Sadece GParted ile Windows Dual boot silinebilir mi?

703768

Centipat
Bende Windows 8.1 ile Mint Dual boot var. Şimdi diyelim ben artık Dual boot a ihtiyaç duymuyorum. GParted'ı açıp, tüm Windows kısımlarını silsem Linux'a katsam sorun çıkar mı?

Sistem UEFI ise Linux bölümünü silip EFI bölümünden Windows klasörünü silmeniz yeterli.
BIOS ise Windows klasörünü silmeniz yeterli.

Her iki türlü de GRUB, Systemd veya farklı bir şey kullanıyorsanız o bootloader'i yeniden yapılandırmalısınız.

Linux'un bölümünü Windows'un eski alanına, yani geriye, taşımak için; sistemi USB'den başlatıp GParted kullanabilirsiniz. Disk şifreli değilse tabii. Şifreli bölümlerde GParted sapıtabiliyor.

Evet genelde GRUB'ı yeniden kuruyorum boot repair ile. Güncelleme yapınca menüden Windows'u kaldırmayı seviyor bayağı.

Evet bu arada UEFI kullanıyorum.

Peki EFI bölümünden Windows klasörünü nasıl sileceğim? Linux'a bağlayıp Windows bölümü gibi açarak mı?

Peki EFI bölümünden Windows klasörünü nasıl sileceğim? Linux'a bağlayıp Windows bölümü gibi açarak mı?
EFI bölümü ortak olur.

Mount edin.
Kod:
# mkdir /mnt/EFI
# sudo mount /dev/nvme0n1p1 /mnt/EFI
$ ls /mnt/EFI
EFI  grub

Burada Windows adında klasör olur. Silin.

EFI bölümü ortak olur.
Eki Görüntüle 1941642
Mount edin.
Kod:
# mkdir /mnt/EFI
# sudo mount /dev/nvme0n1p1 /mnt/EFI
$ ls /mnt/EFI
EFI grub.

Burada Windows adında klasör olur. Silin.

Hocam son 1-2 gündür aklıma bir şey takıldı. İlk EFI da ki Windows klasörünü silip öyle mi disk birletirme işine girmek lazım yoksa tam tersi mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…