Sadece güvenli modda OC yapabilmek

Daha fazla  
Merhabalar. Yukarıda belirttiğim gibi bilgisayarımı önceden kullanırken normal bir şekilde overclock yapabiliyordum. Format atmak zorunda kaldım. Format attıktan sonra overclock yapamadım. Güvenli modda başlatıp denedim ve sorun çözüldü. Normal başlatınca overclock yapamıyorum. Sistem belirtmeye gerek duymuyorum 2 senedir düzenli olarak düşük ölçüde yükseltiyorum hiçbir zaman sorun yaşamadım. Windows tüm güncellemeleri yaptım, sistemim orijinal. Kullandığım program AMD GPU Clock Tool. Yardımlarınızı bekliyorum.

(Overclock yapınca sistemim Default ayarlara geri dönüyor ve çizilmeler oluşuyor.)

Edit: Maximum MHz 700 fakat ben 800 yapabiliyorum. GPU-Z programından baktım 700 de kalıyor. Sanırım bir şekilde bu limiti aşmam gerek ve bu limit güvenli modda aşılıyor.

Son düzenleme:
İşlemciyse BIOS'tan yapar mısın?
İşlemci ile bir sıkıntım yok işlemcim OverClock oluyor. Sorun ekran kartında. Daha düne kadar yükseltirken şimdi sınırda kalıyor dahada yukarı çıkmıyor. AMD Catalyst Control Center programında OverDrive seçeneğinde son limit 700 MHz ama her zaman 800 MHz de kullandım. Halen anlam veremiyorum.
Ekran kartım AMD Radeon HD 5450

Önceden Windows 7 Ultimate kullanıyordum. Windows 10'a geçmeye karar verdim. Sonra benim pek hoşuma gitmedi, Windows 7 Ultimate'ye geri dönüş yaptım. MSI Afterburner'de sonuç aynı. 700 MHz sabit. 650 MHz'den 700'e pek bir fark yok. 800 ideal, güvenli modda sorunsuz yapılıyor ama normalde yapamıyorum.

Sorun çözüldü. Tüm AMD programlarını ve driverlerini silip sıfırdan yükleme yaptım. Konu kilit.

Merhabalar. Yukarıda belirttiğim gibi bilgisayarımı önceden kullanırken normal bir şekilde overclock yapabiliyordum. Format atmak zorunda kaldım. Format attıktan sonra overclock yapamadım. Güvenli modda başlatıp denedim ve sorun çözüldü. Normal başlatınca overclock yapamıyorum. Sistem belirtmeye gerek duymuyorum 2 senedir düzenli olarak düşük ölçüde yükseltiyorum hiçbir zaman sorun yaşamadım. Windows tüm güncellemeleri yaptım, sistemim orijinal. Kullandığım program AMD GPU Clock Tool. Yardımlarınızı bekliyorum.

(Overclock yapınca sistemim Default ayarlara geri dönüyor ve çizilmeler oluşuyor.)

Edit: Maximum MHz 700 fakat ben 800 yapabiliyorum. GPU-Z programından baktım 700 de kalıyor. Sanırım bir şekilde bu limiti aşmam gerek ve bu limit güvenli modda aşılıyor.
sisstemimi yazmaya gerek bulmuyorum diyosun gpu mu cpu mu belli etmiyorsun bir de yardım istiyosun bu neyin havası ? sistemini yazmak bu kadar zorunamı gidiyo egoist.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı