Sadece bilgisayar üzerinden yazılım sıkıcı geliyor

Unoyla ne yapabilirim ki ben daha gelişmiş projeler yapmak istiyorum.
Ne yapmak istiyorsunuz mesela? Fest'lere katılanların çoğu UNO'yla katılıyor. Amatörce her şeyi yapabilirsiniz.
Örneğin nem ölçme, ıslaklık ölçme, mesefe ölçme vs.
Hani uno yetersiz kalırsa bile ESP32 gayet yeterli olur her konuda. Pi'yi aratmaz.

Gelişmişten kastın Endüstriyel mi yoksa?

Ne yapmak istiyorsunuz mesela? Fest'lere katılanların çoğu Uno'yla katılıyor. Amatörce her şeyi yapabilirsiniz.
Örneğin nem ölçme, ıslaklık ölçme, mesefe ölçme vs.
hani Uno yetersiz kalırsa bile ESP32 gayet yeterli olur her konuda. Pi'yi aratmaz.

Gelişmişten kastın endüstriyel mi yoksa?

Herhalde mesela LED yakmak değil de robot yapmak istiyorum gibisinden diyor galiba.

@nisoş Ufak şeylerden başlaman daha iyi bende öyle başladıydım Arduino Uno için bir tane kurs vardı YouTube'da çok da iyi anlatıyordu. Robo90'dı galiba. Onun YouTube'daki playlistini bitir. Sonra istediğini yaparsın zaten. Uno yerine başka bir şey kullancaksan onlara da bakabilirsin gene aynı ufak bir eğitim izle kod kısmını falan çöz bitti gitti. Sonrası çorap söküğü gibi geliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Merhaba arkadaşlar ben Python öğrenmeye başladım ve bazen mekanik şeyler de yapmak istiyorum. Bu yüzden devre kartlarına merak saldım. Letgo'da 900 liraya Raspberry Pi 4 2 GB buldum sizce almak mantıklı mı? Bu sene olimpiyata çalışacağım o sırada C++ da öğreneceğim bu yüzden devre kartlarıyla çalışmak istiyorum.
Dostum o zaman robotik kodlamaya yönelmen iyi olur. Arduino ile başlayabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı