Sadece C: diskine format nasıl atılır?

• Konuyu başlatan Max
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 87

Max

Hectopat
Arkadaşlar konu başlığında bulunduğu gibi sadece (SSD) C: Diskime yani Windows'umun kurulu olduğu diske format atmak istiyorum ve (HDD) D: Diskimdeki verileri, dosyaları saklamak istiyorum.
Format atma işlemini Windows'un kendi kurtarma aracından yapmak istiyorum biliyorum USB ile atmam çok daha iyi ve güzel bir sonuç verebilir aynı zamanda disk seçimide yapmamı sağlar. Daha önceden o şekilde atmıştım ancak şu anda bir değişiklik yapmak istiyorum ve Windows'un aracından atmak istiyorum.
Format atma sebebime gelirsek yeni bir ekran kartı aldım ve ekran kartını takmadan önce temiz bir başlangıç yapmak istiyorum formatdan sonra aynı markanın olan başka bir ekran kartını takacağım.
Aklımda D: Diskinin güç ve veri kablosunu çekmek ve ondan sonra format işlemini yapmak var ancak D diskinin bozularak veri kaybı açacağından korkuyorum aynı zamanda formattan sonra bilgisayarın D: Diskini görüp görmeyeceğini de bilmiyorum, aklınızda başka yollar varsa söylerseniz memnun olurum.

Kurulumu yaparken sadece tek bir diskin tek bir bölümünü seçebildiğiniz için eğer hangi diskin hangisi olduğunu biliyorsanız bir sıkıntı çıkmaz. Bilmiyorsanız da Shift+F10 ile CMD'yi açıp diskpart komutlarıyla öğrenebilirsiniz.

Yine de kafanızın karışacağını düşünüyorsanız format ekranına gelmeden önce HDD'yi çıkarabilirsiniz.

Ayrıca formattan önce HDD'yi çıkardınız diye neden veri kaybı olsun veya bilgisayar diski görmesin?

Kurulumu yaparken sadece tek bir diskin tek bir bölümünü seçebildiğiniz için eğer hangi diskin hangisi olduğunu biliyorsanız bir sıkıntı çıkmaz. Bilmiyorsanız da Shift+F10 ile CMD'yi açıp diskpart komutlarıyla öğrenebilirsiniz.

Yine de kafanızın karışacağını düşünüyorsanız format ekranına gelmeden önce HDD'yi çıkarabilirsiniz.

Ayrıca formattan önce HDD'yi çıkardınız diye neden veri kaybı olsun veya bilgisayar diski görmesin?

Daha önceden HDD değişimi yapmadığımdan deneyimim olmadı ancak onun dışındaki tüm parça değişimlerini yapmıştım o yüzden garanti bir soru sormak istemiştim. Aynı zamanda bir sorum daha olacak Windows'un kendi kurtarma ayarlarındaki sıfırlama işleminde hangi diski formatlamak, sıfırlamak istediğimizi soruyor mu? Daha önce oradan bir sıfırlama yapmadım tek bilmek istediğim o şu anda.

Windows'un kendi sıfırlama aracı yerine USB üzerinden temiz kurulum yapmanız daha sağlıklı olacaktır. Windows üzerinden yapılan sıfırlamalar sistem dosyalarını bozabiliyor ve ister istemez temiz kurulum gerektirebiliyor. Yine de işinizi garantiye almak için sıfırlamadan önce HDD'yi çıkarın.

Windows'un kendi sıfırlama aracı yerine USB üzerinden temiz kurulum yapmanız daha sağlıklı olacaktır. Windows üzerinden yapılan sıfırlamalar sistem dosyalarını bozabiliyor ve ister istemez temiz kurulum gerektirebiliyor. Yine de işinizi garantiye almak için sıfırlamadan önce HDD'yi çıkarın.

Tamamdır teşekkürler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı