülecekse 20'li yaşlardan önce bariz bir dökülme olmaz. Şimdilik rahat olabilirsin. Eğer ailedeki erkeklerin çoğunda kellik varsa dökülecektir ama yaşı belli olmaz. Kimisinde 30'larında dökülür kimisinde 25 civarı ama 20'den önce dökülmez. Görünürde de sıkıntı yok gibi, takıntı yapma. Günde belli sayıda dökülmeler normaldir. Genelde 100 tele kadar günlük dökülmeye normal denir.

Yanlardan hafif gidiyor, V şekli yavaştan oluşuyor gibi.

Bu kadar erken yaşta dökülmesi iyi değil, eğer genetiğinde kellik varsa istersen Brezilya zemzem suyu sür, yine de gidecek o saçlar.

Doktora randevu al, belki sıkıntı vardır da ilaçla falan düzeltirsin şimdilik.

Eğer dökülecekse 20'li yaşlardan önce bariz bir dökülme olmaz. Şimdilik rahat olabilirsin. Eğer ailedeki erkeklerin çoğunda kellik varsa dökülecektir ama yaşı belli olmaz. Kimisinde 30'larında dökülür kimisinde 25 civarı ama 20'den önce dökülmez. Görünürde de sıkıntı yok gibi, takıntı yapma. Günde belli sayıda dökülmeler normaldir. Genelde 100 tele kadar günlük dökülmeye normal denir.

Yanlardan hafif gidiyor, V şekli yavaştan oluşuyor gibi.

Bu kadar erken yaşta dökülmesi iyi değil, eğer genetiğinde kellik varsa istersen Brezilya zemzem suyu sür, yine de gidecek o saçlar.

Doktora randevu al, belki sıkıntı vardır da ilaçla falan düzeltirsin şimdilik.

Baba tarafında hiç kellik yok, sadece annemin kardeşinde kellik var. Ve şakaklar sanki seyrek gibi, yoksa ben mi yanlış görüyorum, anlamadım. Ve üstü de atayım; üstte saçları yana da taradım, normalde üstteki saçlardan hiç gözükmüyor.

Dosya Ekleri

• 20250712_191954.jpg
    20250712_191954.jpg
    250,5 KB · Görüntüleme: 31
  • 20250712_192525.jpg
    20250712_192525.jpg
    153,6 KB · Görüntüleme: 35
Baba tarafında hiç kellik yok, sadece annemin kardeşinde kellik var. Ve şakaklar sanki seyrek gibi, yoksa ben mi yanlış görüyorum, anlamadım. Ve üstü de atayım; üstte saçları yana da taradım, normalde üstteki saçlardan hiç gözükmüyor.

Erkek çocuğu dayıya benzer zaten saç tipi olarak. Dayılarda kellik varsa biraz geçmiş olsun diyebiliriz. Ama tam tanı da koyamayız tabii doktor değiliz. Doktora danışmak en iyisi hocam.

Üstlerden pek anlaşılmaz ama yanlardan açılmış biraz.

Bana sorarsan ben bir sıkıntı görmüyorum. Yaşın gereği saçların ve vücudun şekilleniyor. Nasıl bir Hairline'ın olacak onu bilmemiz mümkün değil. V şekli Türk erkeklerinde çok yaygın olduğu için normal de olabilir, ileride dökülebilir de. Ama dediğim gibi 20'li yaşlardan önce bunları konuşmak için erken. Eğer çok açılırsa ya da senin hoşuna gitmeyecek kadar dökülürse ileride saç ektirebilirsin. Ama şimdilik @sanes'in dediği gibi bir doktora danışmanda fayda var. Bir ara randevu alıp uğra.

Erkek çocuğu dayıya benzer zaten saç tipi olarak. Dayılarda kellik varsa biraz geçmiş olsun diyebiliriz. Ama tam tanı da koyamayız tabii doktor değiliz. Doktora danışmak en iyisi hocam.

Üstlerden pek anlaşılmaz ama yanlardan açılmış biraz.
Bana sorarsan ben bir sıkıntı görmüyorum. Yaşın gereği saçların ve vücudun şekilleniyor. Nasıl bir Hairline'ın olacak onu bilmemiz mümkün değil. V şekli Türk erkeklerinde çok yaygın olduğu için normal de olabilir, ileride dökülebilir de. Ama dediğim gibi 20'li yaşlardan önce bunları konuşmak için erken. Eğer çok açılırsa ya da senin hoşuna gitmeyecek kadar dökülürse ileride saç ektirebilirsin. Ama şimdilik @sanes'in dediği gibi bir doktora danışmanda fayda var. Bir ara randevu alıp uğra.
Teşekkürler.

baba tarafında hiç kellik yok, sadece annemin kardeşinde kellik var. Ve şakaklar sanki seyrek gibi, yoksa ben mi yanlış görüyorum, anlamadım. Ve üstü de atayım; üstte saçları yana da taradım, normalde üstteki saçlardan hiç gözükmüyor.

Şimdiden endişelenmeyin bence ne kadar fazla stres yaparsanız okadar fazla dökülecek doktora görünün eğer genetik olarak köklerin DHT'ye hassas ise DHT blocker, derma stamp, minoxidil üçlemesi durdurur. Tabii DHT blocker haplarının genelde yan etkisi oluyor sonuçta aktif testesteronu bloklayan bir hap.

Dosya Ekleri

• 1752351296251.png
    1752351296251.png
    65,8 KB · Görüntüleme: 29

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı