Saçtaki egzama nasıl giderilir?

1fifacı

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba saçımda 1 yıldır egzama var, pazartesi doktora gideceğim saçım hafif ellediğimde bile bembeyaz kepekler dökülüyor. Nemlendirici kremlerin iyi geldiğini duydum ne önerirsiniz? Ayrıca saçımda kabuklanma da var.

Benim B12 eksikligim de var. Doktorum bağırsaginda sıkıntı olabilir demişti. Bağırsaklarıma bir bakitmam gerek o zaman. Bilgi icin teşekkürler

Saçınızı her gün yıkıyorsanız o da kepeklenme yapar. Saç derisinin doğal yağlarıyla nemlenmesine izin vermeyip sürekli nemini yıkıyorsunuz çünkü.

Haftada 3 kere yıkıyorum hocam şu aralar ben kaşıdığım için arttı biraz.

Hocam öyle yapmayın sakın. Ben bu egzama illetini yaklaşık 12 sene çektim ki hala çekiyorum işin sonunda saçlarım dökül kel kaldım. Doktora kgittim kan tahlilleri yaptırdım B12, demir, çinko ve D vitamin değerlerim dip yapmıştı. 7 sene kadar B12 iğnelerimi düzenli oldum ardıdan son 4 yıldır da B12'yi Ocean Methyl diye bir sprey var onunla ağız yoluyla alıyorum. Tavsiyem önce kan değerlerinize baktırın ardından dermatolojiye gidin. Ben dermatoloğa gittiğimde "ketoral" diye bir şampuan verdiler onu uzun süre kullandım egzamayı geçirdi fakat saç diplerim güçsüz olduğu için çabuk kırılıp, dökülmeye başladılar. Dengesiz beslenip, dengesiz kilo verdiyseniz, stres, yağlı gıdalar, asitli ve mayalı gıdalar egzamayı tetikliyor. Mesela yıllardır domatesi asitli olduğu için çok az tüketiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…