Sadece Aptallar 8 Saat Uyur

Tam 8 saat uyuyorum, bunu konuyu gördükten sonra 1 saniye erken kalkmaya karar verdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eki Görüntüle 133192

Merhaba, bu kitabı okuyup bitirdim ve kısa ve öz olarak insanların fazla uyuması, normalde insanlar 8 saat uyumalıdır. Büyüme, enerjisini alma vb. Hatta bilim adamları bile öyle diyor. Ama yazar "Erdal Demirkıran" 4 Saat yeterli olur diyor. Anlamadım gitti.. Biyoloji hocama sordum o da aynı şekil 8 saat uyumalıdır diyor, açıklık getiremedim valla. Bilenler ilgilenebilir mi? 8 Saat mi 4 Saat mi?

Fotoğraf alıntı.
O adam sarlatanin onde gideni hocam bosverin siz onun ne dedigini :)

Desenize dünyadaki insanların çoğu aptal...
Bazı bilimci, güya önde gidenler resmen saptıyorlar... Tabi fazlaca uykusuz kalınca normal görüyorum.
Tamam, az uyku insanı daha canlı tutabilir (ki bu bile insana göre değişiyor) ancak bu aldığı uyku ona yeterli gelmiştir anlamına gelmiyor kanımca.
Yok yok, valla bazen saptıyorlar, tıpkı sevdiğim bir bilimcinin insan dışkısının yedirilmesini işkence olarak görmemesi gibi.

Uyku insan bedeninin ve zihninin bakım işlemidir, sabit disk defrag edildiği gibi insan da yeterli miktarda uyuyup dinlenmelidir. İnsandan insana ideal süre biraz farklı olabilir, yaşa göre gelişebilir. Parçalı uyku gibi alternatifler de var ama işin özü değişmiyor: Sağlıklı olmak için düzenli uyumak gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı