Yazılım zor geliyor

YouTube'da birçok eğitmen video paylaşıyor Türkçe. Biraz olsa da işine yarar.

Yazılım bilimi, Selman kahya, Bilgusiyar kavramları.

Yukarıdaki kanallara bir göz at.
Arkadaşın önerdiği tavsiyelere katılıyorum. Hatta Yazılım Bilimi kanalını öneririm şu anki seviyen için. Hem anlaman daha kolay olur hem de bölümü sevmeye başlarsın, zorluğu senin için azalmış olur.

Selam

Yazılım geliştirmede yaptığın işten tatmin olmak çok önemli. O yüzden küçük küçük başlayıp giderek yükselmek çok daha iyi.

Örneğin console'a girdiğin iki sayıyı toplayacak minik bir programcık ile başlayabilirsin. Sonra bu sefer hangi işlemi yapacağını sorarsın ona göre toplama-çarpma-bölme gibi işlemleri yaparsın.
En son bir hesap makinesi yazarsın gibi.

Balık tutmayı öğrenmek için önce oltayı kullanmayı ve hangi yemi kullanmayı bilmen gerekiyor. Bu da aynı şey. Balık tutmaya odaklanırsan zor gelir, önce ufak şeylere odaklan. Zamanla gelişeceksin.

Bu arada bir sorum daha olacak seneye dal seçimi olacak önümde 2 tane dal var biri "Ağ ve Siber Güvenlik" diğeri ise "Yazılım Geliştirme" hangisini seçersem ne olabilirim ne gibi avantajları var beni bilgilendirirseniz sevinirim.

Benim sorunum sadece yazılımda teknik servis konusunda çok iyiyimdir zaten bu yüzden bilişimi seçtim ama yazılımda önemli yaparken çok canım sıkılıyor hiç zevk almıyorum acaba yeni olduğumdan mıdır?

Olabilir veya kendini yazılımda geliştiremediğine inandığını için sıkılıyorsundur.

Boş bir yere kod yazıyoruz bu biraz sıkıcı geldi ama mesela robotik kodlamada falan sıkılmıyor yazılımdaki gibi

Robotik proje yapmak çok masraflı yazılımda kalmak en mantıklı. Seçeceğin bölümü şimdiden düşünme, bu yıl ilgi alanını bulursun her halde.

Robotik proje yapmak çok masraflı yazılımda kalmak en mantıklı. Seçeceğin bölümü şimdiden düşünme, bu yıl ilgi alanını bulursun her halde.
Haklısınız fakat bu yıl siber güvenlik hakkında bir şey görmeyeceğm sadece yazlım işleyeceğiz yani siber günvenlik istiyorum fakat önü açık mıdır değil midir bunları merak ediyorum

Ogrenmeyi 7 yasindaki cocuklar icin eglenceli hale getirirsin.
Senin yasinda birisi icin ogrenince elde edecegin kazanimlarin motivasyonu yeterli olmali.
Bence zevk aldigin seyi sec. Basta zor geliyorsa 10 sene sonra yuzune bakmazsin.
Katılıyorum. Programlamada kendini motive etmek çok önemli.

Bir kodun neden çalışmadığını çözmek için belki de günlerini harcayacaksın ilerde. Bunu yaparken sıkılmayıp öfkelenmemen gerekli. Programlamada işini severek ve hakkıyla yapan kişiler iyi yerlere gelir zaten. Severek yapmazsan; sürekli şikayet eder durur, iyi şeyler ortaya koyamazsın.

Eğer zevk alamıyor ve yapamıyorsan alan değiştirmeyi düşünebilirsin. Son yıllarda tüm Türk gençlerinde gördüğüm bir şey bu programlama karşı ilgi. Herkesin ilgisini çeken bir alan ve herkes yapmak istiyor lakin herkese uygun bir alan değil maalesef.

İlerde pişman olacağınız bir mesleği yapmanızı önermem. Zira hem kendinize hem de çalıştığınız kişilere işkence çektirmekten başka bir şey yapmazsınız. O yüzden ne yapıyorsanız yapın, işinizi severek yapın. :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı